TEKNOLOJİ - 19 Kasım 2024 Salı 19:24

Savunma Sanayii Başkanı Görgün: "Bayraktar TB-3, dünya tarihine geçti"

A
A
A
Savunma Sanayii Başkanı Görgün: "Bayraktar TB-3, dünya tarihine geçti"

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Bayraktar TB-3’ün kısa pistli bir gemiden kalkış ve iniş yapabilen ilk SİHA olarak dünya tarihine geçtiğini açıkladı.

Savunma Sanayii Başkanı Görgün, sosyal paylaşım sitesi X hesabından “Dünya havacılık tarihinde bir ilk” başlığıyla yaptığı paylaşımda, “Bayraktar TB-3, kısa pistli bir gemiden kalkış ve iniş yapabilen ilk SİHA olarak dünya tarihine geçti. Bu başarı, yalnızca Türk savunma sanayiinin değil, aynı zamanda havacılık teknolojilerindeki küresel yarışta liderliğimizin bir göstergesidir. Bu yarışı Türkiye kazandı” dedi.

Milli Deniz Havacılığı tarihimizde de bir ilk, olduğunu dile getiren Görgün, “Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen TB-3, Milli deniz havacılığımız alanında çığır açan bir inovasyon. Havada kalış süresi, yüksek faydalı yük kapasitesi ve şimdi de kısa pistli bir gemiden havalanma yeteneği ile TB-3, geleceğin savunma teknolojilerinde yeni bir dönemin kapısını araladı. Türkiye deniz havacılığına en yüksekten girdi. Bu tarihi başarıda emeği geçen başta BaykarTech firmamız olmak üzere, mühendislerimizi, teknisyenlerimizi ve tüm ekipleri yürekten tebrik ediyorum. Türkiye, azmi ve kararlılığıyla küresel bir yarışta daha en önde yer aldı. Baykar’ımızla ve Savunma sanayiimizle gurur duyuyoruz. TB-3 gerçek kuvvet çarpanı” ifadelerine yer verdi.

Musa Erdoğan

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay ‘İyi ki gençlere hizmet etmişim’ diyen 42 yıllık öğretmen, mesleğine öğrencilerinin alkışları içerisinde veda etti Hatay’da 42 yıllık eğitimcilik hayatını tamamlayarak emekliliğe ayrılan öğretmen Süleyman Kayıkçı, 30 yıl boyunca görev yaptığı Samandağ Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden öğrencilerinin ve meslektaşlarının alkışları arasında hüzün içerisinde ömrünü adadığı mesleğine veda etti. Samandağ ilçesinde doğan öğretmen Süleyman Kayıkçı, meslek hayatına 1984 yılında Mardin’nin Nusaybin ilçesinde başladı. Mardin’de görev yaptığı 3 yılın ardından Osmaniye’ye atanan Kayıkçı, Kırıkhan ilçesi Endüstri Meslek Lisesi’nde 6 yıl görev yaptı. Kırıkhan’da 6 yıl hizmetin ardından Kayıkçı, memleketi olan Samandağ ilçesine 1996 yılında atandı ve 30 yıl boyunca aynı okulda öğretmenlik yaptı. Meslek lisesi öğretmeni Kayıkçı, sanayi alanına binlerce çırak yetiştirdi. Meslek hayatında 42 yılını geride bırakan ve yaş haddinden emekli olan emektar öğretmen Kayıkçı için Samandağ Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Lisesi’nde öğrenciler ve meslektaşları tarafından veda programı düzenlendi. Öğrencilerinin ve meslektaşların alkışları arasında yıllarını geçirdiği mesleğine veda eden öğretmen Kayıkçı ve öğrencileri duygusal anlar yaşadılar. Öğretmenlik mesleğine Mardin’den başlayıp memleketi olan Hatay’da emekliliğini öğrencilerin veda töreniyle yapan Süleyman Kayıkçı, "Ben ilk öğretmenlik hayatıma Mardin ilinin Nusaybin ilçesi Endüstri Meslek Lisesi’nde metal işlerinde aday öğretmen olarak göreve başladım. Burada 3 yıl çalıştıktan sonra Osmaniye’nin Endüstri Meslek Lisesi’ne tayin oldum. Burada da 3 yıl hizmetin ardından atandığım Kırıkhan Endüstri Meslek Lisesi’nde 6 yıl görev yaptıktan sonra doğduğu yer olan Samandağ ilçesinde göreve başladı. Samandağ ilçesinde bulunan Adem Nural okuluna müdür yardımcısı olarak göreve başladım. Ben 1996’dan beri çok değişik yöneticilik kademelerinde 42 yıl boyunca öğretmenlik yaptım. Meslek hayatımda bir sürü zorluklarla karşılaştım. 42 yıl boyunca harcadığım emek, çektiğim sıkıntılar bana en son emekli olduğum zaman okulda yapılan veda töreniyle her şeyi unutturdu. Öğrencilerin veda töreni beni çok mutlu etti ve çok duygulandırdı. Kendimi çok mutlu hissettim. İyi ki öğretmenlik mesleğini yapmışım. İyi ki bu gençlere hizmet etmişim. Bu tören sayesinde çok duygusal bir şekilde jübile yapmış oldum. En son görev yaptığım Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde mesleki hayatımın en mutlu yıllarını geçirdim. Burada çok iyi karşılandım ve çok değer verildi" ifadelerini kullandı.