EĞİTİM - 02 Temmuz 2022 Cumartesi 09:51

Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde 10. yıl gururu

A
A
A
Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde 10. yıl gururu

Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olan 75 diş hekimi yemin ederek mesleklerine ilk adımı attı.

Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olan 75 diş hekimi yemin ederek mesleklerine ilk adımı attı.


Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 6. Dönem Yemin Töreni büyük coşkuyla gerçekleştirildi. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende 75 diş hekimi yeminlerini ederek, mesleğe ilk adımlarını attılar. Genç diş hekimleri büyük bir özlemle bekledikleri mezuniyet sevincini aileleri, hocaları ve arkadaşları ile doyasıya yaşadı.



10’uncu yıl gururu


Törende konuşan Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Kuştarcı, “Bu yılki mezuniyetin ayrı bir önemi var. Fakültemiz 2012-2013 eğitim öğretim döneminde lisans ve lisansüstü eğitime ve klinik hizmete başladı. Bu yıl fakültemizin aktif hale geçmesinin 10. yılını kutluyoruz. Fakültemizin 10. yılında mezun olmanın da ayrı bir önemi olduğunu düşünüyorum. Geçen 10 yıl içinde fakültemiz çok önemli bir yol kat ederek ülkemizin hem eğitim hem akademik hem de klinik olarak yüksek oranda tercih edilen fakültelerinden biri haline gelmiştir. Yaklaşık 160 akademik personelle 25 bin metrekarelik binamızda hem eğitim hem de tedavi hizmetlerimizi daha rahat ve kaliteli bir şekilde yapabilmekteyiz. Uluslararası olarak tanınan bir fakülte olma yolunda hızla ilerlerken ulusal düzeyde de başarımızı daha da artırmak için kaliteli kadromuzla tüm gücümüzle çalışmalarımıza devam etmekteyiz” diye konuştu.



“Büyük Akdeniz Üniversitesi ailesi”


Dekan Kuştarcı, öğrencilerin fakültede elde ettikleri her kazanımın hayat boyu elde edecekleri diğer başarıların anahtarı olacağını belirterek, “Genç meslektaşlarım, 5 yıl önce bu meslek hakkında çok az bilgi ile girdiğiniz Fakültemizden bugün akademik ve klinik olarak çok başarılı bir öğretim üyesi kadrosu tarafından güncel literatür ve teknoloji kullanılarak çok iyi yetiştirilmiş diş hekimleri olarak mezun oluyorsunuz. Ulusal ve uluslararası platformda başarısıyla hızla yükselen bu fakülteden mezun olmanın, Akdenizli olmanın ayrıcalığını doya doya yaşayın” ifadelerini kullandı.



“Kutsal bir mesleğimiz var”


Antalya Diş Hekimleri Odası Temsilcisi Diş Hekimi Dr. Selhan Kaya da mezunların meslek hayatları boyunca şu anki heyecanlarını kaybetmemelerini dileyerek, “Mesleğimiz çok zevkli çok keyifli, severek yapılabilecek bir meslek, bununla beraber malzememiz insan. Böyle olunca mesleğimiz ayrı bir kutsallık kazanıyor. Sizlerin de bugün yapacağınız yeminle birlikte hiçbir zaman meslek etik ve ahlakından vazgeçmeyeceğinize inanıyorum” şeklinde konuştu. Hocalarının ellerinden mezuniyet belgelerini alan 75 diş hekimi, mesleki yeminlerini etmelerinin ardından gelenekselleşen kep fırlatma etkinliği ile mesleğe ilk adımlarını attılar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Masalsı yolculuğun son durağı: Turistik Doğu Ekspresi Kars’ta coşkuyla karşılandı Türkiye’nin en prestijli demiryolu rotalarından biri olan ve Ankara’dan yola çıkan Turistik Doğu Ekspresi, kış sezonunun en yoğun seferlerinden birini tamamlayarak son durağı olan Kars’a ulaştı. Yaklaşık bin 300 kilometrelik etkileyici bir parkuru geride bırakan tren, Kars Garı’nda büyük bir coşkuyla karşılandı. Yolcuları Kars Garı’nda karşılayan Vali Ziya Polat, yolculara hoş geldin dileklerini ileterek karanfil takdim etti. Kars’a Ankara’da geldiğini ifade eden İrem Büğrü, "Ankara’da Kars’a turistik tren ile geldik. Her şey çok güzeldi. Çok güzel karşılandık. Kars halkına teşekkür ediyorum" dedi. "Sevgi dolu sıcak bir karşılama ile bu ayazı hiç hissetmedik" Turistik Doğu Ekspresi ile Kars’a gelen TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Şems Çakıroğlu, "Biz Kars’a trenimizi dün Ankara’dan 13.55’de yola çıkardık. Yüzlerce kişiyle beraber inanılmaz keyifli, neşeli bir yolculukla buraya kadar geldik. Öncesinde Erzincan’a uğradık. Erzurum’a uğradık. Kars’a geldik, inanılmaz sevgi dolu sıcak bir karşılama ile bu ayazı hiç hissetmedik. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Kars’ın marka şehir olduğunu dikkat çeken Vali Ziya Polat, "Kars’ın soğuk gecesinde sıcak bir karşılama ile Turistik Doğu Ekspresi Kars’a, Kars’ta Turistik Doğu Ekspresi’ne kavuştu. Tabi Kars’ın en önemli turizm markalarından biri olan Turistik Doğu Ekspresi buraya yolcu edenlere teşekkür ediyoruz. Gazi Kars’ımız Ani, Çıldır, Sarıkamış, Şehitler diyarı Baltık mimarisi ile bu bölgenin, ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarından biri artık, bu turizm merkezi olma yolunda tabi ki Turistik Doğu Ekspresi başlangıç noktası, buraya çok büyük bir marka kattığını hepimiz biliyoruz. Kars’a gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyoruz" şeklinde konuştu. Daha sonra gar binasına geçen yolcuları burada aşıklar türküleriyle karşıladı. Yolcular son olarak çıkıştı ateşle yakılan Kars yazısıyla otellerine uğurlandı. Öte yandan, Turistik Doğu Ekspresi’nin şehre gelişiyle birlikte Kars’taki otellerde doluluk oranları yüzde 100 seviyesine ulaştı. Geceyi Kars’ta geçirecek olan yolcular sabahın ışıklarıyla sırasıyla UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki tarihi şehir Ani Ören Yerini gezecek. Donmuş Çıldır Gölü üzerinde atlı kızak keyfi yapacak. Kars Mutfağının olmazsa olmazı Kaz eti ve gibi yöresel lezzetlerin tadına bakacak.
İstanbul Vaclav Cerny: "Goller attığım için mutluyum ama önemli olan takımın kazanması" Fenerbahçe karşısında attığı 2 golle Beşiktaş’a galibiyeti getiren Vaclav Cerny, kendisinin gol atmasından ziyade takımın kazanmasının daha önemli olduğunu belirtti. Ziraat Türkiye Kupası C Grubu ilk maçında Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup etti. Siyah-beyazlıların gollerini kaydeden Vaclav Cerny, mücadelenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "Yılı bu şekilde bitirdiğimiz için çok mutluyuz" Çok önemli bir maçı kazandıklarına değinerek sözlerine başlayan Çekyalı futbolcu, "Kazanmayı çok istedik ve sonucunda da maçı kazanan taraf olduk. Yılı bu şekilde bitirdiğimiz için çok mutluyuz. Önümüzdeki sene de bu şekilde devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. "2 gol attığım için mutluyum" Cerny, 2 gol attığı için mutlu olduğunu da belirterek, "Ama daha çok mutlu olduğum şey galip gelmemiz. Önemli olan galibiyetti. En önemlisi de bu. Tehlikeli olmayı, gol katkısı vermeyi, gol atmayı, asist yapmayı zaten insanlar benden bekliyor. Benden beklenen bu. Ben bu sorumluluğu seviyorum. Bunun karşılığını verebilmiş olmayı da seviyorum" şeklinde konuştu. "Hızlı bir dinlenme sürecine gireceğiz, toparlanacağız" Ligin ikinci yarısı için hedeflerini hangi yönde belirlediklerinin sorulması üzerine başarılı futbolcu, "Bunu konuşmak için şu an henüz erken. Hızlı bir dinlenme sürecine gireceğiz, toparlanacağız. Önümüzdeki sene sezonun geri kalanında her maçı kazanmak istiyoruz ki hedefimiz de zaten bu olmalı. Her maçı kazanırsak şu anki durumdan daha iyi durumda olacağız" diye konuştu.