GENEL - 16 Aralık 2017 Cumartesi 17:31

Genişleyen kaldırım kaza tehlikesini ortadan kaldırdı

A
A
A
Genişleyen kaldırım kaza tehlikesini ortadan kaldırdı

Manavgat Belediyesi, yaptığı düzenleme ile Hisar Caddesi girişindeki kaldırım genişleterek yayaların yaşadığı tehlikeyi ortadan kaldırdı.

Manavgat Belediyesi, yaptığı düzenleme ile Hisar Caddesi girişindeki kaldırım genişleterek yayaların yaşadığı tehlikeyi ortadan kaldırdı.


Çalışmalar kapsamında Hisar Caddesi girişindeki sinyalizasyon lambalarının bulunduğu bölgeye konulan yağmur suyu gideri sayesinde ise toplanan yağmur suları da tarihe karıştı. Manavgat belediyesi ile Jandarma İlçe Komutanlığı arasında yapılan görüşmeler sonucunda, Antalya Caddesi üzerinde bulunan Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Karakolu bahçe duvarının 2 metre içeriye alınması ve tek kişinin bile geçmekte zorlandığı Hisar Caddesi girişindeki kaldırımın genişletilmesi kararlaştırılmıştı.


Bu karar doğrultusunda Merkez karakolundaki tadilatın bitmesi ve karakol bahçesindeki birimlerin ana binaya taşınmasının ardından bahçede bulunan barakalar ve yol kenarındaki duvar yıkıldı. Manavgat belediyesi Fen İşleri ekiplerince yapılan çalışma kapsamında 2 metre içeride yeni duvar inşa edilerek kaldırım genişletildi.


Belediye yetkilileri, kaldırımın tamamlanmasıyla yayalar için tehlikenin ortadan kalktığını, Manavgat’ın en güzel caddelerinden bir tanesi olan Hisar Caddesinin güzelliğinin de ortaya çıktığını belirttiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Afyon 8 kişinin öldüğü olayın duruşmasına basın mensupları alınmadı Afyonkarahisar’da 8 kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin yaralandığı kazanın duruşmasına devam edilirken, mahkeme heyeti başkanı gerekçe göstermeden davaya basın mensuplarını almadı. Duruşmaya katılanlar ve avukatlar ise ısrarlara rağmen açıklama yapmaktan kaçındı. Kaza, Çay ilçesi çıkışında 22 Temmuz 2023’de meydana geldi. Berat K. (19) idaresindeki 03 M 5906 plakalı servis minibüsü, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Araç yol kenarındaki şarampole düşüp ardından ağaçlara çarparak devrildi. Kazada, çalıştıkları kiraz bahçesinden dönen tarım işçileri Salih Akkuş, Ünal Can Akkuş, Güllüzar Balamut, Menekşe Cingöz, Neriman Turguteli, Huriye Köker, Perihan Bayar ve Aysun Çetin hayatını kaybederken 12 kişi yaralandı. Kazanın ardından Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava bugün görülen 2. Duruşma ile devam etti. Dava 12 Temmuz’a ertelendi, Duruşmada sanık Berat K., mağdur yakınları ve avukatları hazır bulundu. Kamuoyunu yakından ilgilendiren davada mahkeme heyeti başkanı gerekçe göstermeden duruşmaya basın mensuplarına almayarak ‘basına kapalı’ ibaresi kullanarak mübaşire gazetecilerin alınmaması yönünde talimat verdi. Yaklaşık yarım saat süren duruşma sonrası dava 12 Temmuz’a ertelenirken, tutuklu sanık Berat K.’nın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.