GENEL - 29 Haziran 2020 Pazartesi 12:10

Online tarım eğitimi çilek kursu ile yapıldı

A
A
A
Online tarım eğitimi çilek kursu ile yapıldı

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün organize ettiği ilk online tarım eğitimi, çilek kursu ile gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün organize ettiği ilk online tarım eğitimi, çilek kursu ile gerçekleştirildi.


‘Topraksız ve Topraklı Çilek Yetiştiriciliğinin Prensipleri’ konusu ile üç gün düzenlenen kursu, AÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nafiye Adak verdi. Çilek yetiştiriciliğiyle ilgili güzel bir eğitim gerçekleştirildiğini belirten Adak, “Kursumuza yoğun bir ilginin olması çilek üretimi açısından oldukça sevindiriciydi. Edirne’den Hakkari’ye, Sinop’tan Adana’ya, Uşak’tan Erzurum’a kadar ülkemizin 56 ilinden katılım sağlandı. Verilen kursa Suudi Arabistan ve Amerika’da yaşayan Türklerin yanı sıra ülkemizde eğitim gören Afrikalı öğrencilerin de katılması kursumuzu uluslararası boyuta taşımıştır” dedi.


Türkiye’de çilek tarımına hizmet etmekten büyük onur duyduğunu ifade eden Adak, katılımcılara daha sonra katılım belgesi verileceğini söyledi. Doç. Dr. Adak, kurs sonrasında online eğitimin hazırlanmasını sağlayan Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Irmak başta olmak üzere Akdeniz Üniversitesi ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırşehir Mucur Belediye Başkanı Şahin: "Adli süreç başlatıldı" Kırşehir’in Mucur ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) belediye başkanı seçilen Ali Şahin, mazbatasını aldıktan sonra usulsüzlüklerin örtülmeyeceğini ve adli işlem başlatıldığını söyledi. Sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı göstermesi gerektiğini aktaran Belediye Başkanı Ali Şahin, "Ama bazıları kabullenemedi. Mazbatamızı alarak göreve başladık. Mucur’a hizmet için biz siyasi kimliğimizi bir tarafa bıraktık. Elimizden gelen gayreti göstererek hizmet edeceğiz. Bu konuda da kararlıyız. Mucur’un 5 yıllık kaybını telafi ederek hak ettiği yere getireceğiz inşallah” dedi. Mucur Belediyesi’nin çok fazla borcu olduğunu söyleyen Şahin, "Mucur Belediyesi’nde şu anda 337 milyon lira gözüken borç var. Nüfusu bizden 10 kat olan belediyelerin bile bu kadar borcu yok. Bunun dışında gözükmeyen, bizim bilmediğimiz birtakım haciz işlemleri gerçekleşiyor. Faturalar var. Onların da ne kadar olacağını bilmiyoruz ama bir 400 milyonu bulacak gibi gözüküyor. Bir işçi yığılması olmuş. Bir odada 6-7 kişi çalışan bir işçi firması olmuş. En önemlisi altyapı yapılıyor diye eskisini arar hale gelmişiz" diye konuştu. "22 B’ye göre ihaleler yapılmış” Usulsüz ihalelerin olduğunu iddia eden Başkan Şahin, "Ben 10 yıllık belediye başkanlığı yaptım. Ben böyle bir harcama görmedim. İhale de yapılmamış. 22 B’ye göre yapmışlar. 22 B olağanüstü durumlarda yapılan bir ödeme türüdür. Ben 10 yıllık belediye başkanlığı yaptım. 10 yıllık belediye başkanlığım süresince bu kalemde hiç ihale yapmadım. İhale değil, doğrudan temin gibi bir şey" ifadelerini kullandı.