MAGAZİN - 08 Haziran 2020 Pazartesi 12:53

Türk DJ Murat Hendes: “Avrupa’da eğlence sektörü kan ağlıyor”

A
A
A
Türk DJ Murat Hendes: “Avrupa’da eğlence sektörü kan ağlıyor”

Avrupa’nın farklı ülkelerinde parti, festival ve konserlerde sahne alan Türk DJ Murat Hendes, Kovid-19 sürecinde eğlence sektörü ile alakalı değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa’nın farklı ülkelerinde parti, festival ve konserlerde sahne alan Türk DJ Murat Hendes, Kovid-19 sürecinde eğlence sektörü ile alakalı değerlendirmelerde bulundu.


Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 eğlence sektörüne de darbe vurdu. Avrupa’nın farklı ülkelerinde parti, festival ve konserlerde sahne alan ve Almanya’da yaşayan Türk Dj’i Murat Hendes korona virüs dolayısıyla birçok işletme ve kulübün Avrupa’da kısıtlamaların uzaması halinde ayakta kalamayıp iflas edeceğini düşündüğünü ifade etti. Murat Hendes, birçok sanatçının Türkiye’den Avrupa’ya gelerek konser verememesinin de üzüntü verici olduğunu söyleyerek, 2020’deki tüm konser ve festivalleri ertelediklerini belirtti ve “Avrupa eğlence sektöründe maalesef kan ağlıyor ve böyle devam ederse daha da kötüye gidecektir” dedi.


20 yılı aşkın bir süredir diskjockeylik yapan ve bu ay yaptığı yeni çalışması “Best Thing”in tüm dijital platformlarda yerini alacak olmasından dolayı da mutlu ve heyecanlı olduğunu vurgulayan Hendes ayrıca, “Türk partisi Sahmat ve The Sound Of İstanbul’un da müzik direktörlüğünü yapıyorum. Aralık ayında yapılan Avrupa’da düzenlenen ve 4 bin kişinin katıldığı Kış Aşkı’nda sahne aldım. Temmuz ayında planlanan 10 bin kişinin katılacağını düşündüğümüz Yaz Aşkı partisi de salgın dolayısıyla 2021 yazına erteledik. Umarım bu virüs süreci daha fazla uzamaz ve ekonomik anlamda sarsılan tüm sektörler bir an önce toparlanır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Tır refüje devrildi, yardım etmek için duran araca başka araç çarptı: 6 yaralı Aksaray’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği hayvan yemi yüklü tır refüje devrildi. Kazayı görerek yardım etmek için yolda duran otomobile ise başka bir araç çarptı. Her iki kazada toplam 6 kişi yaralandı. Kaza, Aksaray - Konya Karayolu 18. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Aksaray’dan Konya istikametine seyreden Mustafa C. (52) idaresindeki 42 AKK 368 plakalı Mercedes marka hayvan yemi yüklü tır, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak refüje devrildi. Aynı istikamette seyreden ve Bingöl’den Manisa’ya giden Mehmet Bingöl (53) yönetimindeki 06 FRZ 429 plakalı Citroen marka araç sürücüsü, kazayı görünce yardım etmek amacıyla dörtlü flaşörlerini yakarak yolun sağına park etti. Araçtan inmek istediği sırada, yine aynı istikamette seyreden Gökhan T. (38) idaresindeki 68 AAY 367 plakalı Toyota marka otomobil, duran aracı fark etmeyerek arkadan çarptı. İlk kazada tır sürücüsü Mustafa C. yaralanırken, meydana gelen ikinci kazada da arkadan çarpan Toyota marka araç sürücüsü Gökhan T. ve araçta yolcu olarak bulunan Halil İbrahim T., Perihan T., Elif T. Abdullah T. olmak üzere toplam 6 kişi yaralandı. Kaza ihbarı üzerine adrese çok sayıda ambulans, jandarma ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırdı. Burada tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken polis ve jandarma ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı. Kazayı anlatan Citroen marka araç sürücüsü Mehmet Bingöl, "Ben bu yoldan geliyordum. Buraya gelince baktım araç devrilmiş. Onu görünce dörtlülerimi yakıp durdum. Arkadan gelen araç hızla gelip bana vurdu. Vurmanın etkisiyle buradan ters istikamete döndüm. Yardım etmek için durdum" dedi.