GENEL - 26 Mayıs 2022 Perşembe 11:09

Kemer Otopark ve Pazar Yeri turizm sezonuna hazır

A
A
A
Kemer Otopark ve Pazar Yeri turizm sezonuna hazır

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kemer ilçesinde yapımına devam ettiği Kapalı Otopark ve Pazar Yeri Projesi’nin yüzde 85’i tamamlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kemer ilçesinde yapımına devam ettiği Kapalı Otopark ve Pazar Yeri Projesi’nin yüzde 85’i tamamlandı. Proje turizm sezonuna yetiştirilerek, vatandaşın hizmetine açılacak.


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in temelini attığı Kemer Otopark ve Pazar Yeri Projesi tüm hızıyla devam ediyor. Kemer’in önemli bir ihtiyacına cevap verecek ve 160 pazar yeri alacak şekilde planlanan projenin büyük bölümü tamamlandı.



“Yüzde 85 tamamlandı”


Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Yatırımlar Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen proje çerçevesinde yapının kolon kiriş ve prefabrik aşık imalatları tamamlanarak, 3 bin metrekarelik alanın üstü kapatıldı. Çelik sundurmaların kaplama çalışması ise sürüyor. Yüzde 85’i tamamlanan otopark ve pazar yeri içerisinde idari bina, zabıta karakolu, mescit ve tuvaletler de yer alacak. Ekiplerin idari bina bölümünde çalışması sürerken, asfalt hazırlığı için de çalışmaların başladığı belirtildi.



“Büyükşehir’in ağaç hassasiyeti”


Doğa ve çevre duyarlılığına önem veren Antalya Büyükşehir Belediyesi, proje alanında yer alan 3 tane kızılçam ağacına zarar vermemek için proje planını revize etti. Ağaçların kesilmesi yerine yeni proje hazırlandı. Çam ağaçlarına dokunulmadan yenilenen projeyle kızılçam ağaçları binanın içerisinden geçirildi.



“117 araçlık otopark”


Hem kapalı pazar yeri hem de otopark olarak kullanılacak alan, pazar olmadığı zamanlarda 117 araç park edebilecek şekilde düzenlendi. Alanda ayrıca bisiklet ve motosiklet park alanları bulunacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.