SPOR - 27 Nisan 2017 Perşembe 13:22

Rıza Çalımbay: "Trabzonspor maçındaki hakem hatalarını kabul edemiyorum”

A
A
A
Rıza Çalımbay: "Trabzonspor maçındaki hakem hatalarını kabul edemiyorum”

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Trabzonspor maçının hakemi Yaşar Kemal Uğurlu’ya sitem ederek, “Hiçbir zaman polemik çıkarıp, bir şey arayan bir kulüp değiliz.

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Trabzonspor maçının hakemi Yaşar Kemal Uğurlu’ya sitem ederek, “Hiçbir zaman polemik çıkarıp, bir şey arayan bir kulüp değiliz. Tüm amacımız da futbolu çok iyi bir yere getirebilmek. Bunun için hakem hatalarından puan kaybetmek istemiyoruz ama hakem hatalarını kabul etmiyoruz. Hele hele Trabzonspor maçındakini hiç kabul edemiyorum. Özellikle kaleciyle olan pozisyonumuzu” dedi.


Spor Toto Süper Lig’de 6. sırada yer alan Antalyaspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, haftalık basın toplantısını Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Çalımbay, "Hiçbir zaman polemik çıkarıp, bir şey arayan bir kulüp değiliz. Tüm amacımız da futbolu çok iyi bir yere getirebilmek. Bunun için hakem hatalarından puan kaybetmek istemiyoruz ama hakem hatalarını kabul etmiyoruz. Hele hele Trabzonspor maçındakini hiç kabul edemiyorum. Özellikle kaleciyle olan pozisyonumuzu” şeklinde konuştu.



“Trabzonspor maçında ilk 30 dakika çok iyi oyun oynadık”


Trabzonspor karşısında maçında ilk 30 dakikasında çok iyi bir oyun ortaya koyduklarını söyleyen Rıza Çalımbay, “Ne istiyorsak hepsini yaptık. Güzel pozisyonlar da oldu. 7 taneye yakın korner attık. Çok iyi de baskı kurduk. İkinci yarıya başlarken Salih’in bir rahatsızlığı oldu. Sıkıntı yaşadık ondan dolayı. Sonra defansif hatalar yapmaya başladık. Yememiz gereken golleri yedik. Bir hafta boyunca çalıştığımız ve dikkat etmemiz gereken şeylerden goller yedik. Girdiğimiz pozisyonlar da vardı. Tabii ki oyundan hiçbir zaman kopmadık. Hakem arkadaşımızın da şansızlığı mı diyelim bilemiyorum. Aslında diyecek bir şey de bulamıyoruz” dedi.



“Canımız çok yandı”


Trabzonspor Kalecisi Esteban’ın ceza alanı dışında eline iki defa topun çarpmasıyla ilgili Çalımbay, hakemin görmeme şansının olmadığını dile getirdi. Çalımbay, “Yekta’nın penaltısı, Serdar’ın ceza sahasına gelirken düşürülmesi gibi buna benzer bir sürü pozisyon yaşandı. Tabii ki bunlara sığınmıyoruz. Ben geçen sene Kasımpaşa’da antrenörlük yaparken sadece 2 puan yüzünden Avrupa’ya gidilemedi. Ama hakem hataları yüzünden giden puan 16. Bu nedenle aynı şeyleri burada da yaşamak istemiyorum. Hakemlerin biraz daha dikkat etmesi gerekiyor. Pozisyonlara biraz daha yakın olmaları gerekiyor. Video hakem uygulamasının olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü inanılmaz şekilde hatalar oluyor. Bu bir tek bize olmuyor. Bakıldığında başka maçlarda da oluyor. Ama çok canımız yandı” şeklinde konuştu.



“Trabzonspor maçındaki hakem hatalarını kabul edemiyorum”


Camia olarak tüm spor kamuoyuna, federasyona, hakemlere kısacası herkese saygılı bir kulüp olduklarını belirten Rıza Çalımbay, “Hiçbir zaman polemik çıkarıp, bir şey arayan bir kulüp değiliz. Örnek bir kulübüz. Tüm amacımız da futbolu çok iyi bir yere getirebilmek. Bunun için hakem hatalarından puan kaybetmek istemiyoruz. Sakın mağlubiyete neden arıyor gibi anlaşılmasın. Mağlubiyette de defansif açıdan yaptığımız hataları kabul ediyoruz. Ama hakem hatalarını kabul etmiyoruz. Hele hele Trabzonspor maçındakini hiç kabul edemiyorum. Özellikle kaleciyle olan pozisyonumuzu” dedi.



“Hakem arkadaşların da dikkat etmesi gerekiyor”


Her an maçı çevirecek bir takım olduklarını dile getiren Antalyaspor Teknik Direktörü Çalımbay konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Öyle bir avantajımızı maalesef arkadaşımız görmeyerek vermedi. Ardından yüzde yüz penaltı olan bir pozisyonumuz da verilmedi. Yani bunları vermesi gerekiyor. Bunlar oyunun kaderini değiştirebilecek pozisyonlar. Ama dediğimiz gibi bize özellikle de büyük takımlarla oynadığımızda bunların hepsi oluyor. Oyuncularımıza da söyledik. Böyle maçlara çıktığımızda bunlarla karşılaşabilirsiniz diye. İstediğimiz bundan sonra olmaması. Ama kamuoyunun da bu kadar sessiz kalmaması gerekiyor. Herkesin hakkını koruması gerekiyor. Hakem arkadaşların da dikkat etmesi gerekiyor.”



“İlk 10’un en iyi yerinde olmak istiyorum”


Geldiği günden beri takımının ilk 10 içerisinde olmasını istediğini belirten Rıza Çalımbay, “İlk 10’un en iyi yerinde olmak istiyorum. Hala sözümün arkasındayım. Tek düşüncem kalan 6 maçımızı mükemmel bir şekilde bitirip, önümüzdeki yılla ilgili çalışmalara yoğunlaşmak. Şuan gelecek yıl için çalışmalara başladık. Bu takımı ben yapmadım. Başka arkadaşımızdan aldık takımımızı ama bu sezon ben yapacağım takımı. Sezon başı antrenmanlarını ben yaptıracağım. Takımdaki tüm sorumluluğu da ben alacağım. Çünkü benim getirdiğim oyuncu olacak ya da benim kalmasını istediğim oyuncular olacak. Bu nedenle de bambaşka bir şekilde burada başlamak istiyorum” ifadelerini kullandı.



“Seneye hedefimiz büyük, yukarıya oynamak istiyoruz”


Hakem hatalarından konuşmaktan yorulduğunu ifade eden deneyimli Çalımbay, transfer çalışmalarına başladıklarını söyledi. Çalımbay, “Bir haftadan beri bu maçtan sonra hiçbir yerde bu konuyla ilgili tek bir konuşma ya da tartışmaya rastlamadım. Bu nedenle sessiz kalmamak gerektiğini düşünüyorum. Neticede bu takımın taraftarı var. Taraftar neticede haksızlığı kabullenmeyebilir. Bu nedenle birilerini çıkıp da mutlaka kimseyi rencide etmeden konuşması gerekiyor. İki hafta sonra transferlerle ilgili açıklama yapabiliriz. Yönetimle tekrar toplantı yapmamız gerekiyor. Ön görüşme yaptık bir daha yapmamız gerekiyor. Yerli oyuncu sıkıntımız olduğu için, kritik yerlerimiz var ve oralara mutlaka oyuncu transfer etmemiz gerekiyor. Yurt dışında maçları seyretmeye başladık. Bu maçtan sonra da arkadaşlarım gidip, seyredecek. Yönetimle görüşeceğiz ve alabileceğimiz oyuncuları alacağız. Çok büyük bir transfer olmayacak. Önemli ve kritik olan yerlere yapmamız gerekiyor. Seneye hedefimiz büyük. Yukarıya oynamak istiyoruz. Burada beni en çok mutlu eden mükemmel bir yönetimle çalışıyoruz. Bunu iyi bir şekilde değerlendireceğiz” diye konuştu.



“Adanaspor maçını kazanmamız gerekiyor”


Adanaspor maçını kazanmaları gerektiğini ifade eden Rıza Çalımbay, konuşmasını şöyle tamamladı:


“Adana, düşme hattında. Onlara göre de final maçı niteliğinde. Kolay bir maç olmayacak. Bunun farkındayız. Şu maçta yaptığımız defansif hataları yapmamalıyız. Trabzonspor maçı sahamızda gol atamadığımız tek maç. Bunun için de tek amacımız galibiyet. Net bir kanat oyuncumuz yok. M’billa da kanat oyuncusu değil, Danilo da kanat oyuncusu değil, El Kabir de değil, Eto’o da değil. Buraya bizim çok iyi bir oyuncu alamız gerekiyor.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Markus Gisdol: “Ligde kalacağımıza inanıyorum” Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Kasımpaşa maçının ardından, Süper Lig’de kalacaklarına inandığını ve bu doğrultuda çalışacaklarını söyledi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Samsunspor, deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa’ya 1-0 mağlup oldu. Müsabakanın ardından değerlendirmelerde bulunan Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, zor bir maç olacağını bildiklerini söyledi. Karşılaşmanın başında yedikleri basit bir golle geriye düştüklerini aktaran Alman çalıştırıcı, “Rakibimize karşı burada oynamanın zor olduğunu biliyorduk. Buradan puan veya puanlar almanın zor olduğunu biliyorduk. Kötü bir başlangıç oldu bizim adımıza ve çok basit bir gol yedik. Özellikle maçın başlarında da göstermiş olduğunuz performans iyi değildi, yeterli değildi. 30 dakikadan sonra çok iyi pozisyonlar yakaladık, oyuna müdahil olmaya başladık ve daha iyi oynamaya başladık. Son dokunuşlar iyiydi diyemem. Odaklanmayı ve gol atmayı unuttuk. O kadar pozisyona girdikten sonra eğer bunları değerlendirmiyorsanız, son dokunuşları iyi yapamıyorsanız tabii ki de kaybetmeniz çok normal” diye konuştu. “Başarılı olacağımızı düşünüyorum” Kötü bir oyun ortaya koymadıklarının altını çizen Gisdol, “Bu maçtan önce üç maç boyunca biz kaybetmedik. Belki bu tarafıyla bakacak olursak biraz daha pozitif olabiliriz. Oynamış olduğumuz maçlarda da kötü oynamadık açıkçası. Bu maçta sonuçta Kasımpaşa gibi bir rakibe karşı oynuyorsunuz ve zorlu bir rakip. Performans anlamında da biz kötü oynamıyoruz. Kötü değildik, sadece gol eksikti. Eğer çalışmalarımızı aynı ciddiyet, aynı istek ve arzuyla devam ettirsek başarılı olacağımızı düşünüyorum” açıklamasını yaptı. “Ligde kalacağımıza inanıyorum” Kalan maçlardan en iyi sonuçları alarak ligde kalmak istediklerini belirten Markus Gisdol, “Ben buraya geldiğimde birçok insan Samsunspor kesinlikle ligi düşecek olan ilk takım diye bakıyordu. Ben geldikten sonra takıma güvendiğimi gösterdim ve adım adım hep birlikte iyi sonuçlar almaya başladık. Zor maçlar da oynadık tabii ki bu dönemde. Ben şunu net bir şekilde belirtmek istiyorum takımıma kesinlikle güveniyorum ve güvencemin sonucunda da bu takımla birlikte ligde kalacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
İstanbul Sami Uğurlu: "Avrupa kupalarına gitmek istiyoruz" Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu, Samsunspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "5’te 5 yapıp Avrupa kupalarına gitmek istiyoruz. Birini kazandık. Olur, olmaz bilemeyiz ama tamamıyla bunun için mücadele edeceğiz, bunun için savaşacağız" dedi. Kasımpaşa, Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında konuk ettiği Samsunspor’u 1-0 yendi. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu, Samsunspor’a karşı zorlu bir maç oynadıklarını ifade etti. Takım olarak Avrupa kupalarına katılma hedefi koyduklarının altını çizen Uğurlu, "Ligin son maçları, her takımın bir hedefi var. O hedef doğrultusunda da olabildiğince mücadele etmek zorunda, ayakta kalmak zorunda. Son maçlara baktığımızda da burada aslında biraz bizi sarsan iki maç oynadık. Biri Konyaspor ile sahamızda, sonra da Gaziantep maçı. Bunlar da çok istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Düşmemeye oynayan takımlar çok fazla agresif, mücadele eden, daha çok isteyen takımlar haline geliyor. Son dört haftada da bunun dozu biraz daha artacaktır diye düşünüyorum. Samsunspor da bunlardan biriydi. Her ne kadar biraz daha yukarıda gözükse de yine düşme hattından tamamen rahatladığını söyleyemeyiz. Tabii ki de bu ligin ne olacağı belli olmaz. Bugün de zor bir maç oldu. Ancak bundan önceki iki maça oranla çok daha fazla mücadele ettik, çok daha fazla istedik. Ligin sonuna kadar kazanmak için oynayacağız. Kendimize yeni bir hedef koyduk. 5’te 5 yapıp Avrupa kupalarına gitmek istiyoruz. Birini kazandık. Olur, olmaz bilemeyiz ama tamamıyla bunun için mücadele edeceğiz, bunun için savaşacağız. Çok zor maçlarımız var. Arka arkaya oynayacağımız rakiplerimiz bizle birlikte Avrupa Kupası’na gitmek isteyen dört takım. Eğer orayı yakalamak istiyorsak, orada olmak istiyorsak zaten bu maçları kazanmak zorundayız" dedi. "Hedeflerimi yakalamak en büyük beklentim" Bireysel hedefleri ile ilgili de konuşan Sami Uğurlu, "Gerçekten hedefi olan, bir yerlere çıkmak isteyen, yukarıya kendini taşımak isteyen ve bu anlamda da olabildiğince kendini geliştirmek isteyen bir antrenörüm. Bunun için çalışıyorum. Buradaki yaptığımız mücadele, oyuncularımın yaptığı mücadele, kazanmış olduğu bir maç, galibiyet, üç puan benim için zaten en büyük hediye oluyor. Kendi hedeflerim var bu hedeflerim doğrultusunda sonuna kadar gitmek istiyorum. O yüzden maddi konularda şu an için hiçbir beklentim yok. Sadece hedeflerimi yakalamak en büyük beklentim" ifadelerini kullandı. "Aytaç ve Hajradinovic’in antrenmanlarda çok fazla çalıştığını söyleyebilirim" 46 yaşındaki çalıştırıcı, performansları ile dikkatleri çeken Aytaç Kara ve Haris Hajradinovic ile ilgili yöneltilen soruya da, "Bu iki oyuncunun performansları kesinlikle bir defa tesadüf değil. Bir defa oyun formatı, kurgusu onlara çok uyuyor. Benim oynattığım oyun sisteminde iki 8 numara aslında gole en yakın olan oyuncular. Aytaç ve Hajradinovic’in antrenmanlarda çok fazla çalıştığını söyleyebilirim. Antrenmanın en çok koşan oyuncularına bakıyorsunuz Haris, Aytaç, Yasin. Orada istiyorlar, çalışıyorlar, emek veriyorlar, kurguya, plana harfiyen uyumaya çalışıyorlar. Bence bunun karşılığında alıyorlar. Antrenmana çıkmadıklarını hiç hatırlamıyorum. Bu onların emeklinin emeklerinin karşılığı olduğunu düşünüyorum" diye cevap verdi.