SAĞLIK - 11 Ekim 2018 Perşembe 14:59

Öğrencilere Psikolojik Dayanıklılık Konferansı

A
A
A
Öğrencilere Psikolojik Dayanıklılık Konferansı

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Murat Kuloğlu, Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde "Psikolojik Dayanıklılık" konulu konferans verdi.


Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Murat Kuloğlu, Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde "Psikolojik Dayanıklılık" konulu bir konferans ile Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Kuloğlu, yeryüzünde yaşayan tüm canlıların hayatta kalabilmeleri için bir mücadele verdiklerini ifade ederek bu dayanıklılığı, karbon elementi, tardigrad, uçak kazasında hayatta kalan biyolog Juliane Koepcke ve 2015 Nobel Kimya Ödülü’nün sahibi Aziz Sancar’dan örnekler vererek açıkladı.


Dayanıklılığın insanlara hem günlük hayattaki zorluklarda hem de beklenmeyen durumlarda gereken bir güç olduğunu dile getiren Prof. Dr. Kuloğlu, öğrencilere çevre ve aile ile uyum sağlanmasının, pes etmemenin ve amaçsız yaşamamanın öneminden bahsetti.


Kuloğlu, psikolojik rahatsızlıkların vücuda zarar verdiğini ve başta beyin olmak üzere insanda yapısal değişikliklere neden olduğunu söyledi. Psikolojik dayanıklılığı arttırmanın ilk adımının insanın kendisine güvenmesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kuloğlu, “Her insanın güçlü bir yanı vardır ve bunu bulup geliştirmesi gerekir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da üretici kadınlara 60 bin çilek fidesi dağıtıldı Burdur’da “Kadınlar Üretiyor Özel İdare Destekliyor” projesi çerçevesinde 10 kadın çiftçiye 60 bin çilek fidesi dağıtıldı. Burdur Valiliği koordinesinde İl Özel İdaresi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ortaklığında hazırlanan, yüzde yüz İl Özel İdaresi hibe destekli “Kadınlar Üretiyor Özel İdare Destekliyor” projesi çerçevesinde Kemer Asarcık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne üye 10 kadın çiftçiye 1‘er dekar alanda yetiştirilmek üzere 6 biner adet olmak üzere toplam 60 bin çilek fidesi dağıtıldı. Kemer ilçe merkezinde düzenlenen programda Vali Türker Öksüz, Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz ve İzzet Akbulut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav tarafından konuşma yapıldı. Yapılan konuşmalar sonrası Vali Öksüz ve protokol üyeleri tarafından kadın girişimcilere temsili çilek fidesi takdim edildi. Programda konuşan Vali Öksüz, “Bugün bu güzel ilçede, güzel günde hep birlikte bir üretim sürecinin küçükte olsa bir adımını atacağız. Öncelikle Kadınlar Üretiyor, Özel İdare Destekliyor çilek üretimi projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Biz burada tarımı, hayvancılığı desteklemek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Burdur hakikaten tarımı ile hayvancılığı ile öne çıkmış bir şehir. Bu konuda da belli bir noktaya gelmiş. Ama biz tarımda, bitkisel üretimde üretim çeşitliliğini de sağlamak adına ve toplum kalkınmasının başlangıcı olan üretimi destekleme adına bu projeyi ortaya koyduk. Geçen hafta zeytincilik projesi ile başlamıştık. Çeşitli ilçelerimizde zeytincilik projesi ile birlikte zeytin üretimi ve daha sonra da zeytine dayalı bir sanayinin kurulması için bir adım attık. 7 bin civarında zeytini toprakla buluşturmuş olduk. Burada da 60 bin çilek üretimi ile inşallah bir başlangıcı yapacağız. Kadınlarımızdan oluşturulan Asarcık kooperatifinin zaten bir üretimi var. Ben de bunu çok memnuniyetle öğrendiğimi ifade etmek istiyorum. El emeği göz nuru ürünlerini zaten satıyorlar, üretiyorlar. Onların bu üretiminden dolayı onları tebrik ediyor ve kutluyoruz. Bir araya gelmeleri kooperatif adı altında o dayanışmayı göstermelerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Biz de kooperatifimizin bu güzel emeğine bir katkı göstermek istiyoruz. Onları inşallah çilek üretimi ile destekleyeceğiz” dedi. Program sonrası Vali Öksüz, beraberindeki heyetle birlikte ilk çilek fidelerinin toprağa dikimini gerçekleştirdi.