- 24 Şubat 2023 Cuma 09:48

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik afet bölgesinde incelemelerde bulundu

A
A
A
TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik afet bölgesinde incelemelerde bulundu

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, beraberindeki Merkez Birliği heyeti ile birlikte afet bölgesi olarak ilan edilen 11 İlde çeşitli incelemelerde bulundu.

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, beraberindeki Merkez Birliği heyeti ile birlikte afet bölgesi olarak ilan edilen 11 İlde çeşitli incelemelerde bulundu.


TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik; beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Fettah Öztürk, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kaysadu, Denetim Kurulu Başkanı Necat Demirden ve Merkez Birliği personelinden oluşan heyet ile birlikte deprem felaketinin yaşandığı illerde birtakım ziyaretlerde bulunarak küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin sorunları ve ihtiyaçlarını yerinde inceledi.


Genel Başkan Çelik, Hatay’da Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Burhan Demirok’un yanı sıra Adıyaman’da Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Metin Türker, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Koçak ve İl Müdürlerini ziyaret etti. Ziyaretlerde Bakanlık yetkilileri ile afet bölgesinin genel durumu ve küçükbaş hayvancılık konuları görüşüldü. Genel Başkan Çelik, Merkez Birliği ve il birliklerinin yaptığı ve yapacağı katkılar hakkında bilgilendirmede bulundu.


Çelik yaptığı açıklamada, "Sayın Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci başta olmak üzere bakan yardımcılarımız, genel müdürlerimiz ve Bakanlığımız bürokratlarıyla personeli deprem anından itibaren afet bölgesinde büyük bir özveri ile çalışarak yaraların sarılmasına gayret ediyorlar. Sayın Bakanımız ve Bakanlık mensuplarına deprem bölgesindeki fedakârca çalışmaları sebebiyle tarım sektörü adına teşekkür ediyoruz" dedi.


Genel Başkan Çelik, Adıyaman’da depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunarak, "Milletvekilimiz merhum Yakup Taş’ın ailesi ve yakınları ile depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Fatiha okuyarak Allah’tan rahmet, yaralananlar için de Allah’tan acil şifalar vermesi niyazında bulunduk. Allah vefat eden vatandaşlarımızın kederli ailelerine ve sevenlerine sabırlar versin. Milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu.


Felaketin yaşandığı illerdeki Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanlarına birer ziyarette bulunan Genel Başkan Çelik, ziyaretlere ilişkin olarak, "Hatay Birlik Başkanımız Mustafa Bağrıyanık’ı, Kahramanmaraş Birlik Başkanımız Vakkas Kuzu’yu, Adıyaman Birlik Başkanımız Abuzer Alıcı’yı, Malatya Birlik Başkanımız İhsan Akın’ı, Elazığ Birlik Başkanımız Mahmut Sezer’i, Diyarbakır Birlik Başkanımız Abdullah Çetinkaya’yı, Şanlıurfa Birlik Başkanımız Hasan Eyyüpoğlu’nu, Kilis Birlik Başkanımız Mehmet Cirnavuk’u, Osmaniye Birlik Başkanımız Mustafa Saygılı’yı ve Adana Birlik Başkanımız Murat Şen’i ziyaret ederek öncelikle felaketten dolayı taziye ve geçmiş olsun dileklerimizi sunduk. Birlik Başkanlarımızdan küçükbaş hayvan kayıpları ve yıkılan barınaklarla ilgili yaptıkları tespitlerle yetiştiricilerin öncelikli ihtiyaçlarına ilişkin çeşitli bilgiler aldıktan sonra önümüzdeki günlerde yapılabilecek çalışmalar hakkında çeşitli istişarelerde bulunduk" ifadelerini kullandı.



"Yeni işletmelerin kurulmasını sağlayacak projeler üzerinde yoğunlaşacağız"


Hatay, Adıyaman ve Gaziantep Nurdağı’nda depremden dolayı zarar gören küçükbaş hayvan yetiştiricilerini de ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Çelik, "Afet bölgesinde bulunan yetiştiricilerimizin en önemli sorunlarının başında gelen öncelikle barınak ve çadır başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarını tespit ettik. Bakanlığımızla el ele vererek yetiştiricilerimizin yaşadıkları sorunların en kısa sürede çözüleceğine inanıyoruz. Bu inançla Merkez Birliği olarak yetiştiricilerimizin sorunların çözülmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması noktasında her türlü gayreti gösterip takipçisi olacağız. Ayrıca afet bölgesindeki illerimizde mevcut işletmelerimizin kapasitelerinin artırılması yanında yeni işletmelerin kurulmasını sağlayacak projeler üzerinde yoğunlaşacağız" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Arıcı: “Annelik toplumun temelini oluşturuyor” Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Annelerin kutsal ve özverili bireyler olduklarını vurgulayan Başkan Arıcı, annelik kavramının toplumun temelini oluşturduğunu belirtti. Mesajında annelere olan minnet ve şükran duygusunu ifade eden Başkan Arıcı, annelerin hayat boyu yaptıkları fedakarlıkların takdir edilmesi gerektiğini dile getirdi. Onların sevgi dolu kucaklarıyla hayata tutunmanın, insanın yaşamındaki en değerli destek olduğunu vurgulayan Arıcı, "Annelerimiz, sadece biyolojik değil, aynı zamanda manevi olarak da bizlere hayat veren, bizi büyüten ve en zor zamanlarımızda yanımızda olan kişilerdir" şeklinde konuştu. Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, annelerimizin hayatımızdaki varlıklarını, bizlere kattıkları değeri, onlara karşı duyduğumuz sevgi ve saygıyı ifade edebilmek, kelimelere dökebilmenin onlar için çok önemli olduğuna da dikkat çekerek, “ Tek bir gün değil, her gün annelerimizin günüdür. Onlara kıymetli, daimi ve yüce sevgileri, özveri ve fedakarlıkları, her daim yolumuzu aydınlatan ışıkları için şükranlarımızı ne kadar sunsak azdır. Annelerimize edilebilecek en güzel teşekkür, verilebilecek en iyi hediyenin çocukları ve sahip olduklarıyla güven ve mutluluk içinde yaşayabilecekleri bir hayattır. Sonsuz sevgi ve sabrını büyük bir cömertlikle sunan, bizi bizden iyi tanıyan, annelerimizin, anne adaylarının ve bu eşsiz duyguyu yüreklerinde taşıyan tüm kadınlarımızın Anneler Günü’nü kutluyor, hepsine sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
İstanbul İş Bankası’nın aktif büyüklüğü 2,6 trilyon TL’ye ulaştı Türkiye İş Bankası, 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. İş Bankası, aktif büyüklüğünü Mart 2024 itibarıyla yıl sonuna göre yüzde 8,5 artırarak 2,6 trilyon TL seviyesine yükseltti. Türkiye İş Bankası, aktif büyüklüğünü Mart 2024 itibarıyla yıl sonuna göre yüzde 8,5 artırarak 2,6 trilyon TL seviyesine yükseltti. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, ilk çeyrek finansal sonuçlara ilişkin değerlendirmesinde, “Ülkemize karşı sorumluluklarımızın bilinciyle 2024’te 100. kuruluş yıldönümümüzü kutlarken, yetkin insan kaynağımız, dinamik iş modelimiz, modern ve sağlam teknoloji altyapımız ile ikinci yüzyılımızda da ekonomiye kesintisiz destek vermeye devam edeceğiz. Sürdürülebilir ve uzun vadeli değer oluşturmayı hedefleyerek eğitimden spora, bilimden çevre ve kültür-sanata katkı sunmayı sürdüreceğiz” dedi. Ekonomiye 1,7 trilyon TL kaynak Bankanın, Mart sonu itibarıyla nakdi kredi hacmi 1,3 trilyon TL, gayrinakdi kredi hacmi ise 467,5 milyar TL’ye ulaşarak ekonomiye sağlanan toplam kaynak tutarı 1,7 trilyon TL oldu. İş Bankası’nın TP mevduat hacmi Mart 2024 döneminde 837,2 milyar TL’ye ulaşırken, toplam mevduat hacmi de 1,7 trilyon TL’ye yükseldi. Banka, dünyanın önde gelen uluslararası marka değerleme ve strateji danışmanlığı kuruluşu Brand Finance tarafından açıklanan, bankacılık sektöründe en değerli markaların sıralandığı 2024 yılı “Banking 500" raporunda Türkiye’deki bankalar arasında ilk sırayı aldı. Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını sürdüren banka, finans dünyasının saygın yayın kuruluşlarından olan Global Finance’in “Sürdürülebilir Finans Ödülleri” değerlendirmesinde 2024 yılında Orta ve Doğu Avrupa’da “Toplumsal Kalkınmaya Destekte En İyi Banka” ödülüne layık görüldü. İş Bankası, yeşil dönüşüm ve çevresel sorumluluk alanında önemli bir adım daha atarak, halka arz yöntemiyle ihraç edilen ilk yeşil finansman bonosu olan “100. Yıl Bonosu"nu halka arz etti. Bankanın 100. kuruluş yıldönümü olan 26 Ağustos 2024 vadeli bu ihraçtan sağlanacak kaynak yeşil projelerin finansmanı için kullanılırken, ihraca katılan her bir yatırımcı adına da TEMA’ya bir fidan bağışı gerçekleştirilecek. Banka ayrıca, ülkemizdeki ormanlık alanları çoğaltmak ve toplumda çevre bilincini artırmak amacıyla 2008-2017 yılları arasında Orman Genel Müdürlüğü ve TEMA Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen “81 İlde 81 Orman” projesini yeniden başlattı. Projenin ikinci aşamasında 5 yıl içerisinde 2 milyon 200 bin fidan dikilmesi planlanıyor. Özkaynak büyüklüğü 275 milyar TL Yılın ilk 3 ayında 14 milyar TL düzeyinde kar eden bankanın özkaynak büyüklüğü 275 milyar TL’ye ulaşırken, sermaye yeterliliği oranı ise yüzde 18,5 seviyesinde gerçekleşti.
Niğde Okumayı sevenler bu kulüpte buluşuyor Niğde’de kitap okumayı sevenleri bir araya getiren Okuma Aşkı Buluşturuyor Kulübü, toplumun her kesimine okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor. Niğde’de Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Muazzez Toğrul’un öncülüğünde kurulan ve şimdiden 64 üyesi olan Okuma Aşkı Buluşturuyor Kulübü, faaliyetleri ile üyelerini kitap ekseninde bir araya getiriyor. Okuma Aşkı Buluşturuyor Kulübü Niğde Temsilcisi Muazzez Toğrul yaptığı açıklamada, "Kendi yakın çevremden başlayarak kitap kulübü kurdum. Şu an kulübümüzün 64 üyesi var. Zaman zaman il dışından arkadaşlar da kulübe geliyorlar ve kendi bulundukları illerde kulüp kurmak için bir altyapı oluşturmaya çalışıyorlar" dedi. Kulüp faaliyetleri çerçevesinde üyeler yazarlarla bir araya gelerek, her hafta belirlenen ortak yazarın bir kitabını okuyor ve yüz yüze toplantılarla bir araya gelinerek kitabın yazarı, kitapların karakterleri, dönem şartları gibi yazar ve kitapları ile ilgili fikirler konuşuluyor. "Buluşmalarla dostluklar da edinmiş oluyoruz" diyen Muazzez Toğrul, "Bizim zaten amacımız okuma alışkanlığını geliştirmek ve bu sayede dostluklar edinmek, fikirleri konuşmak, insanlarda bir farkındalık oluşturmak. Biz katılımcılarımızdan sadece kitap okumalarını istiyoruz. Güzel okumalar gerçekleştiriyoruz çok da olumlu dönüşler alıyoruz" ifadelerine yer verdi. Kulübün Niğde toplantısına katılan Aksaray Okuma Kulübü Temsilcisi ve Yazar Gündoğdu Yıldırım ise, "Amacımız kitap okumayı sevdirmek. Türkiye’de okuma oranımız çok düşük ve bu anlamda bize bir görev düşüyor. Yazmakla, okulda eğitim vermekle yetinmedik, kurduğumuz kulüplerle daha çok insana ulaşmak, toplumun her kesimindeki insanı okumaya teşvik etmek istedik" dedi.
Konya Uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan psikiyatri uzmanı, usulsüz reçeteye 5 bin lira istemiş Konya’da özel klinikte para karşılığında uyuşturucu hap özelliği taşıyan reçete yazan psikiyatri uzmanı doktorun da aralarında bulunduğu 51 kişi operasyonla gözaltına alındı. Psikiyatri uzmanı doktorun, uyuşturucu özelliği taşıyan hapları almak isteyenlere 3 ila 5 bin lira arasında ücret karşılığında reçete düzenlediği ortaya çıktı. Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğüne bağlı ekipler, merkez Selçuklu ilçesi İhsaniye Mahallesinde bulunan psikiyatri uzmanı doktor Ferit Karaduman’a ait özel klinikte çoğunluğu uyuşturucu bağımlısı kişilere para karşılığı uyuşturucu özelliği taşıyan ilaç reçetesi düzenlediği daha sonra ise düzenlenen reçeteden temin edilen uyuşturucu özelliği taşıyan hapların ticaretini yaptığı tespit edildi. Psikiyatri uzmanı doktorun da aralarında bulunduğu 36 şüpheli tutuklandı Usulsüz ve para karşılığında reçete düzenlemek suretiyle uyuşturucu madde ticaretine yönelik sürdürülen çalışmalarda Konya başta olmak üzere Karaman, Antalya ve Ankara illerinde belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Operasyonlarda, aralarında psikiyatri uzmanı doktor Ferit Karaduman’ın da bulunduğu toplam 51 şüpheli ekiplerce yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda da 178 gram sentetik kannabinoid, 80 gram metamfetamin, 2 bin 586 uyuşturucu hap ve 3 hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 51 şüpheli şahıstan 36’sı ise sevk edildikleri adliyede çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma sürecinde ise Konya Valiliği tarafından Psikiyatri Uzmanı Doktor Karaduman’ın özel kliniğinin kapatıldığı öğrenildi. Yurt dışından dahi uyuşturucu reçetesi yazmış Operasyonda gözaltına alınan Psikiyatri Uzmanı Doktor Ferit Karaduman’ın kendisine başvuran kişilere usulsüz olarak uyuşturucu özelliği olan ilaç yazabilmek için banka hesabına 3 ila 5 bin lira para istediği, gönderilen para sonrası reçeteyi düzenlediği ortaya çıktı. Psikiyatri Uzmanı Doktor Ferit Karaduman’ın geçtiğimiz yıl temmuz ayında ise önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gittiği burada bir süre kaldıktan sonra Gürcistan’a geçtiği belirlendi. 1 Eylül 2023 tarihinde kendisine ait özel muayenehanesinin mühürlendiğini öğrenen Psikiyatri Uzmanı Doktor Ferit Karaduman’ın, hesabına para gönderen kişilere, E-imza ve E-reçete uygulaması üzerinden bir süre daha uyuşturucu ilaç reçetesi düzenlediği öğrenildi. Gürcistan’da yaklaşık 9 ay kaldıktan sonra Türkiye’ye dönmek isteyen Psikiyatri Uzmanı Doktor Ferit Karaduman, hakkında açılan soruşturmada dolayısıyla Sarp Sınır Kapısında gözaltına alındı. Ferit Karaduman’ın, kaç kişiye para karşılığı usulsüz reçete düzenlediği ise polis ekiplerince araştırılıyor.
Niğde Okumayı sevenler bu kulüpte buluşuyor Niğde’de kitap okumayı sevenleri bir araya getiren Okum Aşkı Buluşturuyor Kulübü, toplumun her kesimine okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor. Niğde’de Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Muazzez Toğrul’un öncülüğünde kurulan ve şimdiden 64 üyesi olan Okum Aşkı Buluşturuyor Kulübü, faaliyetleri ile üyelerini kitap ekseninde bir araya getiriyor. Okum Aşkı Buluşturuyor Kulübü Niğde Temsilcisi Muazzez Toğrul yaptığı açıklamada, "Kendi yakın çevremden başlayarak kitap kulübü kurdum. Şuan kulübümüzün 64 üyesi var. Zaman zaman il dışından arkadaşlar da kulübe geliyorlar ve kendi bulundukları illerde kulüp kurmak için bir altyapı oluşturmaya çalışıyorlar’’ dedi. Kulüp faaliyetleri çerçevesinde üyeler yazarlarla bir araya gelerek, her hafta belirlenen ortak yazarın bir kitabını okuyor ve yüz yüze toplantılarla bir araya gelinerek kitabın yazarı, kitapların karakterleri, dönem şartları gibi yazar ve kitapları ile ilgili fikirler konuşuluyor. "Buluşmalarla dostluklar da edinmiş oluyoruz" diyen Muazzez Toğrul, "Bizim zaten amacımız okuma alışkanlığını geliştirmek ve bu sayede dostluklar edinmek, fikirleri konuşmak, insanlarda bir farkındalık oluşturmak. Biz katılımcılarımızdan sadece kitap okumalarını istiyoruz. Güzel okumalar gerçekleştiriyoruz çok da olumlu dönüşler alıyoruz" ifadelerine yer verdi. Kulübün Niğde toplantısına katılan Aksaray Okuma Kulübü Temsilcisi ve Yazar Gündoğdu Yıldırım ise, "Amacımız kitap okumayı sevdirmek. Türkiye’de okuma oranımız çok düşük ve bu anlamda bize bir görev düşüyor. Yazmakla, okulda eğitim vermekle yetinmedik, kurduğumuz kulüplerle daha çok insana ulaşmak, toplumun her kesimindeki insanı okumaya teşvik etmek istedik’’ dedi.