GÜNDEM - 25 Ağustos 2025 Pazartesi 13:44

Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, İtalya’da eğitim gören gençleri ziyaret etti

A
A
A
Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, İtalya’da eğitim gören gençleri ziyaret etti

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Pursaklar Belediyesi tarafından, Erasmus+ projesi kapsamında İtalya’ya gönderilen gençleri ziyaret etti.


Ankara’nın Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Avrupa Birliği Eurapean Solidarity Corps Programı kapsamında Ulusal Ajansla yapmış olduğu protokolle kabul olan projeler neticesinde İtalya’da eğitim gören gençleri ziyaret etti.


"Anne babaları müsterih olsun, hepsinin keyfi yerinde"


Gençlerin eğitim, kültür, sanat vb. birçok alanda kendilerini geliştirebilmeleri için yurt içi- yurt dışı fark etmeksizin çeşitli imkânlar sunduklarını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; "Erasmus+ projesi kapsamında İtalya’ya gönderdiğimiz gençlerimizi ziyaret ederek değerlendirme toplantısı yaptık. Genç kardeşlerimizin kendilerini tam donanımlı yetiştirebilmeleri için önümüzdeki günlerde inşallah farklı projelerle, farklı eğitim programları ile karşılarına çıkmayı planlıyoruz Anne babaları müsterih olsun, hepsinin keyfi yerinde. Ezan sesini ve anne yemeklerini çok özlemişler" dedi.


Pursaklar Belediyesi tarafından Avrupa’ya gönderilen gençler, Siena Sanat Enstitüsü öğretmenleri ile mekana özel sanat eserlerinin oluşturulması, sürdürülebilir kariyer geliştirme, sanat etkinlikleri iletişimi ile iş birliği, grafikler, web sitesi oluşturma konusunda yardım, video ve fotoğraf çekimi ve dizaynı ile ilgili yardım gibi birçok alanda eğitim alıyor.



Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, İtalya’da eğitim gören gençleri ziyaret etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman Batman’da emniyet ve jandarmaya 151 yeni araç teslim edildi Batman İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığına tahsis edilen 151 yeni araç, Batman Valiliği bahçesinde düzenlenen törenle teslim edildi. Batman Valiliği bahçesinde gerçekleştirilen törene; Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba ile İl Jandarma Komutan Vekili Albay Veysel Aksoy katıldı. Törende konuşan Vali Ekrem Canalp, güvenlik hizmetlerinde başarı ile güçlü donanım arasında doğrudan bir ilişki bulunduğunu belirterek, emniyet ve jandarma teşkilatının yeni araçlarla birlikte halka daha etkin hizmet vereceğini söyledi. Vali Canalp, güvenlikte personelin yanı sıra imkan ve donanımın da büyük önem taşıdığını vurguladı. İki hafta önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşvikleriyle İstanbul’da Türkiye genelinde emniyet ve jandarma teşkilatlarına toplam 9 bin 121 aracın teslim edildiğini hatırlatan Canalp, araçların 81 ile dağıtıldığını ifade etti. Batman’a toplam 151 aracın tahsis edildiğini belirten Canalp, bu araçların 25’inin jandarmaya, 126’sının ise emniyet teşkilatına verildiğini kaydetti. Emniyet ve jandarmanın görevlerini daha iyi şartlarda yerine getirebilmesi için bina, lojistik ve donanım ihtiyaçlarının karşılandığını dile getiren Canalp, il merkezi ve ilçelerde karakol ile hizmet binalarının yenilenme sürecine girildiğini söyledi. Vali Canalp, şehir merkezinde yapımı tamamlanan ve son aşamaya gelen hizmet binalarının yanı sıra yeni projelerin de planlandığını aktardı. Batman şehir merkezinde dört yeni polis hizmet noktası kurulacağını açıklayan Canalp, bu projelerin 2026-2027 yılları arasında hayata geçirilmesinin planlandığını ifade etti. Batman’ın asayiş olayları açısından Türkiye genelinde en az olayın yaşandığı iller arasında yer aldığını vurgulayan Canalp, bu başarının emniyet ve jandarma personelinin özverili çalışmaları sayesinde elde edildiğini söyledi. Yeni araçlardan en büyük beklentilerinin uyuşturucuyla mücadele olduğunu belirten Vali Canalp, araçların uyuşturucu operasyonlarına önemli katkı sunacağını ifade etti.