GENEL - 26 Ocak 2020 Pazar 19:34

Develer Kadınları Kooperatifi yararına güreşti

A
A
A
Develer Kadınları Kooperatifi yararına güreşti

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Yörük kültürünün folklorik gösterisi olan deve güreşleri heyecanlı anlara sahne oldu.

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Yörük kültürünün folklorik gösterisi olan deve güreşleri heyecanlı anlara sahne oldu.


140 güreş devesinin katıldığı ve Kumluca Kadınları Kooperatifi yararına Karatepe Stadında yapılan güreşlere Çanakkale, Balıkesir, Aydın, Denizli, Muğla ve Akdeniz bölgesinden 140 güreş devesi katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan güreşlerde develer rakiplerine karşı üstünlük sağlayabilmek için kıran kırana mücadele etti. Galip devenin seçilemediği güreşlerde, güreşen develeri birbirlerinden ayırmak için saha görevlileri büyük çaba harcadı. Güreşlerde Antalya Büyükşehir Belediye Kupası müsabakasında Kumluca’dan Aslan Bey, Çine’den Ayar Efe adlı develer güreşti. Söke’den Alparslan 1071, Biga’dan Granikos adlı develer Kumluca Belediye Başkanlığı Kupası için mücadele ederken, Kaymakamlık Kupasına, Kumluca’dan Salih Bey Baron ile Aydın Çine’den Dost adlı develer güreşti.Ziraat Odası kupasına ise Bozdoğan’dan Han 1 ve Didim’den Küçük Ağa adlı develer güreşti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Turgutlu’da çöp konteynerlerine bahar temizliği Turgutlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte çevreye kötü kokular yayılmasını önlemek ve vatandaşların sağlığını korumak amacıyla kent genelindeki çöp konteynerlerine yönelik dezenfekte çalışmalarına başladı. Daha temiz bir Turgutlu için temizlik çalışmalarına ara vermeden devam eden Turgutlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sıcak havaların başlamasıyla birlikte çevre ve görüntü kirliliği ile kötü koku, larva ve sinek oluşumunun önüne geçebilmek adına çalışmalara hız verdi. Çalışmalar kapsamında su arıtmalı ve geri dönüşüm sistemli çöp konteyneri yıkama ve dezenfekte aracıyla çöp konteynerlerinin hızlı, ekonomik ve etkin bir şekilde temizliği sağlanıyor. Ekipler, çöp konteynerlerini belli periyodlarla dezenfekte etmeye devam edecek. Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı ve Temizlik İşleri Müdürü Evren Erbaş, “Yaz mevsimine sayılı günler kala halk ve çevre sağlığının korunması adına kentimiz genelindeki çöp konteynerlerinin temizlik ve dezenfekte çalışmalarına hız verdik. Yapılan temizlik çalışması ile kentimizdeki çöp konteynerlerinin çevrelerinde oluşabilecek kötü görüntü ve kötü koku yayılmasını önlüyor, sinek ve larva oluşumunu da engelliyoruz. Yaz dönemi boyunca ekiplerimiz konteynerlerin dezenfekte işlemi yapmaya devam edecekler. Tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür eder, çalışmalarında kolaylıklar dilerim” dedi.