GENEL - 14 Haziran 2023 Çarşamba 10:51

Döşemealtı’nda altyapıları tamamlanan cadde ve sokaklara sıcak asfalt

A
A
A
Döşemealtı’nda altyapıları tamamlanan cadde ve sokaklara sıcak asfalt

Döşemealtı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde alt yapısı tamamlanan cadde ve sokaklarda sıcak asfalt serim çalışmalarını sürdürüyor.

Döşemealtı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde alt yapısı tamamlanan cadde ve sokaklarda sıcak asfalt serim çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekipleri yine ilçede bozulan yolların bakım onarım ve yama asfaltlamasını da program doğrultusunda gerçekleştiriyor.


Bahçeyaka Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi başta olmak üzere 40’ncı sokak, 807 sokak ve bağlantılı sokaklarda serme ve sıkıştırma işlemlerini sürdüren ekipler toplamda 7 kilometre sıcak asfalt serim işlemi yapacak. 7 kilometrelik yolun yüzde 60’ı tamamlanırken, ekipler çalışmalarına haftanın 7 günü mesai yaparak devam ediyor. Bahçeyaka Mahallesi’nde bozulan yollarda yama asfalt çalışmaları ve bakımları da ekipler tarafından büyük titizlikle yapılıyor.


Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçe genelinde yeni yol yapım seferberliğinin sürdüğünü söyleyerek, “Hem belediye ekiplerimiz, hem de hizmet alımıyla çalışması süren asfalt ekiplerimiz belirlenen program dahilinde altyapısı tamamlanan alanlarda önce serme sıkıştırma ardından da sıcak asfalt dökümünü gerçekleştiriyor. Bozulan ve eskiyen yollar için tamir ve özellikle köyden mahalleye dönüşen uzak mahallelerimizdeki bağlantı yollarını tamamlayarak halkımızın hizmetine sunuyoruz. Emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ve çalışmalar sırasında rahatsızlık verdiğimiz hemşerilerimize anlayışları için teşekkür ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Gürlek: "Düzenleme sayesinde benzer davalar aynı mahkemelerde görülerek süreçlerin daha hızlı ilerlemesi sağlanacak" Adalet Bakanı Akın Gürlek, bazı davaların belirli mahkemelerde görülmesine ilişkin kararın yayımlanmasının ardından, "Bu düzenleme sayesinde benzer davalar aynı mahkemelerde görülerek süreçlerin daha hızlı ilerlemesi sağlanacak; kararlar arasındaki uyum güçlenecek ve vatandaşlarımızın davalarının daha makul sürede sonuçlanmasına katkı sunulacaktır" dedi. Resmi Gazete’de yayımlanan Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararı ile birlikte acele kamulaştırma işlemleri, Özelleştirme Yüksek Kurulu kararları, Turizmi Teşvik Kanunu kapsamındaki satış, tahsis ve kiralama işlemleri ile Çevre Kanunu uyarınca çevresel etki değerlendirmesi sonucu alınan kararlardan doğan davalara belirlenen ihtisas idare mahkemeleri bakacak. Adalet Bakanı Akın Gürlek, kararın ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, "Yargı hizmetlerinin daha hızlı, verimli ve uzmanlaşmış bir yapıda yürütülmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, bazı önemli dava türlerinin belirli mahkemelerde görülmesini sağlayarak yargı süreçlerini daha etkin hale getiriyoruz. Resmî Gazete’de yayımlanan Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi kararıyla; acele kamulaştırma işlemleri, Özelleştirme Yüksek Kurulu kararları, Turizmi Teşvik Kanunu kapsamındaki satış, tahsis ve kiralama işlemleri ile Çevre Kanunu uyarınca çevresel etki değerlendirmesi sonucu alınan kararlardan doğan davalara belirlenen ihtisas idare mahkemeleri bakacaktır" ifadelerine yer verdi. Bakan Gürlek, bu kararlar yargı süreçlerinin daha hızlı ilerlemesini sağlamak istediklerini belirterek, Bu düzenleme sayesinde benzer davalar aynı mahkemelerde görülerek süreçlerin daha hızlı ilerlemesi sağlanacak; kararlar arasındaki uyum güçlenecek ve vatandaşlarımızın davalarının daha makul sürede sonuçlanmasına katkı sunulacaktır. Yargı camiamız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun" dedi.