YEREL HABERLER - 02 Ocak 2012 Pazartesi 11:14

AKMEK`TEN İŞ GARANTİLİ KURS

A
A
A
AKMEK`TEN İŞ GARANTİLİ KURS

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 60 kadına iş imkanı sağlayacak olan ’Duvar kağıdı ustası’ yetiştiriciliği projesine imza attı.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AKMEK’te ’Duvar kağıdı ustası’ kursuna katılan 60 ev hanımına iş imkanı sunacak projeye destek veren Antalya Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) ve Ela Dizayn temsilcileriyle protokol yaptı.
Protokole imza atan Başkan Hakan Tütüncü, istihdamda yaşanan en büyük sorunun ara eleman eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. Kepez Belediyesi olarak meslek edindirme kursları ile ara eleman ihtiyacını gidermeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Tütüncü, AKMEK’te açılacak olan kurs ile ’Duvar kağıdı ustası’ yetiştirmeyi hedeflediklerini bildirdi. İlk etapta 20’ye yakın kadının eğitim göreceği kursun iş garantili olduğunu dile getiren Başkan Tütüncü, istihdam konusunda kalifiye eleman ihtiyacını çözecek projeler geliştirmeye devam edeceklerini de kaydetti.
Başkan Tütüncü, “İstihdama katkı verecek projeler geliştirmedeki en büyük avantajımız çok iyi çalışan bir meslek edindirme kursuna sahip olmamız. Bugüne kadar 10 binin üzerinde kişiye mesleki eğitim verdik. AKMEK kurslarından sertifika almış önemli bir çoğunluk istihdam ediliyor. Şu an 5 ayrı kursta 4 bin civarında kursiyer eğitim görüyor” dedi.
Ela Dizayn Yönetim Kurulu Başkanı Ayla Nalbant ise, duvar kağıdı satışı yapan bir firma olarak bu alandaki en büyük sıkıntının montaj kısmında yaşandığını söyledi. El becerisi ve dikkat isteyen bir iş olması nedeniyle Avrupa’da bu alanda daha çok kadınların istihdam edildiğini dile getiren Nalbant, Kepez Belediyesi’nin AKMEK’te açtığı ’Duvar kağıdı ustası’ kursunun da kadınlara yönelik olduğunu bildirdi. Bu kurs ile sektörde yaşanan en büyük sıkıntının da giderilmiş olacağını belirten Nalbant, kursu tamamlayarak sertifika alan tüm kadınlara iş garantisi verdiklerini kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Nihat Tokat: "Projeleri hayata geçirebilmek için sizlerin desteğine ihtiyacım var" Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan Adayı Nihat Tokat, "Şeref ve doğruluğun bir Fenerbahçe çizgisi olduğu algısını camiamız ve ülkemizin hak ettiği gibi tekrar güçlendirmek için şevkle çalışacağımızı beyan ederim. Ekibimle birlikte tüm projeleri hayata geçirebilmek için sizlerin desteğine ihtiyacım var. Çok genç bir ekibim var, çok iyi Fenerbahçeliler" dedi. Fenerbahçe Seçimli Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, Fenerbahçe Spor Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılıyor. Toplantıda konuşma yapan Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan Adayı Nihat Tokat, "Yüksek Divan Kurulu başkanlığı onur ve ayrıcalığına talibim. Şeref ve doğruluğun bir Fenerbahçe çizgisi olduğu algısını camiamız ve ülkemizin hak ettiği gibi tekrar güçlendirmek için şevkle çalışacağımızı beyan ederim. Ekibimle birlikte tüm projeleri hayata geçirebilmek için sizlerin desteğine ihtiyacım var. Çok genç bir ekibim var, çok iyi Fenerbahçeliler. Fenerbahçe’ye tutkuyla aşığım. Tuttuğum değil, tutulduğum takımdır Fenerbahçe. Geride kalan 2 sene boyunca bize muhteşem bir divan başkanlığı yapan Uğur Dündar ve ekibine teşekkür ediyoruz. Sizleri özleyeceğiz. Uğur Dündar’dan aldığımız, hissettiğimiz her toplantımızda Atatürk’ü iliklerimize kadar işledi. Bize onu öyle bir anlattı ki ben de eğer seçilirsem aynı onun yolundan gideceğim. Sosyal faaliyetleri arttırmak için atölye, resim kursları, fotoğraf kursları bunlar ücretsiz olacak. Faruk Ilgaz Tesisleri 17-18 saat yaşayan bir yer olacak mottomuz bu. Genel kurullarımız çok uzun sürede geliyor. Bunu da 45 günde bir yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.