YEREL HABERLER - 26 Ağustos 2016 Cuma 19:36

Korkuteli Belediyesi’nden sünnet korteji

A
A
A
Korkuteli Belediyesi’nden sünnet korteji

Korkuteli Belediyesi 28. Geleneksel Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesinde toplu sünnet korteji gerçekleşti.
Korkuteli Belediyesi önünde Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Hasan Gökce, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti başkanlarının katılımıyla sünnet korteji düzenlendi.
Belediye önünde Kuran-ı Kerim ve dua okunmasının ardından Belediye Başkanı Hasan Gökce, “Toplumumuzun sosyal ve kültürel hayatında çok önemli yer tutan geleneklerimizden biri olan sünnet töreni için bir aradayız. Mutlu ve heyecanlı olan bu çocuklarımızın önemli günlerini paylaştığınız için çocuklar ve aileleri adına sizlere teşekkür ediyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımızın bir geleneği olarak, dar gelirli ailelerimize bir nebze de olsun katkıda bulunabilirsek kendimizi mutlu sayarız. Ailelerimize destek olabilmek için yaptığımız bu tür çalışmalarımız artarak devam edecektir” dedi.
Sünnet olan çocuklar için şölen programı yapıldığını belirten Gökce, “ Çocuklarımız ve ailelerin bu gününe ortak olmak, onların yanında olmak istiyoruz. Ülke olarak zor bir süreçten geçtiğini belirterek, Ülkemizi kalleş odaklara karşı savunan ve bedelini şehitlik makamı ile ödeyen polis ve askerimizi bir kez daha saygı ile anıyoruz” diye konuştu.
Kaymakam Erol Tanrıkulu ise , her yıl Belediye tarafından birçok çocuğun sünnet edilmesini sağlayan Korkuteli Belediyesi’ne teşekkür etti.
Bir önceki görev yeri Van Muradiye’de, bu hizmetin kaymakamlık tarafından verildiğini aktaran Tanrıkulu, " Çünkü Belediye böyle bir hizmet vermiyordu. Korkuteli ilçemizde ise bu hizmeti belediyemiz veriyor. Böyle bir hizmet için duyarlı davranan teşekkür ediyoruz” dedi.
Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Hasan Gökce ve protokol üyeleri sünnet olan çocuklara oyuncak dağıttı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Başkan Sengel: “Doğru yerdesiniz” Dünyanın en büyük sivil toplum ağlarından biri olan JCI (Junior Chamber International ) tarafından düzenlenen ‘Liderlik Zirvesi’ Selçuk’ta başladı. 26-27-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen zirvenin açılış oturumuna katılan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “İlham veren kentte, sizlerin ilham aldıkları birçok işlerle birlikte liderlik anlamında çok doğru bir yerdesiniz” dedi. Zirvenin açılış konuşmalarını JCI İzmir Başkanı Hakan Aktay, JCI Türkiye Başkanı Şahin İpek, JCI Başkan Yardımcısı Fatih Şengül tarafından yapıldı. Zirvesinin açılış oturumunda konuşan Başkan Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Bir belediye başkanı olarak nasıl bir yerde olduğunu anlatmak isterim. Neden ilham veren kent diyoruz? Çünkü Selçuk, 8 bin 600 yıllık tarihi olan bir kent. Kybele’den Amazonlara, Artemis’ten Meryem Ana’ya. 21’inci yüzyılda da ilk defa bir kadının belediye başkanı olduğu bir kadın kenttir. Felsefenin konuşulduğu, ’Her şey akar’ diyen ilk filozofumuz Heraklitos’un, ilk şairimiz Kallinos’un memleketindesiniz. Umarım burada bulunduğunuz süre boyunca bu kent size ilham olur” dedi. “Türkiye’den çok lider çıkar” Belediyecilik anlayışını yansıtan mottolarından birinin de “Geçmişi Hisset, Geleceği Keşfet” olduğunun altını çizen Başkan Sengel, “Bizim bir diğer mottomuz ve belediyecilik anlayışımız da geçmişi hiç unutmadan geleceğe köprü atarak, daha ileriye nasıl gideriz diyerek yol almaktır. Bizler, Köy Enstitüleri’nden ilham alarak Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti için neler yapmak istiyorsa fikirlerini kendimize örnek alarak ilerleriz. Türkiye’den çok lider çıkar önemli olan o vicdanı koruyabilmektir” ifadelerini kullandı.
Kütahya Kütahya Diriliş Spor Kulübü okçularından Türkiye üçüncülüğü Kütahya Diriliş Spor Kulübü’nün okçuları, Samsun’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda 12-13 yaş grubu minik erkekler kategorisinde üçüncülük elde etti. Samsun’da düzenlenen 41 ilden 94 kulüp ve 960 sporcunun katıldığı şampiyonada, 12-13 yaş grubu minik erkekler kategorisinde Eren Eşsiz, Emir İmren ve Mehmet Akif Ataş’tan oluşan Kütahya Diriliş Spor Kulübü ekibi, üçüncülük elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Daha önce de hem salon hem açık hava şampiyonalarında takım ikinciliği elde eden minik erkekler takımı Türkiye geneli yapılan yarışmalarda iddiasını sürdürüyor. Kütahya Diriliş Gençlik ve Spor Kulübü, Türk Kültürünün bir parçası olan Geleneksel Türk Okçuluğunu tanıtarak yaygınlaşmasına ön ayak oluyor. Başarılı olan sporcular ile özel yarışma grupları oluşturularak Okul Sporlarına, Resmi Federasyon Yarışmalarına ve özel yarışmalara katılım sağlanıyor. Tüm kategorilerde 26 adet lisanslı sporcusu bulunan kulüp, 2022 yılından günümüze yarışmalarda Kütahya’yı temsil ediyor. Kulüp sporcuları bu sezon il çapında düzenlenen okul sporlarında 12 madalya, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği turnuvada ise 5 madalya ile adından söz ettiriyor. Kulüp antrenörlerinden Ramazan Mandıracı, alınan ödül sonrası yaptığı paylaşımda, “Gerçekten çok heyecanlı bir yarışma idi. Bizlere bu mutluluğu yaşatarak şehrimizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımız başta olmak üzere ilk günden itibaren desteklerini ve güvenlerini hiç esirgemeyen velilerimize ve sporun destekçisi tüm bürokratlarımıza çok teşekkür ederim” İfadelerini kullandı.