GENEL - 02 Aralık 2019 Pazartesi 10:39

Döşemealtı’nın kanalizasyon sorunu çözülüyor

A
A
A
Döşemealtı’nın kanalizasyon sorunu çözülüyor

Antalya’nın en büyük merkez ilçesi Döşemealtı’nda yıllardır çözülemeyen kanalizasyon sorunu için ilk adım atıldı.

Antalya’nın en büyük merkez ilçesi Döşemealtı’nda yıllardır çözülemeyen kanalizasyon sorunu için ilk adım atıldı. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in girişimleri sonucunda Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASAT Genel Müdürlüğü, ilçenin farklı noktalarında 31 kilometre uzunluğunda ki birinci etap kanalizasyon hattı inşaatına başladı. Kanalizasyon çalışmaları 2 yıl içinde tamamlanacak.



Neşter vuruldu


Antalya’yı alt yapı sorunu bulunmayan bir dünya kenti yapmak için yatırım seferberliği başlatan Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Döşemealtı’nda yıllardır çözüm bekleyen kanalizasyon sorununu ortadan kaldırmak için ilk etap çalışmalarına başladı. Yaklaşık 31 kilometreyi bulacak kanalizasyon inşaatı onlarca insana da istihdam imkanı sağlıyor.



Kanalizasyon hatları döşeniyor


Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in girişimleri sonucu; modern ve sağlıklı bir kentleşme için başlatılan çalışmalar kapsamında Altınkale Mahallesi Orhan Veli Caddesi ve devamında 1000’lik ana kollektör hattı çalışmaları yürütülüyor. Bahçeyaka Mahallesi Hacı Hüseyin Altun Caddesi’nde ise 500’lük şebeke kollektörlerinin montajı yapılıyor.



2 yıl sürecek


Döşemealtı’nın en büyük sorununun çözümü için başlatılan ilk etap çalışmaları 2 yıl içinde tamamlanacak. Döşemealtı’nda 18 milyon 750 bin liraya mal olması planlanan ilk etap kanalizasyon çalışmalarında 31 bin 270 metrelik hat döşenecek. İlçeye kazandırılacak kanalizasyon şebekesi tamamlandıktan sonra mevcut şebekeye bağlanacak.


Döşemealtı’nın Antalya’nın kuzey yıldızı olduğunu özellikle son 5 yılda yapılan yatırımlarla çağdaş ve modern bir kent kimliği kazandığını söyleyen Belediye Başkanı Turgay Genç yaptığı açıklamasında, “İlçemiz için çok önemli olan alt yapı sorununu Antalya Büyükşehir Belediyemize bağlı ASAT Genel Müdürlüğü yatırımı ile çözüyoruz. Çalışmaların ilk etabı başladı ve 2 yıl içerisinde yaklaşık 18 milyon liralık bir yatırım yapılarak 31 bin 270 metre uzunluğunda kanalizasyon ağı kurulmuş olacak. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek ile seçimlerden önce yaptığımız ziyaretler ve toplantılarda vatandaşlarımıza Döşemealtı’nın kanalizasyon sorununu çözeceğimize dair söz vermiştik. Sözümüzü yerine getirmenin gayreti içerisinde çalışmalarımız başladı. Amacımız Döşemealtı’nı Antalya’mıza yakışır nitelikte gelecek nesillere taşımaktır. ” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi’nden sempozyum Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu Hukuk, Bilişim İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’nin (HUBİTEM Merkezi) düzenlediği Hukuk Bilişim ve Teknoloji Sempozyumu’nda (HUBİTSEM) akademik dünya ile iş hayatı buluştu. Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi işbirliğiyle Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde akademik dünya ile iş hayatının bir araya geldiği sempozyumda atölye çalışmaları yapıldı. Dr. Pınar Yaşar Şatıroğlu, sempozyuma ilişkin İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bilişim hukuku, hukuk, yapay zeka ve kişisel verilerin korunmasına ilişkin olarak bütün bilgi sahiplerini bir araya getirmeyi amaçladık. Klasik bilimsel toplantılardan farklı olarak hem hakemli tedbirlere yer verilmesi, hem farklı kamu kurum temsilcilerinin gelmesi hem özel sektörde çalışanların özellikle de yöneticilerin yer aldığı bir etkinlik yapılacak. Bu etkinlik bizim ana etkinliğimiz. Ana ve yan etkinlik olarak ikiye ayırdık bu sempozyumu” dedi. Atölye çalışmaları hakkında bilgi veren Dr. Şatıroğlu, gerçekleştirilecek çalışmalarda spesifik olarak o alanda uzmanlaşmış akademisyenler ile kurum temsilcilerinin olacağını belirterek, şunları söyledi: “Şu ana kadar üç ana oturum gerçekleştirildi. Bir tane de atölye çalışmamız gerçekleştirildi. Bu sempozyumla aslında amaçladığımız şey bütün partnerleri bir araya getirmek. Yani Ankara Barosu ve Atılım Üniversitesi konuyla ilgili olabilecek olan öğrenci, avukat, stajyer avukat, kurum çalışanı ve akademisyenleri bir araya getirerek, yeni bir bilgi üretim noktası oluşturmak amaç aslında. HUBİTSEM de aslında bu amaca hizmet ediyor diyebiliriz. Akademik hayat ile iş hayatını tanıştırmayı çok istiyoruz. Çünkü hukuk fakültesi öğrencileri mezun olmadan önce genelde biraz daha kapalı bir toplumda okuyorlar. Aslında dışarıda başka bir dünya var ve o dünya her geçen gün gelişiyor ve ilerliyor. Bu gelişen ve ilerleyen dünyanın bir parçası olmak istiyorsanız eğer hem akademik donanıma sahip olmanız lazım hem de özel sektöre ilişkin olarak çalışma prensiplerini bilmeniz gerekiyor. Bizde bu ikisini bir araya getirebilecek bir ışık yakmak istedik aslında.” Avukat Cenk Levent Eroğlu ise HUBİTSEM’in ulusal çapta yapılmış bir sempozyum olduğunu ifade ederek, “Toplamda 4 barodan, 8 farklı ilden, 15 farklı üniversiteden 18 şirket ve 8 kamu kurumundan katılımcılar bugün buradalar. Burada teknoloji hukukunun, bilişim hukukunun detaylarını inceliyoruz. Güncel meseleleri konuşuyoruz. İnsanların ve kurumların birbiri ile bağ kurmasına vesile olmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Yapay zeka ve hukuk konularının da tartışılacağı oturumların yer aldığı sempozyum, 4 ve 5 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.
İstanbul Hikmet Karaman: “Üç puan aldığımız için mutluyuz” Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, İstanbulspor maçının ardından yaptığı açıklamada, uzun zaman sonra deplasmanda galibiyet alınmasının sevindirici olduğunu söyleyerek, “Üç puan aldığımız için mutluyuz” dedi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Adana Demirspor, deplasmanda karşılaştığı İstanbulspor’u 1-0’lık skorla mağlup etti. Müsabakanın ardından Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Uzun zaman sonra deplasman galibiyeti alınmasının sevindirici olduğunu aktaran Karaman, “Maçın 10. dakikasında golü bulduk. Sonrasında farkı açabilirdik Ancak müsabakanın son 15 dakikasında İstanbulspor bizden üstün oynadı. Daha organize olabilseler veya son pası verebilseler golü bulabilirlerdi. Uzun süre oynamayan, şans bulamayan arkadaşlarımız vardı. Bazen hamle gücü bazen de bu gibi durumlarda ikinci golü atabilen oyuncularımız eksikti. Üç puan aldığımız için mutluyuz. Osman Zeki Korkmaz hocayı ve takımını tebrik ediyorum. Hakemlere de teşekkür ediyorum. Temiz bir maç yönettiler. Önümüzdeki hafta içeride oynayacağımız önemli bir maç var. Sakat ve cezalı oyuncularımız da aramıza katılacak. Rekabet ortamı biraz daha artacak. Galatasaray maçında müthiş bir taraftar topluluğu vardı. Adana Demirspor taraftarı maç öncesi ve içinde bizi çok iyi bir şekilde destekledi. Haftaya güzel futbolla alacağımız skorla onları da mutlu etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.