GENEL - 25 Aralık 2011 Pazar 18:51

ANTALYALI RUSLAR `NOEL`İ KUTLADI

A
A
A
ANTALYALI RUSLAR `NOEL`İ KUTLADI

Antalya’da yerleşik durumda bulunan Ruslar, ’Noel’i kutladı.
Antalya’da yerleşik durumda bulunan Ruslar, çocuklarının öğrenim gördüğü Rus Okulu’nun yılbaşı (Noel) kutlamasında Dedeman Otel’de bir araya geldi. Yılbaşı kutlamasına öğrencilerin yanı sıra, veliler ve yurt dışından gelen konuklar katıldı.
Yılbaşı kutlamasında ilköğretim ve lise öğrencileri tarafından hazırlanan dans ve müzik gösterileri büyük beğeni topladı. Türkçe ve Rusça oyunlar oynanan gösteride animatörler bir bir hünerlerini sergiledi. Noel’i anlatan oyunda okulun anasınıfı ve ilköğretim birinci kademe öğrencileri, şarkılar söyleyip, dans gösterileri sundu. Yaklaşık 3 metrelik çam ağacının etrafında gerçekleştirilen kutlamada, ’Noel Baba’ kostümlü bir kişi de, miniklerle dans etti ve hediyeler dağıttı. Etkinliğin sonunda öğrenciler,
sahnede bir araya gelerek konfetiler ve maytap gösterisi eşliğinde "2012’ye Merhaba" dedi.
Geleneklerini yaşatmak için Türkiye’de alternatif bir eğlence düzenlediklerini belirten Uluslararası Rus Okulu Müdürü Viktor Bikkenev, Kutlama sırasında öğrencilerin çam ağacının etrafında dönerken dilek tuttuklarını anlatan Bikkenev, 2012’nin mutlu ve huzurlu bir yıl olmasını dilediklerini belirtti. Bikkenev ayrıca, kutlamaları geleneksel hale getirdiklerini ve devam ettirmek istediklerini belirtti.
Elena Katerina, Türkiye’yi çok sevdiğini ve Türkiye’deki kutlamalarda Rusya’yı aramadığını belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir