EKONOMİ - 17 Temmuz 2018 Salı 14:52

Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Arasında Antalya’dan 2 Firma

A
A
A
Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Arasında Antalya’dan 2 Firma

Antalya’dan iki firma İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan ‘Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 Yılı Raporu’nda yer aldı.

Antalya’dan iki firma İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan ‘Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 Yılı Raporu’nda yer aldı.


İSO tarafından her yıl geleneksel olarak yayınlanan “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 Yılı Raporu” açıklandı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Antalya’dan Ankutsan ve Ekiciler Süt firmalarının yer aldığını kaydetti.


Antalya’dan, ATSO üyesi Ankutsan ve Ekiciler Süt firmalarının en büyük ikinci 500 büyük sanayi kuruluşları arasında yer aldığını ifade eden ATSO Başkanı Çetin, Antalya’nın, 2017 yılı rakamlarına göre ilk 500’deki 5 firmayla birlikte, en büyük 1000 sanayi kuruluşu arasında 7 temsilcisi ile yer aldığını belirtti. Çetin, “Rapor sonuçlarına baktığımızda genel sıralamada “Ankutsan Antalya Kutu Sanayi Oluklu Mukavva Kağıt Ticaret A.Ş.“ firmasının 2016 yılında 220. iken 2017 yılında 5., Ekiciler Süt Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.” firmasının 2016 yılında 66. iken 2017 yılında 165. sırada yer aldıklarını görüyoruz. İkinci 500 Büyük Sanayi kuruluşu arasında yer alan iki firmalarımızın 2017 yılındaki üretimden satışlar toplamı 545,8 milyon TL olup, Ankutsan 308,1 milyon TL, Ekiciler Süt 237,7 milyon TL üretimden satış elde etmişlerdir. Bu rakamlara göre TL bazında üretimden satış rakamlarında Ankutsan bir önceki yıla göre yüzde 84, Ekiciler ise yüzde 11 artış kaydetmişlerdir” dedi.



“Bizleri gururlandırmışlardır”


Firmaların “İkinci 500 Sanayi Kuruluşu” sıralamasına girerek Antalya’nın güçlü yönünü ortaya koyduğuna dikkat çeken Çetin, “Bizleri gururlandırmışlardır. Diğer taraftan Batı Akdeniz Bölgesi’ni temsilen Isparta’dan Göltaş Çimento ve ORMA Orman Mahsulleri ile Bucak’tan As Ado Hazır Beton da en büyük ikinci 500 sanayi firması arasında yer almışlardır.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.