POLİTİKA - 06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:30

İletişim Başkanı Duran’dan Mustafa Demir için taziye mesajı

A
A
A
İletişim Başkanı Duran’dan Mustafa Demir için taziye mesajı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı, Samsun eski Milletvekili ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunan Mustafa Demir’in vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı.


Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Duran, "Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Samsun Milletvekilliği ve önceki dönem Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuş Sayın Mustafa Demir’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim" ifadelerini kullandı.


Mustafa Demir’in, millet ve ülke için büyük hizmetler yapan, çalışkanlığı ve dava adamlığı ile gönüllerde iz bırakan kıymetli bir isim olduğunu kaydeden Duran, "Sayın Demir’e Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin gösterimine yoğun ilgi İstanbul’da Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin özel gösterimi düzenlendi. İstanbul Valisi Davut Gül, filmi Gazze’de İsrail’in saldırısı sonucu bir araçta mahsur kalarak hayatını kaybeden 6 yaşındaki Filistinli Hind Rajab’ın aile fertleriyle birlikte seyretti. İstanbul’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği iş birliği ile Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin özel gösterimi gerçekleştirildi. İstanbul Zeytinburnu ilçesi Fişekhane’de düzenlenen programa İstanbul Valisi Davut Gül, Gazzeli Hind Rajab’ın aile fertleri, iş insanları ve birçok davetli katıldı. Filmin gösterimi öncesi Vali Davut Gül, Rajab’ın aile fertleriyle bir araya gelerek çiçek takdim etti. Ardından Vali Davut Gül ve davetliler salona girerek filmi seyretti. Gösterim öncesi konuşan Vali Gül, "Gazze’deki yaşanmış bir hikayeden yola çıkarak bir insanlık dramını beyaz perdede seyredeceğiz. İstanbul’umuzda bunun daha çok izlenmesi, daha çok duyulması, herkesin bu zulümden haberdar olabilmesi için, bir kez daha o acıları görebilmemiz için arkadaşlarımızla bu filmi birlikte izleyeceğiz. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah zalim, katil İsrail’in hak ettiği gibi cezalandırıldığını bu dünyada ölmeden görmemizi nasip etsin. İnşallah aile fertleri ile birlikte izleyeceğiz. Filmin kısaca hikayesine baktık. Gerçekten ne desek az kalacak. Binlerce, on binlerce örnekten sadece bir tanesi" dedi. Hind Rajab’ın yakını Alameerhamoda Hamada, "Türkiye’ye bu filmin gösterimi için teşekkür ediyoruz. Allah’tan Filistinli ve Gazzeli şehitlere rahmet etmesini diliyoruz" dedi.