TEKNOLOJİ - 31 Ağustos 2023 Perşembe 11:59

Pursaklar Belediyesi TEKNOFEST’te yerini aldı

A
A
A
Pursaklar Belediyesi TEKNOFEST’te yerini aldı

Pursaklar Belediyesi, yerli ve milli projelerin sergilendiği dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’teki yerini aldı.


Pursaklar Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilim Pursaklar ve Deneyap Atölyeleri, Cumhuriyet’in 100. yılında Etimesgut Havalimanı’na açılan TEKNOFEST Ankara Bilim Sokağı’nda yerini alarak, yapılan teknolojik çalışmalar konusunda ziyaretçileri bilgilendiriyor. Festivalde stant açarak Bilim Pursaklar ve Deneyap Atölyelerinde yapılan teknolojik hamlelere yönelik vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunduklarını ifade eden Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ‘‘Pursaklar Belediyesi olarak milli teknoloji hamlesine elimizden gelen katkıyı sunmaya çalışıyoruz. Geleceğe yönelik teknolojik hamle yapacak çocuklarımıza yönelik Bilim Pursaklar ve Deneyap Atölyelerinde 3 yıldır hizmet veriyoruz. Bilim Sokağın Girişim Atölyesi ile standımıza gelen çocuklarımıza yönelik çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı Türkiye’nin en büyük organizasyonlarından bir tanesi olan TEKNOFEST’e ve Pursaklar Belediyesi standımıza bekliyoruz’’ dedi.


Standı ziyarete gelen vatandaşlar, Bilim Pursaklar ve Deneyap Atölyelerince üretilen geleceğe damga vuracak olan projeler hakkında bilgiler alırken, farklı farklı etkinliklere katılarak, yeteneklerini ve becerilerini sergileme imkanı buluyor. Pursaklar Belediyesi ayrıca paydaşlar bölümünde Ankara kültürünün yansıtıldığı Endemik Vadisi’nde bulunan endemik bitkileri, endemik hayvanları (Ankara kedisi, Ankara keçisi, Ankara tavşanı, Ankara güvercini) sergiliyor.



Pursaklar Belediyesi TEKNOFEST’te yerini aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara’da yabancı uyruklu kadınları uygunsuz çalıştıran 9 eğlence mekanına operasyon: 29 gözaltı Ankara’da yabancı uyruklu kadınları usulsüz çalıştıran 9 ayrı eğlence mekanına yapılan operasyon sonucunda 29 şüpheli gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yabancı uyruklu kadınları usulsüz çalıştıran eğlence mekanlarına yönelik ihbarlara hakkında soruşturma başlattı. Ankara Asayiş Ahlak Büro, Çankaya’da bulunan 9 ayrı eğlence mekanını mercek altına aldı. Yapılan araştırmalar sonucu, Rusya Ukrayna Belarus gibi ülkelerden getirilen kadınların toplu bir şekilde otellerde kalmasının sağlandığı tespit edildi. Yabancı kadınlar servislerle eğlence mekanına getirilip götürüldüğü öğrenildi. Garson, temizlikçi gibi çalışma izni alınan kadınlara mekanlarda konsomatrislik yaptırıldığı tespit edildi. Yabancı kadınların içinde bulunduğu zor durumdan faydalanarak ve yanıltarak çalıştırılarak "İnsan Ticareti" yapıldı. Takibe alınan eğlence yerleri sorumluları çalışanları ve kadınlar adım adım izlendi, deşifreler yapıldı. Kadınlara kurallar konulduğu, otelden izinle dışarı çıktıkları, kurallara uymayanlara yevmiye kesintisi uyguladıkları ifadelere yansıdı. Araştırmaların ardından yapılan operasyon sonucu 29 şüpheli gece operasyonuyla gözaltına alındı. 13 Kazakistan, 11 Rus, 4 Belarus, 5 Etiyopya, 3 Ukrayna, 1 Brezilya, 1 Kenya uyruklu 38 kadın deport edilmek üzere Göç Müdürlüğü’ne teslim edildi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.