EKONOMİ - 18 Şubat 2020 Salı 09:44

TESK Başkanı Palandöken: “Sağlıkta yaşanan sorunlar çözümlenmeli”

A
A
A
TESK Başkanı Palandöken: “Sağlıkta yaşanan sorunlar çözümlenmeli”

Prim borcu olan çok sayıda esnaf ve sanatkarın muayene olup ilaç alamadığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “İki aydan fazla süreyle sigorta prim borcunu geciktiren esnafımız GSS kapsamında muayene olabilirken, tedavi için kullanması gereken ilaçları maalesef alamıyor.

Prim borcu olan çok sayıda esnaf ve sanatkarın muayene olup ilaç alamadığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “İki aydan fazla süreyle sigorta prim borcunu geciktiren esnafımız GSS kapsamında muayene olabilirken, tedavi için kullanması gereken ilaçları maalesef alamıyor. Esnafımızın ve ailesinin mağdur olmaması için sağlık hizmetlerinden eksiksiz faydalanmanın önü açılmalı” dedi.


Prim borcu olan esnafın sağlık hizmetini yeteri kadar alamadığını ve muayene sonrasında doktor tarafından yazılan ilaçların Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmadığına değinen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Prim borcu olan esnaf ve sanatkarlarımız SGK tarafından yapılan son düzenleme ile süresi bir yıl daha uzatılan ücretsiz muayene hizmeti alabiliyor. Ancak tedavi sürecindeki ilaçları diğer sigortalılar gibi ücretsiz alamıyor. Kıt kanaat geçinen esnafımız eşi ve çocuklarının ilaç parasına yetişemiyor. Zaten sigorta primini ödemeyenlerin özel hastaneye gidecek ya da pahalı ilaçları alacak durumu yok. Prim borcu olan esnaf ve sanatkarlarımız ile ailelerinin ilaç alabilmesi ve tüm sağlık hizmetlerinden eksiksiz faydalanabilmesi için gerekli düzenleme zaman kaybedilmeden yapılmalı” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Cizre’de STK temsilcileri selden etkilenen esnaf ve vatandaşları ziyaret etti Şırnak’ın Cizre ilçesinde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve oda başkanları selden etkilenen esnafı iş yerlerinde, vatandaşları da evlerinde ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Cizre’de geçtiğimiz hafta sonu yaşanan sel felaketinde 70 ev, 7 iş yeri ve 6 araç su altında kalmıştı. Cizre’de faaliyet gösteren STK temsilcileri ve oda başkanları selden zarar gören esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Aralarında Şırnak Baro Başkanı Rojhat Dilsiz, TSO Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sarıyıldız, Şırnak Süt Üreticileri Birliği Başkanı Behmen Yılmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Sedat Hökenek Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Halil Geleri, Kuyumcular Derneği Başkanı İhsan Güneş ve Şırnak Barosu avukatlarının da bulunduğu heyet selden etkilenen mahalleleri dolaşıp vatandaşları evlerinde, esnafı da iş yerlerinde ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ev ve iş yerlerini tek tek dolaşan STK temsilcileri ve oda başkanları sel felaketinin oluşturduğu tahribatı en kısa sürede gidermek için ilgili tüm kurumlarla iletişim halinde olduklarını dile getirerek, esnaf ve vatandaşlarla dayanışma içinde olacaklarını ve doğan zararın ivedi bir şekilde giderilmesi adına şehrin tüm STK bileşenleri olarak çaba göstereceklerini ifade etti.
İstanbul Dünyanın farklı ülkelerinden mühendis kızlar İstanbul’da buluşacak Limak Şirketler Grubu’nun, STEM alanlarında kadın istihdamını artırmayı amaçlayan ve ülke sınırlarını aşarak küresel bir sosyal etki hareketine dönüşen projesi Global Engineer Girls (GEG) 10-12 Mayıs tarihleri arasında Kosova, Kuzey Makedonya, Suudi Arabistan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen mühendis kızları İstanbul’da ağırlayacak. Limak Vakfı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ortaklığında, 2015 yılından bu yana başarıyla yürütülen ve ülke sınırlarını aşan ‘Türkiye’nin Mühendis Kızları’ Projesi, bugün Global Engineer Girls (GEG) adı altında yeniden tasarlanarak Kosova, Kuzey Makedonya ve Suudi Arabistan’da da faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürüyor. Kadınların bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarındaki temsilini ve kadın istihdamını artırmayı amaçlayan GEG Projesi; sunduğu eğitim, mentörlük ve kariyer fırsatlarıyla genç kadınların mühendislik alanlarında deneyim kazanmalarına ve kariyer gelişimlerine katkı sağlıyor. Geleneksel buluşma global oldu Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin Mühendis Kızları’nı bir araya getiren ve geleneksel hale gelen buluşmanın bu yıl yedincisi düzenlenecek. Mühendislik öğrencilerini, mezunları, mentörleri ve rol model konuşmacıları bir araya getiren etkinlik, ilk kez uluslararası ölçekte gerçekleşecek. Erkek egemen sektörlerde geleceğin kadın mühendislerine ilham veren GEG Projesi kapsamında farklı ülkelerden mühendis kızlar, 10-12 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da buluşacak. Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in ev sahipliğinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Süreyya Erkan, Kosova Büyükelçisi Agon Vrenezi, Suudi Arabistan Krallığı’nın Ankara Büyükelçisi Fahad Assaad Abualnasr ve pek çok sürpriz ünlü ismin katılımıyla gerçekleşecek ‘Global Engineer Girls 2024 İstanbul Buluşması’na; Limak Şirketler Grubu’nun faaliyet gösterdiği ülkeler olan Kosova, Kuzey Makedonya, Suudi Arabistan’dan ve Türkiye’nin pek çok şehrinden gelen mühendis kızlar katılım sağlayacak. Ünlü ve alanında yetkin konuklar Program boyunca çeşitli atölyeler ve eğitim programları, rol model konuşmacılar ile interaktif söyleşiler ve mentor - mentee görüşmeleri gerçekleştirilecek. Buluşmada akademi, sanat, moda ve müzik camiasından alanlarında fark oluşturan isimler, katılımcılara ilham veren hikâyelerini aktaracak.