ASAYİŞ - 01 Şubat 2026 Pazar 12:01

Ticaret Bakanlığı: "Hatay ve İstanbul Havalimanı’nda 673 milyon lira tutarında uyuşturucu madde ele geçirildi"

A
A
A
Ticaret Bakanlığı: "Hatay ve İstanbul Havalimanı’nda 673 milyon lira tutarında uyuşturucu madde ele geçirildi"

Ticaret Bakanlığı, Hatay İskenderun’da ve İstanbul Havalimanı’nda iki büyük operasyonla toplam 673 milyon lira tutarında captagon hap ve esrar cinsi uyuşturucu madde ele geçirildiğini duyurdu.


Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrükler Muhafaza ekiplerince, Ocak ayının son haftasında gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda toplam piyasa değeri 672 milyon 995 bin lira olan uyuşturucu madde ele geçirilip, yakalanan uyuşturucu maddelerin imha edildiği aktarıldı.


Hatay Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince İskenderun Limanı’nda gerçekleştirilen operasyonda; 1 milyon 392 bin 238 adet captagon ele geçirildiği bildirildi.


İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen bir diğer operasyonda ise, Amerika Birleşik Devletleri çıkışlı, İstanbul Havalimanı’ndan ülkemizi transit geçerek Hollanda’ya varışı planlanan hava kargo gönderisi içerisinde; 29 kilogram esrar cinsi uyuşturucu madde ele geçirildiği belirtildi.


Ticaret Bakanlığı, Gümrükler Muhafaza ekiplerince etkin risk analizi ve hedefleme faaliyetleri doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonlarla, uluslararası suç örgütlerinin en önemli finans kaynağı olan uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelenin öncelikli hedef olarak belirlendiğini ve bu alandaki kararlı mücadelenin 2026 yılında da aralıksız şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.



Ticaret Bakanlığı: "Hatay ve İstanbul Havalimanı’nda 673 milyon lira tutarında uyuşturucu madde ele geçirildi"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Başkan Kocagöz, görme sorunu olan öğrencilere gözlüklerini teslim etti Kepez Belediyesi tarafından 2025-2026 eğitim ve öğretim yılında 140 okulda gerçekleştirilen göz sağlığı taramaları kapsamında, görme sorunu tespit edilen öğrenciler için temin edilen gözlükler, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tarafından öğrencilere teslim edildi. Kepez Belediyesi, çocukların eğitim hayatını doğrudan etkileyen sağlık sorunlarının erken yaşta tespit edilmesi amacıyla okul çağındaki öğrencilere yönelik göz sağlığı taramalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 2025-2026 eğitim ve öğretim yılında Kepez genelinde bulunan 140 okulda gerçekleştirilen taramalarda toplam 28 bin 245 öğrenci göz muayenesinden geçirildi. Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi ekipleri tarafından yapılan kontroller sonucunda 3 bin 95 öğrencide görme sorunu tespit edildi. Çalışmalarını yalnızca okullarla sınırlı tutmayan Kepez Belediyesi, Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan 161 çocuğa da göz taraması hizmeti sundu. Kepez Belediyesi, görme problemi yaşayan öğrencilerin derslerini daha rahat takip edebilmesi ve eğitimden geri kalmaması amacıyla hayırseverlerin katkılarıyla da gözlük desteğinde bulundu. Temin edilen gözlükler, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, tarafından öğrencilere tek tek teslim edildi. Makamda gerçekleşen buluşmada öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Kocagöz, çocukların mutluluğu ve sağlığının her zaman öncelikleri olduğunu vurguladı. Erken yaşta yapılan göz taramalarının hem akademik başarıyı hem de yaşam kalitesini artırdığına dikkat çekti. Kepez Belediyesi, hayırsever desteğiyle bugüne kadar toplam 170 çocuğa gözlük hediye ederek, eğitim hayatlarına daha sağlıklı ve eşit şartlarda devam etmelerine katkı sağladı. Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan ve göz sorunu tespit edilen 7 çocuğa da gözlükleri teslim edildi.
Isparta 8 kişinin hayatını kaybettiği kazaya karışan otobüs Isparta’dan son kez yolcu alırken görüntülendi Antalya’da yolcu otobüsünün kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 8 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı. Kazaya karışan 26 ABG 022 plakalı yolcu otobüsünün, sabah saat 07.57’de Isparta Otogarı’na girerek yolcu aldığı ve saat 08.27 sıralarında otogarda son kez görüldüğü belirlendi. Otobüsün otogardaki giriş ve çıkış anları güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. Kaza, 10.39’da Antalya’nın Döşemealtı ilçesi Kömürcüler Mahallesi Kuzey Çevreyolu girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Tekirdağ’dan Antalya’ya doğru yola çıkan, içerisinde 34 yolcu ve mürettebatın bulunduğu 26 ABG 022 plakalı yolcu otobüsü Döşemealtı ilçesi Kömürcüler Mahallesi’nde bulunan Kuzey Çevreyolu çok katlı kavşağına geldiği sırada yoğun sis ve kayganlaşan yol sebebiyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Yan yatarak yolda bir süre sürüklenen otobüs bariyerleri aşarak yaklaşık 15 metrelik şarampole devrildi. 8 ölü, 26 yaralı Devrilen otobüsün içerisinde ve altında çok sayıda yolcu kalırken kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı ile olay yerine AFAD, jandarma, polis, itfaiye ve çok sayıda ambulans sevk edildi. Kaza yerine, gelen ekipler araç içerisinde ve altında kalan yolcuları çıkarmak için çalışma başlattı. Yaralılar olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere sevk edildi. İlk belirlemelere göre 8 kişinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin yaralandığı kaza yerine gelen Antalya Valisi Hulusi Şahin incelemelerde bulundu. Isparta Otogarı’ndan son görüntüler ortaya çıktı Sabah saat 07.57’de Isparta Otogarı’na giren 26 ABG 022 plakalı yolcu otobüsünün, Isparta’dan yolcu aldığı anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Otogara saat 07.57’de girerek yolcularını alan otobüsün, saat 08.27 sıralarında Isparta Otogarı’nda son kez görüldüğü belirlendi. O anlar otogarın güvenlik kameralarına yansıdı.
Diyarbakır Tatil dönüşü öğrencilere önemli uyarı Eğitim öğretim yılının ikinci dönemi yarın başlıyor. Uzmanlar, öğrencilerin dikkat etmesi gereken konuları ve ailelerin yapması gerekenleri anlattı. Final Okulları Müdürü Recep Kepenek, iki haftalık sömestir tatilinin sona erdiğini hatırlattı. Sömestir öncesi kar tatillerinin de olduğunu dile getiren Kepenek, "Bu durum ders ritminde ciddi bir bozulmaya yol açtı. Öğrenciler haliyle bir kopma yaşadılar. Malumunuz eğitim bir süreçtir. Ben bu süreci bisiklette pedal çevirmeye benzetiyorum. Bir öğrenci başarılı olmak için eğitim hayatı boyunca sürekli ve düzenli bir şekilde pedal çevirmek zorundadır. Ancak öğrencilerimiz bu süreçte bir ara verdiler ve haliyle bir duraksama yaşandı. Peki, öğrencilerimizi nasıl toparlayacağız, onları yeniden nasıl motive edeceğiz? Bu noktada velilerimize ve okullara düşen bazı görevlerden bahsetmek istiyorum" dedi. Öncelikle velilerin öğrencilere kızma diliyle değil, "Hadi yeniden başlayalım" yaklaşımıyla seslenmesi, öğrencilerin özgüvenlerinin yeniden kazanmalarına katkı sağlayacağını dile getiren Kepenek, şu ifadeleri kullandı: "Öğrencileri tekrar ders temposuna alıştırmak için uyku düzenlerinin sağlanması, ekranla olan ilişkilerinin kontrol altına alınması ve düzenli çalışma alışkanlığı kazandırılması büyük önem taşıyor. Okullarda öğrencilere küçük ve basit, özellikle tekrar odaklı ödevler verilmeli. Bu ders ritminin yakalanmasına yardımcı olacaktır. Aslında öğrencilerimizin büyük bir bölümü benzer süreçlerden geçiyor. Çünkü biz onları küçüklükten itibaren çeşitli hedeflere hazırlıyoruz. İlkokuldan itibaren bir sürece giriyorlar, 8. sınıfta LGS’ye, lisede ise YKS’ye hazırlanıyorlar. Bu süreçlerin hepsi birbirine benziyor. Nihayetinde öğrencilerin kazanması gereken bilgi ve beceriler var. Bu kazanımların her eğitim kademesinde tekrarlarla ve düzenli çalışmalarla pekiştirilmesi gerekiyor. Hedefe ulaşmak için durmadan, istikrarlı bir şekilde ilerlemek büyük önem taşır. Bu nedenle öğrencilerimizin de bu ritmi yeniden yakalaması gerektiğini düşünüyorum."