EKONOMİ - 19 Ocak 2021 Salı 10:48

Gastroantalya, Anfaş Hotel Equipment ve Food Product ile eş zamanlı düzenleniyor

A
A
A
Gastroantalya, Anfaş Hotel Equipment ve Food Product ile eş zamanlı düzenleniyor

Uluslararası gastronomi yıldızlarının büyük buluşması Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali Gastroantalya, 16-19 Mart 2021 tarihleri arasında, ‘Zeytin’ ana temasıyla ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Uluslararası gastronomi yıldızlarının büyük buluşması Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali Gastroantalya, 16-19 Mart 2021 tarihleri arasında, ‘Zeytin’ ana temasıyla ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Türkiye’nin en büyük konaklama, ağırlama, yiyecek ve içecek endüstrisi ihtisas fuarları 32. Anfaş Hotel Equipment ve 28. Anfaş Food Product ile eş zamanlı olarak düzenlenecek Gastroantalya, dünyadan ve Türkiye’den turizmin en önemli aktörleri aşçıları bir araya getirecek.


Gastroantalya, Akdeniz Pastacılar ve Genç Aşçılar Derneği (APGAD) ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (T.A.Ş.F.E.D) tarafından Anfaş ev sahipliğinde düzenleniyor. Festival, gastronomi sektörünü oluşturan tüm kişi ve gruplar arasında sinerji yaratarak; her yıl turizm amaçlı seyahat eden ortalama bir milyar kişi aracılığıyla uluslararası alanda ülke gastronomimizin tanınması ve farkındalığının arttırılmasını sağlamayı amaçlıyor.



Uluslararası Gastronomi Yıldızları, Mart Ayında Gastroantalya’da Buluşuyor


Anfaş’ın Antalya’ya değer katacak her proje ve işbirliğinde yer almaya gayret ettiğini ifade eden Anfaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, “Ülkemiz 2021 yılında 30 milyon turist ağırlamayı hedefliyor. Antalya olarak biz bu hedefin üçte birini ülke ekonomimize kazandıracağımıza inanıyoruz ve bunun için Anfaş olarak yoğun şekilde çalışıyoruz. Sektörün en uzun soluklu ve katma değerli fuarları Anfaş Hotel Equipment ve Anfaş Food Product fuarlarımız, her yıl sektör için ortalama 3.5 milyar dolar ticaret hacmi sağlıyor. Bu yıl beklentiler daha da yüksek. Tüm bu süreç içinde fuarlarımızın misyon ve vizyonu ile birebir uyuşan Gastroantalya’nın fuarlarımızla eş zamanlı düzenlenmesi ve elbette evsahibi olmak bizim için çok değerli. Yeme-İçme turizmde ülkeleri öne çıkaran en önemli kriterlerden biri ve aşçılarımızda bize bu gücü veren aktörlerimiz. Antalya’daki tesislerimiz, hem dünyanın hem de ülkemizin en başarılı aşçıları aracılığıyla, başta ülkemiz olmak üzere dünya mutfaklarından pek çok lezzeti misafirlerimize sunuyor. İşte Gastroantalya da bu alandaki, kişi ve kurumları bir araya getirerek tanıştırıyor, işbirliklerine olanak sağlıyor, kültürler arası paylaşımlar ile yiyecek içecek kültürünün gelişimi ve sektörel gelişmelerin takip edilmesine olanak sağlıyor.” dedi.



Aşçılar tüm hünerlerini Gastroantalya etkinliklerinde sergileyecek…


2021 yılı ana teması ‘Zeytin’ olan Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali Gastroantalya programında; Bireysel Pratik Gençler, Bireysel Pratik Ustalar, Grand Prix Milli Takım ve Bireysel Display Ustalar’ın katılacağı yarışmalar, workshoplar, akademik oturumlar, sergiler, tadım panelleri, eğitimler ve Horeca firmalarının ürün sunumları gibi pek çok etkinlik yer alacak. Ayrıca yarışma alanı ve mutfak atölyesinde misafir ülke Kore birlikte Türk-Kore mutfak kültürleri, gastronomi sektöründen önemli isimlerin katıldığı sunumlar gerçekleştirilecek.



Ev dışı tüketim sektörü 16-19 Mart 2021’de Antalya’da buluşacak…


32. Anfaş Hotel Equipment ve 28. Anfaş Food Product fuarları, 16-19 Mart 2021 tarihleri arasında Anfaş Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyarete açacak. Yurt içi ve yurt dışından sektör profesyonellerine ev sahipliği yapacak dev organizasyon; uluslararası ziyaretçilerin yanı sıra, otel yetkilileri, satın alma yetkilileri, mimarlar, mühendisler, müteahhitler, restoran, bar ve kafeterya işletmecileri, alışveriş merkezleri, hipermarketler, zincir marketler, dernekler, Ticaret ve Sanayi Odaları’nı bir araya getirecek. Büyük buluşma, otel, restoran ve bar yöneticileri ile yüz yüze görüşme imkanı sunmasının yanı sıra, konaklama ve ağırlama sektörüne hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarının satın alma yetkililerine ulaşma fırsatı tanıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da üretici kadınlara 60 bin çilek fidesi dağıtıldı Burdur’da “Kadınlar Üretiyor Özel İdare Destekliyor” projesi çerçevesinde 10 kadın çiftçiye 60 bin çilek fidesi dağıtıldı. Burdur Valiliği koordinesinde İl Özel İdaresi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ortaklığında hazırlanan, yüzde yüz İl Özel İdaresi hibe destekli “Kadınlar Üretiyor Özel İdare Destekliyor” projesi çerçevesinde Kemer Asarcık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne üye 10 kadın çiftçiye 1‘er dekar alanda yetiştirilmek üzere 6 biner adet olmak üzere toplam 60 bin çilek fidesi dağıtıldı. Kemer ilçe merkezinde düzenlenen programda Vali Türker Öksüz, Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz ve İzzet Akbulut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav tarafından konuşma yapıldı. Yapılan konuşmalar sonrası Vali Öksüz ve protokol üyeleri tarafından kadın girişimcilere temsili çilek fidesi takdim edildi. Programda konuşan Vali Öksüz, “Bugün bu güzel ilçede, güzel günde hep birlikte bir üretim sürecinin küçükte olsa bir adımını atacağız. Öncelikle Kadınlar Üretiyor, Özel İdare Destekliyor çilek üretimi projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Biz burada tarımı, hayvancılığı desteklemek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Burdur hakikaten tarımı ile hayvancılığı ile öne çıkmış bir şehir. Bu konuda da belli bir noktaya gelmiş. Ama biz tarımda, bitkisel üretimde üretim çeşitliliğini de sağlamak adına ve toplum kalkınmasının başlangıcı olan üretimi destekleme adına bu projeyi ortaya koyduk. Geçen hafta zeytincilik projesi ile başlamıştık. Çeşitli ilçelerimizde zeytincilik projesi ile birlikte zeytin üretimi ve daha sonra da zeytine dayalı bir sanayinin kurulması için bir adım attık. 7 bin civarında zeytini toprakla buluşturmuş olduk. Burada da 60 bin çilek üretimi ile inşallah bir başlangıcı yapacağız. Kadınlarımızdan oluşturulan Asarcık kooperatifinin zaten bir üretimi var. Ben de bunu çok memnuniyetle öğrendiğimi ifade etmek istiyorum. El emeği göz nuru ürünlerini zaten satıyorlar, üretiyorlar. Onların bu üretiminden dolayı onları tebrik ediyor ve kutluyoruz. Bir araya gelmeleri kooperatif adı altında o dayanışmayı göstermelerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Biz de kooperatifimizin bu güzel emeğine bir katkı göstermek istiyoruz. Onları inşallah çilek üretimi ile destekleyeceğiz” dedi. Program sonrası Vali Öksüz, beraberindeki heyetle birlikte ilk çilek fidelerinin toprağa dikimini gerçekleştirdi.