YEREL HABERLER - 26 Ağustos 2016 Cuma 17:40

Almanya Frankfurt Müze Festivali’nde Antalya tanıtımı

A
A
A
Almanya Frankfurt Müze Festivali’nde Antalya tanıtımı

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) ile Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Antalya’yı tanıtmak için Almanya’nın Frankfurt şehrinde başlayan Frankfurt Müze Festivali Museumsuferfest’de ortak stant açtı.
Stantta Kadın Müzesi’nden, Altın Portakal ve Piyano Festivali’ne Antalya’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtılıyor. Standı ziyaret eden konuklara Antalya Tarhanası hediye ediliyor.
ATAV Başkanı Nizamettin Şen, Frankfurt Müze Festivali’nin Avrupa’nın en büyük kültür ve sanat festivali olduğunu belirterek, hedeflerinin Antalya’nın farklılıklarını, tarihi, kültürel ve sanatsal zenginliklerini tanıtmak olduğunu söyledi.
Nizamettin Şen, “26 - 28 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Frankfurt Müze Festivali, Avrupa’nın en büyük kültür ve sanat festivali olarak biliniyor. Main Nehri’nin iki tarafında 8 kilometre bant üzerinde kurulan festivalde müzelerin yanı sıra, el sanatları, ülke mutfakları, farklı sanatçıların eserleri sergileniyor” dedi.
Ziyaretçilere Antalya Tarhanası
Fuarda Antalya’nın yöresel zenginliklerinin de ön plana çıkarılacağını ve bu amaçla ziyaretçilere Antalya tarhanası dağıtıldığını belirten Şen şöyle konuştu:
“ATAV ve AKTOB olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Frankfurt Kültür Ataşeliği tarafından alınan alanda açtığımız Antalya standında, tanıtım materyalleri ile Antalya müzelerinin yanı sıra, yörenin tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtıyoruz. Antalya standımızda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivali ve Uluslararası Antalya Film Festivali, ATAV bünyesinde kurulan Antalya Kadın Müzesi ve Antalya’nın yerel mutfağı bunlardan bazıları. Ayrıca ziyaretçilere Antalya Tarhanası hediye ediliyor. Amacımız Antalya’nın farklılıklarını, tarihi, kültürel ve sanatsal zenginliklerini tanıtmak.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Dünyaca ünlü fizikçiler Fethiye’de buluştu Muğla’nın Fethiye ilçesinde 9. Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansları (ICQMT2024) başladı. 9. Uluslararası Süperiletkenlik Manyetizma Konferansı (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansı (ICQMT2024) Fethiye’de başladı. Ölüdeniz Mahallesi’nde düzenlenen konferanslara dünyadaki ünlü fizikçiler katıldı. Konferansa Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve 55 ülkeden yaklaşık 800 kişi katıldı. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Gencer Başkanlığı’nda gerçekleşen konferans açılışında küresel ısınmaya dikkat çekildi. Prof. Dr. Ali Gencer konuşmasında, “Konferansımızın asıl amacı, küresel iklim değişikliği ve bunun dünyamıza getireceği değişiklikleri önlemek üzere uluslararası bir çabanın ürünü olarak ortaya çıkan yeni teknolojilerin tartışılmasıdır. Dünyanın ortalama sıcaklığı artışı eğer kontrol altına alınamazsa hem ülkemiz hem de dünya açısından gerçekten yaşanamaz bir yer olacak. Ülkemizin uluslararası başlattığı çabalara bir destek olsun diye akademik bir bakış açısıyla gelişmeleri tartışacağız. Ülkemizin bu coğrafyada daha yaşanabilir bir ülke olması için yeni teknolojilerin geliştirilmesi kaçınılmaz. Bunun için Türkiye’nin pozisyon almasına ve yükseltmesi konularını teknik açıdan bu konferansta değerlendirmiş olacağız. Katılım oldukça yüksek” ifadelerini kullandı.