GENEL - 31 Mart 2020 Salı 15:20

Başkan Uysal aşevini inceledi: "Kapasite 2 katına çıktı"

A
A
A
Başkan Uysal aşevini inceledi: "Kapasite 2 katına çıktı"

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, korona virüsle mücadele kapsamında yeniden yapılanan belediyenin aşevinde incelemelerde bulundu.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, korona virüsle mücadele kapsamında yeniden yapılanan belediyenin aşevinde incelemelerde bulundu. Başkan Uysal, salgın öncesi günlük 930 kişiye hizmet veren aşevinin şu an 2 bin kişiye aynı hizmeti sunduğunu belirterek “Kapasitemizi daha da arttırarak, genişleterek, bu olağanüstü günlere uyarlamak durumundayız. Bunu da yapıyoruz” dedi.


Başkan Uysal, Muratpaşa Belediyesi’nin Cumhuriyet Mahallesi kapalı Çarşamba pazarı içinde bulunan aşevinde incelemelerde bulundu. İnceleme için ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtımının gerçekleştirildiği öğle saatlerini tercih eden Başkan Uysal hem aşevinin mutfağını hem de depolarını inceledi. Dünyanın olağanüstü günlerden geçtiğini belirten Uysal, "Günlerdir evlerdeyiz ve daha ne kadar kalacağımız da belli değil” ifadelerinde bulundu.



930 kişiye düzenli yemek


Muratpaşa Belediyesi olarak temel gıda maddelerine ulaşmada zorlanan insanlar için olağan zamanlarda 930 kişiye düzenli yemek sağladıklarının altını çizen Uysal, özellikle son 15 gün içinde 65 yaş ve üstü, kronik rahatsızlıkları olan kişilere yönelik sokağa çıkma yasağının da uygulamaya alınmasıyla talepte bir artışın yaşandığını belirtti. Aşevinin şu anda 2 bin kişinin günlük sıcak yemek ihtiyacını karşıladığını belirten Uysal, bu sayının daha da yükseleceğini öngördüklerini söyledi. Uysal, “Kapasitemizi daha da arttırarak, genişleterek, bütün çalışma arkadaşlarımızla yeniden yapılanarak bu hizmetimizi bu olağanüstü günlere uyarlamak durumundayız. Bunu da yapıyoruz. İnsanlarımız 15 gündür evinde. Gerçekten ihtiyaç sahibi olanlara muhakkak ulaştırılmak üzere bir yemek pişirme ve dağıtma düzeni, burada imkanlarımız yettiği noktaya kadar devam edecek. Bütün bu koşulları oluşturan çalışma arkadaşlarıma, Muratpaşa Belediyesi’nin fedakar çalışanlarına, müdürlerime ve vergileriyle bu ortamı oluşturan Muratpaşa halkına teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız, olanaklarımızın son hızına kadar hep yapabildiğimizin en iyisini yapmak şeklinde devam edecek" diye belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bodrum’un yolları yenilendi Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’un en önemli sorunlarından biri olan altyapı eksiklerinin tamamlanması için önemli projeler hayata geçirildi. Yaklaşık 1 Milyar 250 Milyon TL yatırımla kanalizasyon, atıksu arıtma tesisleri, terfi merkezleri ve istasyonları, içme suyu hatları gibi birçok farklı proje Bodrum halkının hizmetine sunuldu. Bu çalışmalar hayata geçirilirken Yarımada’nın farklı noktalarında kazı çalışmaları yapıldı ve yollarda bozulmalar meydana geldi. Bu nedenle bozulan yollarda Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum Belediyesi asfaltlama çalışmaları başlattı ve 10 mahallede sıcak asfalt çalışması yapılarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Çalışmalar kapsamında Akyarlar 3,50 km, Turgutreis 5,70 km, Gümüşlük 1,65 km, Koyunbaba 2,50 km, Geriş 4,10 km, Yalıkavak 6,80 km, Gündoğan 4,92 km, Gölköy 3,00 km, Kızılağaç 1,90 km ve Çiftlik 3,93 km olmak üzere toplam 38 km yol çalışması yapıldı. Bodrum Yarımadasında yaşayan vatandaşlar ve esnaflar yolların yapılmasından dolayı mutlu olduklarını belirttiler. 30 yıldır Yalıkavak’ta esnaflık yapan Benan Gönülal, yaptığı açıklamada çalışmaların ardından yolların güzel hale geldiğini ve bu şekilde özellikle yerel turistin bölgeye daha çok geleceğini söyledi. Gönülal, “30 yıldır Yalıkavak’ta beyaz eşya sektöründe esnaflık yapıyorum. Ben nerdeyse her gün bu caddeyi kullanıyorum. Yolumuz, yapılan çalışmaların ardından çok güzel oldu. Şu günkü hali gerçekten çok güzel. Bir diğer açıdan baktığımızda turizmdeki en büyük eksikliğimiz yollardı. Ancak bu tür çalışmalarla yerli turistin ilgisini daha çok çekebiliriz” dedi. Yine Turgutreis’te 36 yıldır esnaflık yapan Kamuran Çaray, “İki sene önce çok kötüydü. Dışarıdan gelen insanlar çok şikayet ediyordu. Ben turistik bir işletmenin sahibiyim. Sevinçiliyz, daha iyi olur diye umuyorum” diye konuştu. Turgutreis bölgesinde çiçekçilikle uğraşan Hasan Ali Ünlü, kanalizasyon çalışmaları sırasında yolların çok bozulduğunu ancak bundan sonrasının güzel olduğunu söyledi. Ünlü, “ Bundan önce kanalizasyon çalışması vardı. Bu nedenle yollarımız berbattı. Bunun zorluğunu çektik ve bundan sonrası güzel olacak. Şu an yolların son hali çok güzel. Biz eskiden kanalizasyonumuzu vidanjörle çektiriyorduk, şimdi kanalizasyonumuz bağlanacak. Ayrıca asfaltlarımız ve yollarımızda güzel oldu” diye konuştu.