GENEL - 18 Temmuz 2018 Çarşamba 10:45

Antalya’da hacılar, kutsal topraklara uğurlandı

A
A
A
Antalya’da hacılar, kutsal topraklara uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu ile Antalya’dan kutsal topraklara gidecek ilk hacı adayları, dualarla uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu ile Antalya’dan kutsal topraklara gidecek ilk hacı adayları, dualarla uğurlandı.


Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla Hac farizasını yerine getirmek üzere Antalya’dan Suudi Arabistan’a gidecek ilk hac kafilesi, Havalimanı Dış Hatlar 2 Terminali’nde dualar ve çiçeklerle uğurlandı.


İlk hac kafilesinin uğurlanması amacıyla Antalya Havalimanı Dış Hatlar 2 Terminali’nde Antalya İl Müftülüğü tarafından uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Antalya İl Müftüsü Osman Artan, Müftü Yardımcıları Mustafa Aydın, Mustafa Şimşek, İl Müftü Yardımcısı aynı zamanda uğurlanan Kafilenin Başkanı Osman Demirel, Antalya İl Müftülüğü Hac ve Umre Şube Müdürü Veli Tepe ve uğurlama ekibi ile 171 hacı adayının yanı sıra yakınları ile vatandaşlar katıldı.


Müftü Osman Artan, “Çok değerli Hacı adaylarımız ve hacı adaylarımızın yakınları, Beytullah’a yapılacak olan yolculuğun ilk ayağını buradan başlatıyoruz. Bizler hepinize hayırlı yolculuklar diliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonunda Türkiye’den Suudi Arabistan’a uğurlanan ilk hac kafilesi Antalya’mızın bu kafilesidir. Bu kafile çok özel bir kafiledir. Bu kafilemizin içinde Zeytin Dalı Harekâtında Şehit olan Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta’nın bizlere emaneti annesi, babası, eşi ve küçük kızı var. Diğer şehit aileleri, Gaziler ve yakınları var. Bu sebepten bu kafilemiz bizim için çok özeldir. Mevla’m nasip ederse sabahın ilk ışıklarıyla bu hacı adaylarımız İnşallah Medine’ye Peygamberimize misafir olarak gitmiş olacaklar. Hacı adaylarımızdan bizler de bir şeyler istiyoruz. İlimizi, ülkemizi temsilen Suudi Arabistan’ın Medine şehrine Peygamberimizin yanına gittiklerinde bizlerden de selam götürmelerini, Beytullaha vardıklarında, bizler için, ülkemiz için, ülkemizin birlik ve beraberliği için, ülkemiz semalarından ezanların dinmemesi, bayrağımızın inmemesi için, hepimiz için dualar etmelerini istiyoruz” dedi. Duanın ardından İl Müftüsü Artan ve Müftü Yardımcıları hacı adayları ve yakınlarına çiçek dağıtarak tek tek vedalaştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı: İlginç diyalog kamerada Aksaray’da polisin uygulama yaptığını fark eden alkollü sürücü uygulama noktasına 60 metre kala araçtan inerek yaya olarak kaçmaya çalışırken polis ve bekçiler tarafından yakalandı. Kaçarken ayakkabısı ayağından çıkan sürücü ile polis arasında ayakkabı imtihanı yaşanırken, polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı. Olay gece yarısı Taşpazar Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ve trafik ekipleri gece yarısı bulvar üzerinde bekçilerle birlikte uygulama yaptı. Uygulama esnasında denetim noktasını fark eden bir sürücü noktaya 60 metre kala 68 ABG 446 plakalı araçtan inerek kaçmak istedi. Bunu fark eden polis ve bekçiler koşarak İ.İ. (46) sürücü kaçamadan yakaladı. İlk önce polis memurlarına basın mensuplarından için, “Çekmesin beni” diye adeta talimat veren alkollü sürücüden ehliyet istendi. Ehliyetini vermek istemeyen sürücü araçtan inip kaçmaya çalışmasına rağmen polis ekiplerine “Arabadan kim aldı beni?” diye sordu. Gazetecilerin “Neden kaçmaya çalıştınız?” sorusuna, “Kardeşim ben bir şey yapmadım, ben sadece evime gidiyorum ama alkollüyüm. Yanlış olmasın ama şu yaptığımız ne?” diye cevap verdi. Ehliyeti istenilen alkollü sürücü “Ayakkabım gelsin vereceğim” diye polis ekiplerine cevap verirken, polis memurunun, “Ayakkabını bizim ekipler mi aldı?” sorusuna ise “Bilmiyorum” cevabını verdi. Ehliyetini vermek istemeyerek zorluk çıkaran sürücü polis ekiplerince güçlükle gözaltına alındı. Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan alkol kontrolünde sürücünün 2.19 promil alkollü olduğu tespit edilirken, kaçmaya çalışması ve polis ekiplerinin kısa süreli kovalamacası dron kamerasına da yansıdı. Hastanedeki kontrollerinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen sürücüye alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilirken ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise polis ekiplerince çekici marifeti ile otoparka çektirildi.