POLİTİKA - 08 Aralık 2018 Cumartesi 14:24

CHP’den yerel seçimler çalıştayı

A
A
A
CHP’den yerel seçimler çalıştayı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel merkezi tarafından Antalya’da “Yerel Seçimler Bölge Çalıştay’ı” düzenlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel merkezi tarafından Antalya’da “Yerel Seçimler Bölge Çalıştay’ı” düzenlendi.


CHP’nin, 31 Mart 2019’da yapılacak mahalli idareler seçimlerine yönelik düzenlediği Yerel Seçimler Bölge Çalıştayı’nın 8’incisi Antalya’da gerçekleştirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığındaki çalıştaya Antalya milletvekilleri Çetin Osman Budak, Rafet Zeybek, Aydın Özer, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in yanı sıra Antalya, Burdur, Isparta ile Karaman bölgesindeki il ve ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı.


Çalıştayın açılışında konuşan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, "Her seçimde bütün üyelerimizle beraber sahaya inip mücadele ediyoruz. Aslına bakarsak seçimlerden önce ve seçim esnasında, sandık güvenliği ve seçmen kaydıyla ilgili çok daha önemli bir görevimiz var. Örneğin son 16 yıl içinde girdiğimiz her seçimde, sandıklarda bazı seçmenlerin olmadığını ve fazla yazılan seçmen olduğunu gördük" dedi.


CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da, seçim sürecinde Türkiye’nin içinde bulunduğu süreci ve neler yapmak istediklerini halka anlatırken sabırlı olunması uyarısında bulundu. Torun, "Dün beldeleri kapattılar, yarın tekrar iktidara geldiklerinde ilçeleri kapatacaklar. İlçe belediyeler de olmayacak, onlar da şube olacak. Nasıl beldeler şu anda ilçelere bağlanıp mahalle olduysa, yarın da ilçeler büyükşehre bağlı şube haline gelecek. Yani artık yerinden yönetim değil, merkezden yönetim ortaya konulacak. Belediyeler tamamen bürokratlar tarafından yönetilecek. Bakanlar Kurulu geçmişte bizim seçtiğimiz insanlardan oluyordu. Yani sizin oy, yetki verdiğiniz insanlardan oluyordu. Şimdi o bakanlar atamayla gelen sivil memurlar. 31 Mart 2019 yerel seçimleri hepimiz için çok önemli" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fenerbahçe 5 yıl sonra Final Four’da Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, THY Euroleague play-off serisi beşinci maçında Fransız ekibi Monaco’yu 80-79 yenerek seride durumu 3-2’ye getirdi. Sarı-lacivertliler, 5 yıl sonra Final Four’a katılma başarısı gösterdi. THY Euroleague play-off serisi beşinci maçında Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, deplasmanda Fransız temsilcisi Monaco ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısını Monaco 40-35 önde tamamlarken, normal süre 70-70’lik skorla tamamlanarak uzamalara gidildi. Sarı-lacivertliler parkeden 80-79 galip ayrılarak adını Final Four’a yazdırdı. Avrupa basketbolunun son yıllarda en önemli takımlarından olan Fenerbahçe, 2015-2019 yılları arasında üst üste 5 kez kaldığı Final Four’da 2017 yılında şampiyonluk yaşadı. Sarı-lacivertliler bu süreçte 3 kez de final oynadı. Fenerbahçe bugün aldığı Dörtlü Final biletiyle 5 yıl sonra bu başarıyı tekrarladı. Euroleague Dörtlü Finali, Almanya’nın başkenti Berlin’de 24-26 Mayıs’ta Mercedes-Benz Arena’da düzenlenecek. Jasikevicius üst üste 4. kez Aralık 2023’te takımın başına geçen Sarunas Jasikevicius, sarı-lacivertlilerin bu başarısında önemli pay sahibi oldu. Sporculuk kariyerinde birçok başarıya sahip olan Litvanyalı koç, antrenörlük kariyerinde de üst üste 4. kez Dörtlü Final’de mücadele edecek. Son 3 sezonda Barcelona ile birer kez, ikincilik, üçüncülük ve dördüncülük yaşayan Jasikevicius, bir kez de Zalgiris Kaunas takımıyla turnuvayı üçüncü tamamladı.
Kocaeli Elektrik direğine çarpan otomobil ikiye bölündü: 1 ölü, 1 yaralı Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde önce yol kenarında yürüyen yayaya, ardından beton elektrik direğine çarpan otomobil ikiye bölündü. Feci kazada metrelerce savrulup yere çakılan yaya hayatını kaybederken, sürücü de yaralandı. Kaza, Sepetlipınar Mahallesi D-130 karayolu geçişi Yalova istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.T. idaresindeki 41 ST 138 plakalı Honda marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde kontrolden çıkarak önce yol kenarında yürüyen yayaya, sonra beton elektrik direğine çarptı. Çarpmanın şiddetiyle otomobil ortadan ikiye bölündü. Yaya metrelerce savrulup yere çakılırken, otomobilin bölünen arka kısmı da iş yerine çarptı. Kazayı gören vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan S.T., ambulansla Gölcük Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde yayanın ise hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından yayanın cansız bedeni otopsi için morga götürüldü. Feci kaza kamerada Öte yandan, iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaza anı saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde yayanın otomobilin çarpmasıyla metrelerce savrulup yere çakıldığı, otomobilin ise beton direğe çarpıp ikiye bölündüğü görülüyor.