YEREL HABERLER - 15 Aralık 2011 Perşembe 12:55

VALİ ALTIPARMAK ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

A
A
A
VALİ ALTIPARMAK ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, kamu kurum ve kuruluşlarına çalışma ziyaretlerini sürdürüyor.
Kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretlerine devam eden Vali Ahmet Altıparmak, Tapu ve Kadastro 6. Bölge Müdürlüğü ile İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vali Altıparmak’ı Bölge Müdürü Mürsel Necmi Akkoca ve diğer yetkililer karşıladı. Bölge Müdürü Akkoca , Vali Altıparmak’a kurum hakkında bilgi verirken, görev alanlarının Antalya, Burdur ve Isparta İlleri olduğunu ifade ederek, 2011 yılında 5 Aralık itibariyle 208 bin işlem yapıldığını, bu işlemlerin 71 bin tanesinin satış işlemi olduğunu, en yoğun işlem yapılan ilçelerin Muratpaşa ve Kepez Müdürlükleri olduğunu bildirdi.
Antalya’da kadastro çalışmalarında bugüne kadar yaklaşık 18 bin 500 talep geldiğini, bunların 18 bin 379’unun tamamlandığını ifade eden Akkoca, arada bekleyenlerin de kontrolünün devam ettiğini söyledi. Türkiye’de en çok 2B’lik alanın Antalya’da bulunduğunu ifade eden Akkoca, yaklaşık 27 bin hektar alanda 5 ay gibi bir sürede 2B çalışmalarının tamamlanacağını anlattı. Tapu Kadastro Bilgi Sistemine (TAKBİS) dahil olmayan müdürlüklerle ilgili veri girişlerinin devam ettiğini bildiren Akkoca, Korkuteli, Gazipaşa, Kumluca ve Akseki Müdürlüklerinin de bir ay içinde sisteme dahil olacağını ve Antalya’da sisteme dâhil olmayan müdürlük kalmayacağını anlattı.
Bölge Müdürü Akkoca, 6083 sayılı Teşkilat Yasası ile birlikte vatandaşların herhangi bir yerdeki taşınmazlarını bulundukları yerden de satış yapmalarına olanak veren düzenleme ile Konyaaltı Tapu Müdürlüğü’nün de pilot müdürlük olarak seçildiği ile vatandaşların günlük taleplerine ilişkin karşılama usulleri hakkında Vali Altıparmak’a bilgi verdi.
İL BİLİM VE TEKNOLOJİ MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARETİ
İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nü ziyaretinde İl Müdürü Rıdvan Kösesoy ve yetkililer tarafından karşılanan Vali Altıparmak, yeniden bir yapılanma içine giren kurum hakkında bilgilendirildi. Vali Altıparmak, İl Müdürü Kösesoy’a Antalya Organize Sanayi Bölgesi Bölgesi, Antalya Serbest Bölgesi ve Akdeniz Üniversitesi ile temasa geçilerek üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, bu kapsamda sanayi tesislerinde öğrencilerin staj yapmalarının sağlanması, yüksek lisans ve doktora tez çalışması yapan öğrenciler ile akademik personelin yürüttüğü projelerin sanayicilerle paylaşılması ve desteklenmesinin sağlanması konularında talimatlarını bildirdi.
Vali Altıparmak çalışma ziyaretleri anısına Tapu ve Kadastro 6. Bölge Müdürü Mürsel Necmi Akkoca ile İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Rıdvan Kösesoy’a birer plaket verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Vali Pehlivan ile Vali Yavuz, Model Fabrika ve Yenilik Merkezi’ni ziyaret etti Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yenilikçi teknolojilerin ve ürünlerin geliştirilmesine ve ticarileştirilmesine destek olan Model Fabrika ve Yenilik Merkezi’nde incelemede bulundu. Vali Pehlivan ve Vali Yavuz, beraberindeki heyetle gerçekleştirdiği ziyarette Yenilik Merkezi Direktör Yardımcısı Bahittin Aslan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yerel öncü bir merkez olan Model Fabrika ve Yenilik Merkezi’nde üretim aşamasındaki çalışmaları yerinde inceleyen Pehlivan ve Yavuz, çalışanlarla sohbet etti, çalışmalarında kolaylıklar diledi. Valilerden meslek lisesine ziyaret Vali Pehlivan ve Vali Yavuz, ayrıca Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve örnek proje çalışmaları gerçekleştiren Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini de ziyaret etti. Vali Pehlivan ve Vali Yavuz, özellikle genç nüfusa dönük donanımlı, kaliteli ve sürdürülebilir mesleki eğitim alanlarının oluşturulması ve geliştirilmesi gerektiği fikrinden hareketle kurulan okuldaki sınıf, atölye ve laboratuvarları inceleyerek, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaretlere, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan, Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol, İstanbul Mermerciler Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu 2. Başkanı Haluk Sekban ve Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti.