GENEL - 12 Haziran 2019 Çarşamba 12:31

Uluslararası öğrenciler Milli Takım için kenetlendi

A
A
A
Uluslararası öğrenciler Milli Takım için kenetlendi

Türkiye Bursları ile ülkemizde eğitimlerini sürdüren dünyanın birçok ülkesinden uluslararası öğrenciler, Türkiye-İzlanda maçını hep birlikte izledi.

Türkiye Bursları ile ülkemizde eğitimlerini sürdüren dünyanın birçok ülkesinden uluslararası öğrenciler, Türkiye-İzlanda maçını hep birlikte izledi.


Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanlığı tarafından sunulan Türkiye Bursları ile dünyanın birçok farklı ülkesinden Türkiye’ye gelip eğitimlerini sürdüren uluslararası öğrenciler YTB’nin ev sahipliğinde Türkiye-İzlanda maçını hep birlikte izledi. YTB Başkanı Abdullah Eren ile birlikte maçı takip eden uluslararası öğrencilerin Türkiye sevgisi ve Türkiye Milli Takımı’na desteği sıcak karelere de yansıdı.



‘‘Dünyanın dört bir tarafında Türkiye’yi sevenler ve ümitle takip edenler var’’


Maç öncesinde yaptığı açıklamalarda uluslararası öğrencileri Türkiye-İzlanda maçını birlikte izlemeye davet ettiklerini belirten YTB Başkanı Abdullah Eren, öğrencilerin davete göstermiş oldukları ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Başkan Eren, salonda çok güzel bir tablo olduğuna işaret ederek, Türkiye’nin sadece Türkiye’den ibaret olmadığını, bir de gönül coğrafyasının bulunduğunun bir kez daha görüldüğünü söyledi.


Dünyanın dört bir tarafında Türkiye’yi sevenler ve ümitle takip edenlerin olduğunu vurgulayan Başkan Eren, “Eğitim imkanlarımız çerçevesinde onların gönüllerini kazanıp yüzlerini güldürmek istiyoruz. Bu anlamda Türkiye Bursları kapsamında sosyal aktiviteleri yerine getirmek açısından da bu tarz organizasyonlar önemli. Milli takımımıza başarılar diliyoruz” açıklamasında bulundu.



“Türkiye çok güzel bir ülke”


Programa katılım gösteren uluslararası öğrenciler de duygularını ifade etti. Gine Bissau Cumhuriyeti’nden Türkiye Bursları öğrencisi Seidina Umaru Ba Dijalo, 2014’ten bu yana Türkiye’de yaşadığını ifade ederek "Türkiye çok güzel bir ülke ve oyun kalitesiyle maçı kazanmayı hak ediyor" değerlendirmesini yaparken; Filistinli öğrenci Muhammet Ali ise Türkiye’yi desteklemek için geldiklerini belirterek davet ve sağlanan güzel ortam için YTB’ye teşekkür etti.


Kazak öğrenci Karlygash Kanatova da kendilerini davet eden YTB’ye teşekkür ederek Türkiye’nin kazanmasını çok arzu ettiklerini vurguladı ve milli takıma başarılar diledi.



"Yense de yenilse de bizlerin desteği ve kalbi her zaman Türkiye ile"


Maç öncesi YTB Başkanı Abdullah Eren’in uluslararası öğrencilerin Türkiye Milli Takımı’na olan desteklerini içeren sosyal medyadaki paylaşımı büyük beğeni toplarken; uluslararası öğrencilerin maçı büyük bir heyecanla ve ilgiyle takip ettiği görüldü.


Maç sonunda hep birlikte ay yıldızlı formalar ve Türk bayraklarıyla fotoğraf çekilen uluslararası öğrenciler, "Ailelerimizden kilometrelerce uzakta olsak da bizlere her zaman aile sıcaklığını hissettiren Türkiye’ye çok teşekkür ediyoruz. Bizler Türkiye’yi çok seviyoruz. Türkiye Milli Takımı bugün çok güzel bir mücadele ortaya koydu. Yense de yenilse de bizlerin desteği ve kalbi her zaman Türkiye ile" değerlendirmesinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.
Aksaray Uyuşturucu tacirleri ile polisin kovalamacası kamerada Aksaray’da polisin dur ihtarına uymayarak kaçan sürücü ile polis arasında kovalamaca yaşanırken, kovalama esnasında araçtan atılan poşette esrar maddesi çıktı. Kısa süren kovalamacayla yakalanan araç sürücünün ehliyetsiz olduğu belirlenirken, sürücü uyuşturucunun araçtan çıkmadığını belirterek ehliyetsiz olduğu için kaçtığını söyledi. Sürücü ve 2 arkadaşı kelepçelenerek gözaltına alındı. Olay, Kurtuluş Mahallesi Kurtuluş Caddesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte rutin uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ve Trafik Şubesi ekipleri uygulama noktasına yaklaşan 68 ES 022 plakalı otomobile dur ihtarında bulundu. İhtara uymayan araç sürücüsü fren yerine gaza basarak hızla uygulama noktasından kaçtı. Kaçan aracın peşine düşen polis ve şüpheliler arasında kovalamaca yaşandı. Kovalamaca esnasından araçtan bir poşet atılırken, atılan poşetten kubar esrar maddesi ele geçirildi. Bir süre devam eden kovalamaca sonucu araç 3 şüpheliyle birlikte yakalandı. Araç sürücüsü Ö.F.B. (37) ile araçta yolcu olarak bulunan H.E. (40) ve R.D. (23) kelepçelenerek gözaltına alınırken, araç sürücüsü Ö.F.B. araçtan atılmasına rağmen uyuşturucunun kendilerine ait olmadığını belirterek, “Ne alakası var. Arabada çıktı mı? Çıkmadı, arabadan çıkmadı abi. Bizlik bir şey yok ki. Ehliyetim yok, cezamı yedim zaten biraz önce” dedi. Araç sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanmaktan 12 bin 977 TL, dur ihtarına uymamaktan bin 506 TL olmak üzere toplam 14 bin 483 TL para cezası kesilirken ara trafikten men edilerek otoparka çektirildi. Gözaltına alınan 3 kişi sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.