EKONOMİ - 15 Ocak 2012 Pazar 16:08

ANSİAD ÖDÜL TÖRENİ

A
A
A
ANSİAD ÖDÜL TÖRENİ

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneğinin (ANSİAD) 22. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı H. Ergin Civan, "2012 yılında, iç pazarda, turizm ve ihracatta gelişmeler bizi mutlu etmeyebilir" dedi.
ANSİAD, 22. kuruluş yıldönümü gala yemeği Rixos Downtown Antalya Oteli’nde yapıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Civan, Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik durgunluğa değinerek, 2012 yılı beklentilerinin çok olumlu olmadığını, ekonomik krizin bir kaç yıl daha süreceğini, Türkiye ekonomisinin fazla etkilenmemesi için Rusya ve Uzak Doğu pazarlarına önem verilmesi gerektiğini bildirdi.
Antalya’nın geçen yılki başarılarının sonucu olarak EXPO 2016’yı Türkiye’ye ilk getiren şehir olduğunu söyleyen Civan, şöyle konuştu: "Antalya geçen yıl turizmde yüzde 12, ihracatta yüzde 7, KDV-ÖTV tahsilatında yüzde 40, kredi kullanımında yüzde 35, artış kaydederek başarılı bir yıl geçirdi. Antalya’nın sanayi ve tarım üretimi ihracatı ve turizm dahil olmak üzere dış pazarları giderek çeşitleniyor."
2012 yılında büyük hedefler uğruna çalışmak gerektiğini ifade eden Civan, konuşmalarını şöyle sürdürdü: "2012 yılında iç pazarda, turizm ve ihracatta gelişmeler bizi mutlu etmeyebilir. Ama biz, Antalya olarak birkaç aylık vadenin uzağına bakmalı ve EXPO 2016 gibi büyük hedeflere kendimizi hazırlamalı ve geçen yılki başarımızı devam ettirme konusunda el birliğiyle gayret etmeliyiz."
2011 ÖDÜLLERİ
Konuşmaların ardından yapılan ödül töreninde farklı dallarda verilen ödüller sahiplerini buldu. Haber dalında birincilik ödülü ’’İşte Zehirköy/Panzehir Harekatı’’ başlıklı çalışmasıyla Mustafa Kozak’a verildi. Yine haber dalında mansiyon ödülü ’’Topraksız tarımın da başkenti olacak’’ başlıklı çalışmasıyla Duygu Şahin Durmaz’a verildi.
İnceleme - Araştırma dalında ’’Çocuklu tatil pazarı büyüyor, Türkiye’nin payı artıyor’’ başlıklı çalışmasıyla Erol Karabulut birincilik ödülüne layık görüldü. Mansiyon ödülü de ’’Hayalet Fabrikalar’’ başlıklı çalışmasıyla Faruk Keskin’e verildi.
Program dalında "Sürmanşet’’ adlı radyo programı ile birinciliğe Radyo Martı Program Yapımcıları ve Sunucuları Ersin Bekler ile Yasemin Bora layık görüldü. ’’Ekonomi’’ alanında ise ANSİAD özel ödülünü Hürriyet Gazetesi Yazarı Vahap Munyar aldı.
Yılın Kültür ve Sanat ödülleri kapsamında ANSİAD 2011 yılı kültür ödülü Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nevzat Çevik’e, ANSİAD 2011 yılı sanat ödülü ise taş ustası sanatçı Mehmet Işıklı’ya verildi. Yılın başarılı işadamı ödülüne Yüksel Tohumculuk Tarım Tic. Ltd. Şti’nin Genel Müdürü ve Araştırma Müdürü Mehmet Yüksel layık görüldü.
Ödül töreninin ardından ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Civan ve geçmiş dönem başkanlarının pasta kesim töreni yapıldı. Tören, Grup Opus ile Recai Kırmızıtaş, AKEV Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Güler Yılmaz ve Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Burcu Demirel Utku tarafından verilen konserle sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.