GENEL - 23 Ocak 2012 Pazartesi 14:52

BAYRAMDA BABASININ ELLERİNİ ÖPECEK

A
A
A
BAYRAMDA BABASININ ELLERİNİ ÖPECEK

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan operasyonla beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kaya’nın iki kolunun nakledildiği Atilla Kavdır’ın kızı Ayşe Esra ve oğlu İbrahim Kavdır, "Bayramda babamızın elini öpebileceğiz" dedi.
Uşak’ta, beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kaya’nın iki kolunun nakledildiği 34 yaşındaki Atilla Kavdır’ın 10 yaşındaki kızı Ayşe Esra Kavdır ve 15 yaşındaki oğlu İbrahim Kavdır da hastaneye babasını görmeye geldi. Babalarının sağlık durumunu yakından takip eden kardeşler, babaannesi Ayşe Kavdır ve dedesi İbrahim Kavdır ile hastane bahçesinde gazetecilere açıklamada bulundu.
Babasının nakil için hastaneye giderken içinde bir panik oluştuğunu kaydeden İbrahim Kavdır, "Şu an babam yanımda olsa sarılmak isterdim. El ele tutuşup gezmek isterdim. Seviniyorum çok mutlu oluyorum. Daha önce nakil olacaktı. Ama aile bağış yapmamıştı. Babam da olmayacağım demişti. Babamın korkularını yaşadım. Ölmesinden korktum. Kolları yokken kendi traşını kendisi oluyordu. Telefon kullanmakta zorlanıyordu. Motosiklet kullanabiliyordu. Heyecanlıyım ve çok mutluyum. Görme imkanım olmadı inşallah öğleden
sonra görebileceğim" dedi.
ELİNİ TUTMAK İSTİYORUM
Atilla Kavdır’ın kızı Ayşe Esra Kavdır da,"Babamın elini tutmak istedim ama doktorlar izin vermedi. Onun için birazcık üzülüyorum. Babamın bayramlarda öpebileceğim bir eli var. Bayramlarda elini öpeceğim. Babam beni çok seviyordu. Ben de onu çok seviyorum Allah kısmet ederse bayramda elini öpmek istiyorum" diye konuştu.
CİHAN TOPAL’I GÖRÜNCE KARAR VERDİK
Atilla Kavdır’ın 51 yaşındaki babası İbrahim Kavdır, oğluna nakil yaptırmayı daha önce çift kol nakli yapılan Cihan Topal’ı televizyonda gördükten sonra karar verdiklerini söyledi. Bir yıldır ailecek nakil konusunu görüştüklerini kaydeden İbrahim Kavdır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oğlum 11 yaşındayken elektrik tellerine konan güvercinleri kovalamak isterken akıma kapılmış bir bacağı ve iki kolunu kaybetmişti. İlkokulu bitirdi. 1995 yılında işe başladı. İşe girdikten sonra eş aramaya başladık."
Oğlunun becerikli olduğunu anlatan İbrahim Kavdır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her işini kendi yapabiliyordu. Çok eğlenceli yaşamdan haz alırdı. Motosiklet ve zaman zaman araba kullanırdı. Her ihtiyacını kendisi görebiliyordu. Bende nakile gelmeden önce oğlum hayatını kaybederse diye endişelerim vardı. Ama ailecek görüşüp bu kararı verdik. Şu an her şey güzel gidiyor. Çok mutluyuz. Çok sağolsunlar."
ANNE AYŞE KONUŞUNCA YANINA GİRECEK
Anne Ayşe Kavdır ise oğlu ne zaman konuşmaya başlarsa o zaman yanına gireceğini söyledi.
HAYAT ARKADAŞI AYŞE DUA EDİYOR
Atilla Kavdır’ın hayat arkadaşı Ayşe Kavdır da nakil noktasında eşinin hayatından endişe ettiğini ancak kendilerine daha önce yapılan çift kol naklinin umut olduğunu söylediği belirtildi. Eşine nakledilen bacağın alınması üzerine üzüntüye düştüğü kaydedilen Ayşe Kavdır’ın kol naklinin başarılı olması için dua ettiği ifade edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir