GENEL - 19 Şubat 2018 Pazartesi 13:06

Antalya’da yapı ruhsatı verilen bina sayısında 6. sırada

A
A
A
Antalya’da yapı ruhsatı verilen bina sayısında 6. sırada

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2017 yılında verilen yapı ruhsatı istatistiklerine göre Antalya, 6 bin 73 binayla iller sıralamasında 6’ncı sırada yer aldı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2017 yılında verilen yapı ruhsatı istatistiklerine göre Antalya, 6 bin 73 binayla iller sıralamasında 6’ncı sırada yer aldı.


TÜİK, 2017 yılına ait yapı ruhsatı istatistiklerini açıkladı. Buna göre Türkiye genelinde belediyeler tarafından verilen yapı kullanma izin belgelerinin bir önceki yıla göre, bina sayısı yüzde 1,7 oranında azalırken, yüzölçümü yüzde 6,6, değeri yüzde 28,2, daire sayısı yüzde 8,9 oranında arttı. Bu verilere göre geçen yıla kıyasla bu yıl yapı ruhsatı verilen binaların sayısı yüzde 32 civarında arttı.



Batı Akdeniz


Antalya 2017 yılında verilen yapı ruhsatına göre 6 bin 73 binayla iller sıralamasında 6’ncı, 51 bin 54 daireyle 5’inci sırada yer aldı. İllere göre yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü bakımından 49,6 milyon metrekareyle İstanbul en yüksek paya sahip oldu. İstanbul’u, 28,9 milyon metrekareyle Ankara, 15,2 milyon metrekareyle Bursa izledi. Antalya bu sıralamada 9,4 milyon metrekare ile 6. sırada yer alırken Isparta ve Burdur’da sırasıyla 1,0 milyon metrekare ve 0,8 milyon metrekare olarak gerçekleşti. Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü en düşük olan iller sırasıyla Şırnak, Muş ve Kilis oldu.


Ülkemizde belediyeler tarafından verilen yapı kullanma izin belgelerinin 2017 yılında bir önceki yıla göre, bina sayısı yüzde 1,7 oranında azalırken, yüzölçümü yüzde 6,6, değeri yüzde 28,2, daire sayısı yüzde 8,9 oranında arttı.



Antalya yapı izin belgesinde 4’üncü sırada


Antalya ili 2017 yılında verilen yapı izin belgesine göre 5 bin 428 bina sayısı ile iller sıralamasında 5. sırada, 34 bin 154 daire sayısı ile 4. sırada yer aldı. İllere göre yapı kullanma izni verilen yapılarda yüzölçümü bakımından 28,2 milyon metrekare ile İstanbul en yüksek paya sahip il oldu. İstanbul’u, 16,1 milyon metrekare ile Ankara, 8,9 milyon metrekare ile İzmir izledi. Antalya 6,0 milyon metrekare ile 5. sırada yer aldı. Isparta’da 1,2 milyon metrekare, Burdur’da 0,6 milyon metrekare olarak gerçekleşti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.