GENEL - 02 Aralık 2020 Çarşamba 12:12

Korkuteli’nin 3 yıllık çalışma planı açıklandı

A
A
A
Korkuteli’nin 3 yıllık çalışma planı açıklandı

Korkuteli Belediyesinin Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı.

Korkuteli Belediyesinin Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, meclisin ardından 2021-2022 ve 2023 yılı seçimlerine kadar olan sürede ilçede yapılması planlanan projeler hakkında bilgilendirmede bulundu. İşlek, Arasta Projesi’nden doğalgaza, kapalı pazar yerinden, baraja kadar birçok proje hakkında bilgi verdi. Ayrıca Başkan İşlek, Mamatlar Mahallesi’nde topraksız tarımla çilek üretimi yapılması için gerekli çalışmaların da tamamlandığını kaydetti.



Arasta Projesi, 1 Şubat 2021’de başlayacak


Maddeler halinde yapılması planlanan projeleri açıklayan Başkan İşlek, "2020’nin son meclisini kapatmadan önce 2021, 2022 ve 2023 seçimlere üç ay kalıncaya kadar şu anda yaklaşık 2 buçuk, 3 aydır alt yapısını hazırladığımız belediye olarak ne yapacağımızı meclis üyelerimize bildirmek üzere maddeler halinde sıralıyorum. Arasta Projesi ile ilgili, bugün saat 14.00’da Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’dan son tasarı onayını almak için Ankara’ya gideceğiz. Tasarımı aldıktan sonra arastada bulunan 182 esnafımızı toplayacağız. Anlatacağız süreci, onların vereceği karara göre ya tamamına 1 Şubat 2021’de başlayacağız. Ya da çoğunun gönülleri olmayacaksa bizde sadece belediyemizin alanı olan birinci etaptaki 13 bin 500 metre kare yere 1 Şubat 2021’de Arasta projesine başlıyoruz" dedi.



300 tezgahlı kapalı pazar yeri


Tam ısıtmalı, soğutmalı, 260 araçlık otopark olan pazar yeri ile ilgili son tasarım çalışmasının 10 Aralık’ta biteceğini ifade eden İşlek, "300 tezgâhlı iddia ediyorum Antalya’da olmayan bir kapalı pazar yerinin ihalesine Ocak ayında çıkıp Allah nasip ederse 4 ay sonra, yani en geç Mayıs sonu gibi ilçemize kazandırmış olacağız" diye konuştu.



"2023’de yeni belediye hizmet binamızın yerine geçeceğiz"


Belediye hizmet binası ile ilgili de çalışmalarının olduğunu aktaran Başkan İşlek, "Aynı noktada 4500 metre kareden 10 buçuk dönümün 6 bin metre karesi kapalı pazar yeri, geriye kalan 4 bin 500 metre kare modern bir meclis salonu olan, karşılaması olan en son teknolojiye göre şekillenmiş 250 bin nüfusa hizmet edecek bir belediye hizmet binası çalışmamız devam ediyor. İnşallah 2023 yılı ortalarında bitirmiş ve artık buradan yeni belediye hizmet binamızın yerine geçmiş olacağız" şeklinde konuştu.



Doğalgaz gelecek, asfaltsız yol kalmayacak


Doğalgaz yapılacak mahalleleri de açıklayan Ömer Niyazi İşlek, şu ifadeleri kullandı:


"Aşağıpazar, Uzunoluk ve Yeni Mahalle Ocak ayı itibariyle CK Elektrik, Telekom, ASAT ardından, Mart ayında Enerya firması giriyor. Arkasından bu mahallerin yolunu, asfaltını, kaldırımını, ışıklandırmasını son sistem yapmaya başlayacağız. Bu 2021 yılında yapılacaklar. 2022 yılında da Karşıyaka, Alaaddin ve Kiremitli Mahallelerimizin alt yapıları başlayacak. 2021, 2022 ve 2023’te 52 tane köyümüzde bir tane bile sokağımız asfaltsız kalmayacak. 2022 yılına sarkıtmadan da ana ova yollarımızı bitirip, 2023’te de tali ova yollarını, 2023’te ise 52 köyümüzde asfalt çalışmaları yapacağız. Bunun için şu anda çalışıyoruz"



Seyirpark’a yeni aktiviteler geliyor


Seyirpakt’ta 7 tane daha aktivite çalışması yapılacağını ifade eden İşlek, "12 aktivitenin üzerine 7 aktivite daha koyarak İnşallah 1 Mayıs 2021’de hizmete açacağız" dedi.



Galericilere site yapılacak


Galerici esnafının sıkıntılarına değinen Başkan İşlek, "Esnafımız, apartman altlarında sıkıntı yaşıyor. Temmuz ayı itibariyle bu da olmayacak. Şuan imar müdürlüğümüz çalışmalarını yapıyor. Yazır Kavşağı ve Elmalı yolunda bir yerler bakıyoruz.


’Galericiler Sitesi’ çalışması yapıyoruz. Bu çalışmada belediye zaten öncülük yapıyor. Yeri bulabilirsek tüm galericilerimize sadece proje anlamında yardımcı olacağız. Projeyi ücretsiz olarak çizdireceğiz" dedi.



Topraksız tarımda çilek üretimi


Korkuteli’nin tarımına değinen İşlek, sözlerine şöyle devam etti:


"Arkadaşlarımız tarımla ilgili çalışma yürütüyor. Gelen rapora göre topraksız tarımda çilek üretiminin özellikle ihracatla ilgili çok büyük avantajının olduğunu gördük. Mamatlar Mahallesi’nde 51 dönümlük bir alanda belediyemize ait arazimiz var. Bu araziye topraksız serada ihracat çileği ile ilgili öncülük yapmak ve Korkuteli’yi biraz daha mantardan sonra çilek üretimine yönlendirme konusunda bir yatırım planlıyoruz. 2021 Ocak ya da Şubat ayında konuyla ilgili meclise bir sunum yapacağız"



Şuana kadar 24 milyon TL değerinde satış gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan İşlek, "Yaklaşık 16 milyonlukta imardan yer çıkarttık. 36 milyon TL civarında da yeni çıkartacağımız yerler var. Arsaları bir taraftan satıyoruz, bir taraftan da genişletiyoruz. Farklı mahallelerimizde 37 tane yerimiz var. Kira bedelleri ise 51 bin TL. Bahsettiğim yerlerin değeri 10 trilyon 355 bin TL’dir. 200 yıl kira toplasak 10 milyon gelir elde ediyoruz. Dolayısıyla buradaki 10 milyonluk yerleri, Aralık sonu itibariyle satışa sunacağız" dedi.



"Ulaşım planına çalışıyoruz"


’Ulaşım Master Planı’ olmadığına dikkat çeken İşlek, "Hangi sokaklar tek yön, hangileri çift yön hangilerini kapatmamız lazım bir ulaşım mastırımız 6 mahallede yok. Bununla ilgili görüşme yaptık. Bir firmayla anlaşmamızı yaptık. 4 ay sonra bir sunum yapacağız. Mahalle, mahalle tek yön, çift yön, ana kriterler açılması gereken yerler ile ilgili bilgi sunumunu Mart veya Nisan Meclisinde yapacağız. Ulaşım Master Planına çalışıyoruz" diye konuştu.



58 mahalledeki imar problemleri çözülecek


İlçedeki 58 mahallede, geçmişten gelen bir imar sorunu olduğunu belirten İşlek, 30 Mart’a kadar belediye ekiplerinin bu konu ile ilgili çalışma yürüteceğini kaydetti. İşlek, "İmar probleminin çözüm önerilini 31 Mart itibariyle sizlere sunmuş olacağız" ifadelerini kullandı.



Manavların yeri ile ilgili de çalışmalar yaptıklarını ifade eden İşlek, "İmar müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar sonucunda, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu ile bir görüşme yaptık. Başkan yardımcısı Sadık Önal ile büyükşehir imardaki arkadaşlar çalışmalarını yaptı. Mevcut yerini otopark vasfından, belediye hizmet alanı haline getirip altlarına dükkan üstünde bir kat belediyenin kullanabileceği bir nokta olabilir. Manavlarımız oradan taşımıyoruz ama kanuni hale getirip orada gerçekten iyi bir manavlar bölümü yapacağız" dedi. Aynı zamanda İşlek, eski köy garajı ile ilgili de bir çalışmaları olduklarını ifade ederek, "İlçemizin tam göbeğinde çok fazla hak sahibinin bulunduğu bir alanda onunla ilgili bir planlama yapmıştık. Bununla ilgili son noktaya kadar geldik. Bir ay içerisinde tekrar onları toplayabilirsek oradaki problemi çözüp, eski köy garajına güzel bir proje yapacağız. Hak sahiplerini para kazanacağı karma bir proje yapacağız" cümlelerini kullandı.



DSİ ile ortak proje


DSİ ile ortak proje yürüttüklerini kaydeden İşlek, sözlerine şöyle devam etti:


"Diğer bir durum baraja su meselesi. Baraja su meselesi ile ilgili Cumhur İttifakı olarak bir taahhüdümüz vardı. Bu da şuydu; Manavgat Çayının başlangıcından barajımıza su takviyesi ile ilgili bir taahhüt vermiştim. Bu taahhüt DSİ Genel Müdürlüğünün sitesinde var. Bu taahhüdü verirken biz oradaki sitede yazan görüşmelerle yazmıştık. 2023 yılı Akdeniz Havzası Master Sulama Palanında geçtiği için taahhüt etmiştik. Fakat buna gerek kalmadı. Şimdi burası çok önemli. Bizim şu andaki barajımızda 26 milyon metre küp su var. Bizim bir yılda 4 sulamada harcadığımız su miktarı 11 milyon metre küp. Yani bugünden itibaren 2,5 yıl bir damla su gelmese bile su problemimiz yok. Ama baraj seviyesi çok aşağıda olduğu için ve sulamada tam bir sulama yapılamadığından dolayı bir su problemimiz var. Koçaklı tarafında bir su var. Bu suyu, su ile ilgili danışmanımız Faruk Karaçay 9 aylık bir çalışma yürüttü. Buradan baraja aktaramadığımız toplam su miktarı yıllık 8 milyon metre küp. Yani bir yılda 11 milyon metre küp su ihtiyacımız var. 8 milyon metre küp suyumuzu maalesef baraja aktaramıyoruz. Bununla ilgili de DSİ ile ortak bir proje yapıyoruz. Bu projeyi Korkuteli Belediyesi olarak biz çizdiriyoruz. Oradan çıkacak maliyete göre yine ben buraya getireceğim. Yatırım planına alabilirsek, Tarım Bakanımızla ve DSİ Genel Müdürümüz ile görüşüp bir an önce hükümet tarafından yaptırabiliriz"



Korkuteli’ne et entegre tesisi ve süt fabrikası yapılacak


Başkan Ömer Niyazi İşlek, ilçeye ’et entegre tesisi’ kazandıracaklarını da belirterek, sözlerini şu şekilde noktaladı:


"Et entegre tesisimiz ile ilgili şu anda çalışmalar yapılıyor. Tesisi, kapalı hayvan pazarının karşısında bir noktada yapmayı planlıyoruz. Tahminimce, Mayıs-Haziran gibi bürokratik işlemlerimiz bitecek. İnşallah çok güzel bir et entegre tesisimizin temellerini atmış olacağız. Ve bir yılda bitireceğiz. 2022 yılının Mayıs ya da Haziran’ında hep beraber tesisimizi dualarla açacağız. Hemen yan tarafına da güzel bir süt entegre fabrikası yapacağız. Süt entegre fabrikası da 5 - 6 ay gibi bir sürede bitecek. 2021-2022-2023 yılında Korkuteli Belediyesi olarak saydığımız tüm maddeleri inşallah bitireceğiz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Başkan Arslan, Çameli’nin güçlü kadınlarını yalnız bırakmadı DENİZLİ (İHA) – Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Elmalı Kadın Kooperatifi Kafenin açılışında emekçi kadınları yalnız bırakmadı. Çameli ilçesine bağlı Elmalı Mahallesi’nde Çameli Elmalı Kadın Kooperatifi Kafenin açılışı gerçekleşti. Kadınların güçlenmesine odaklanılan etkinliğe Çameli İlçe Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen ve eşi Hakim Büşra Purtul Sözen, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve eşi İlkin Arslan, Çameli İlçe Jandarma Komutanı Atilla Acarer, MHP İlçe Başkanı Murat Genç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nesibe Keskin, Elmalı Mahallesi Muhtarı Fatih Maden ve Belediye Meclis üyeleri katıldı. Çameli Elmalı Kadın Kooperatifi Kafenin açılışında, bölgedeki kadın girişimcilerin önemine vurgu yapan Başkan Cengiz Arslan, kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha fazla yer almasının toplumun kalkınmasına önemli bir katkı sağlayacağını dile getirdi. İlçe Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen ise kadınların el emeğiyle ürettikleri ürünlerin önemine değinerek, kooperatifin açılışının bölgedeki kadın girişimciler için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Ardından, protokol tarafından açılış kurdelesi kesildi ve kafenin kapıları resmen açıldı. Katılımcılar, Kadın Kooperatifi Başkanı Firdevs Eriş ile birlikte kafeyi gezip ardından kadınların el işçiliği atölyesinde üretilen ürünler hakkında bilgi aldı. Yerel kadınların emeğiyle oluşturulan bu ürünler, bölgenin kültürel zenginliğini ve el sanatlarının önemini yansıtıyor. Çameli Elmalı Kadın Kooperatifi Kafenin açılışı, kadınların gücünü ve potansiyelini ortaya koymak adına önemli bir adım oldu. Bu tür inisiyatifler, toplumun her kesimine ilham veriyor ve kadınların ekonomik bağımsızlığını destekleyerek toplumsal dönüşümü sağlıyor.
Bingöl Bingöl’de 2 ayda aranan 104 kişi yakalandı Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Mart ve Nisan aylarında aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, toplamda 104 kişinin yakalanarak tutuklandığını bildirdi. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, asayiş ve güvenlik basın bilgilendirme toplantısında, Mart ve Nisan aylarında yapılan faaliyetleri açıkladı. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 2 ay içinde gerçekleştirdiği faaliyetleri açıklayan Vali Usta, Bingöl’ün huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Vali Usta, “Güvenlik güçlerimizle birlikte Bingölümüzün huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden azim ve kararlılıkla çalışıyoruz. Amacımız siz kıymetli vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamasını sağlamak; suçun önlenmesi, azaltılması ve suçluların yakalanması konusunda kararlılıkla çalışmak ve bu şehrin bir huzur kenti olma özelliğini en az sorunla yarınlara taşımaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah. Aile birliğini derinden sarsan, gençlerimizin aydınlık yarınlarını çalan ve toplumsal bünyede iyileştirilmesi güç yaralar açan bu organize suç örgütleri ve zehir tacirleriyle ne kadar büyük olurlarsa olsunlar peşlerini bırakmayacak ve mutlaka adalete teslim edeceğiz” dedi. 104 kişi tutuklandı 5 ile 20 yıl arasında değişen cezalar nedeniyle aranması bulunan şahısların yakalandığını belirten Vali Usta, “Aranan Şahısların Yakalanması Kapsamında: Kamu düzeninin devamının sağlanması ve suç ve suçluyla mücadeleye yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; 0-5 yıl arası aranan 84 şahıs, 5-10 yıl arası aranan 15 şahıs, 10-20 yıl arası aranan 4 şahıs, 20 yıl ve üzeri aranan 1 şahıs, ifadeye yönelik aranan 137 şahıs olmak üzere toplam 241 şahıs yakalanmış, 104 şahıs tutuklanmıştır” diye konuştu. 15 sığınak imha edildi Yine terör örgütlerine karşı faaliyetlerin devam ettiğini aktaran Vali Usta, “Terörle Mücadele Suçları Kapsamında: İlimiz genelinde 739 adet operasyonel faaliyet ifa edilmiş olup yapılan operasyonlar neticesinde; PKK/KCK bölücü terör örgütü kapsamında 8, DEAŞ Terör örgütüne üye olmak suçu kapsamında 1, FETÖ/PDY Terör örgütüne üye olmak suçu kapsamında 4 olmak üzere toplam 13 şüpheli şahıs yakalanarak haklarında adli işlem yapılmıştır. Bu olaylarda toplam 6 şahıs ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmış, 7 şahıs ise mevcutlu olarak sevk edildikleri adli makamlarca ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. Ayrıca yapılan operasyonlar neticesinde; 15 sığınak tespit edilerek kullanılamaz hale getirilmiş, 1 adet antipersonel roketatar mühimmatı, 3 kg amonyum nitrat, 38 adet tüp, 25 adet pil, 3 adet akü, 25 metre elektrik kablosu ile çok sayıda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir” dedi. Vali Usta’nın basın açıklamasına İl Jandarma Komutanı Bilgihan Yeşilyurt ve İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan da eşlik etti.
Balıkesir Başkan Akın belediyenin borcunu belgelerle açıkladı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, önceki dönemden devraldığı belediyenin 15 milyar 428 milyon 985 bin 173 liralık borcu ile alakalı merak edilenleri belgeleriyle birlikte kamuoyuyla paylaştı. Bir televizyon programına konuk olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Türkiye gündemine düşen “15 milyar 428 milyon 985 bin 173 liralık” borç ile ilgili soruları cevapladı. Akın, "Borçların üç temel unsuru var. Birincisi belediyenin genel bütçe borçları, yani İller Bankası, diğer bankalar, yapılandırılmış vergi borçları, yapılandırılmış SGK borçları, iştiraklere olan borçlar, müteahhitlere ve firmalara olan borçlar. Yani bu altı kalemin toplamı 5 milyar 965 milyon 748 bin lira. Anapara bu. Bu borçların dört kalemine faiz işliyor. Faiz borcu da 4 milyar 800 milyon 336 bin lira. Anapara ve faiz olduğu zaman 10 milyar 766 milyon 85 bin 244 lira. Bu kayıtlara uygundu, mührünün basıldığı evraklardan bunları söylüyorum. İkincisi de BASKİ borçları. BASKİ borçları da 29 alt kalemde toplandı. Mülkiye başmüfettişi ve denetim birimleri tarafından kalem kalem incelendi. BASKİ borçları da 3 milyar 492 milyon 719 bin 924 lira. Üçüncüsü de şirketler. Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin 8 alt şirketiyle birlikte tam 12 tane şirketi var. Bu şirketlerin toplam borcu da 1 milyar 170 milyon 79 bin lira. Bu üç unsura baktığımız zaman miktar 15 milyar 428 milyon 985 bin 173 lira çıkıyor. Sadece son 15 ayda doğrudan temin sayısı, açık ihale, pazarlık usulü yapılan ihalelerin sayısının 6 katı. 2023 yılında Sayıştay raporunda da doğrudan teminde yüzde 10 sınırının aşıldığı söylenmiş. Sayıştay defalarca dile getirmiş. Böyle büyük bir devasa borç. 12 milyarlık bir bütçemiz var, 15 milyarın üzerinde bir borcumuz var. Tüm borçlarımızdan bahsediyorum. ‘Büyük bir borcumuz var, hizmetlerden geri kalacağız’, asla böyle bir şey olmayacak. Altından kalkamayacağımız hiçbir iş yok. Hepsinin altından kalkacağız. Açık ve şeffaf bir yönetimle tasarrufumuzu edeceğiz, hizmetlerimize devam edeceğiz. Çalışmalarımız aksamayacak, vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz. Balıkesir iddia ediyorum Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak” diye konuştu.
Kahramanmaraş Veliler okulun kapatılıp çocukların başka okula gönderilmesine tepki gösterdi Kahramanmaraş’ta Şehir Evliya İlkokulu binasının İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dönüştürüleceğini öne sürülen veliler, bu duruma tepki gösterdi. Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde yaklaşık 280 öğrencinin eğitim gördüğü 35 derslikli Şehit Evliya İlkokulu binasının İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dönüştürüleceği iddiaları üzerine veliler okulda toplandı. Çocuklarının başka okula nakledilmesine karşı çıkan veliler, okul binasının İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verilmesinin hem kendilerini hem de çocuklarını mağdur edeceğini savundu. Müdürlüğün kendilerini yönlendirdiği okulun çevresinin tehlikeli ve uygunsuz olduğunu ifade eden veliler, yetkililerin bu karardan bir an önce vazgeçmesini talep etti. Veli Öznur Özdemir, “Biz bu okulun tüm ihtiyaçlarıyla kendimiz ilgilendik, sadece 3 aylık için miydi? İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu okulu bizden almasını istemiyoruz. İlla bir yere gitmek istiyorlarsa Sergentepe İlköğretim Okulu ve Albayrak İlköğretim Okulu var. Albayrak İlköğretim Okulu’nun öğrencisi az. Bizleri yerimizden etmesinler. Kendileri istediği için, konumu güzel olduğu için burayı istiyorlar. Bizim çocuklarımızı yerinden oynatmasınlar, hiç öğrencisi olmayan Albayrak İlköğretim Okulu’na gidebilirler. Sırf orasının otoparkı olmadığı için orayı tercih etmemişler” dedi. Cevahir Kılınç adlı veli ise, “Evlatlarımızın düzenini lütfen bozmayın. Çocuklar kendilerine burada bir düzen kurdular, evlatlarımızın düzeninin bozulmasını istemiyoruz. Lütfen yetkililer bizim bu sesimizi duyun, evlatlarımıza merhamet edin. Neden çocuklarımızın elinden okulumuzu almak istiyorsunuz? Virüs oldu eğitim yarım kaldı, deprem oldu eğitimleri yarım kaldı. Tam bitti derken üçüncü depremi de kendileri yaşattı. Şu anda bizim ve çocuklarımızın psikolojileri altüst” diye konuştu. Okulda eğitim gören çocuklar da öğretmenlerinden ve okullarından ayrılmak istemediklerini ifade etti. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise binalarının yıkıldığını, bu nedenle okul binasının İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası yapılacağını bildirdi.