GENEL - 30 Ocak 2012 Pazartesi 15:24

GAZETECİLERDEN REKTÖRE KUTLAMA ZİYARETİ

A
A
A
GAZETECİLERDEN REKTÖRE KUTLAMA ZİYARETİ

Türkiye’de ilk kez yüz, kol ve rahim nakli gibi başarılı operasyonlara imza atan ve dünya tıp camiasını başarılarıyla etkileyen Akdeniz Üniversitesi, operasyonlar esnasında gerçekleştirdiği sağlıklı bilgi akışı nedeniyle Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ve yönetim kurulu üyelerince de kutlandı.
Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ve yönetim kurulu üyeleri, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe’yi makamında ziyaret ederek organ naklindeki başarıları ile görev yapan gazetecilere sağladıkları doğru bilgi akışı nedeniyle teşekkür etti.
Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği ziyarette konuşan AGC Başkanı Mevlüt Yeni, Türkiye’de ve hatta dünyada eşine pek rastlanılmayan güzel bir operasyon takibi yaşandığını belirterek, an ve an sağlıklı bilgi akışı yaşandığını, aynı zamanda da tüm basın kuruluşlarına eşit davranıldığını söyledi. Bu tür konularda son derece sağlıklı bilgi sağlandığı zaman gazetecilerin ne kadar başarılı haberler yaptığının ortaya çıktığını belirten Yeni, şöyle konuştu: "Fiziki altyapısı sağlanarak bu türden bir çalışmanın
diğer kurum ve kuruluşlara da örnek olması temennimizdir. Tüm sivil toplum kuruluşlarının da bizim gibi bu konuya ilgi göstermeleri gerekiyor. Organ bağışı konusunda da tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz."
TIP DÜNYASINDAN TEBRİK YAĞIYOR
A.Ü. Rektörü İsrafil Kurtcephe ise, yaşanılan son gelişmelerin şehrin tüm kurumlarıyla kaynaşmasının simgesi haline geldiğini ifade ederek, 3 yıl önce göreve geldiğinde üniversitenin asli görevini yerine getirmesi gerektiğini siyaseti siyasetçilerin yapmasının doğru olacağını vurguladığını hatırlattı.
Prof. Dr. Kurtcephe, "Dünyada organ nakli konusunda bizimle yarışanların bizzat beni arayarak tebrik ettikleri anda sözlerinin sonuna, ’Siz en iyisisiniz’ kelimelerini eklemeleri bizi onurlandırmıştır" dedi. Sadece güçlü bir Türkiye’nin lokomotifi olmak istediklerini anlatan Kurtcephe, şöyle konuştu: "2008 yılında buradan ayrılan bir ekip konuşuluyordu. Şimdi ise bu gün gerçekleştirilen başarılı organ nakli operasyonları konuşuluyor. Başarılarımızdan dolayı Tokyo Üniversitesi destek bekliyor."
Rektör Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi’nin başarılarını sıralayan ve gelinen noktada başarılı çalışmalarla Antalya’nın turizm, tarım, ticaret olarak adlandırılan 3T kavramına bir t daha eklendiğini belirterek tıp ile 4T, ardından da uzay bilimlerinde yaşanan gelişmelerle birlikte teknolojinin de bu kavrama 5’inci T olarak eklenebileceğini söyledi. Üniversitenin her kolunun sağlam olması gerektiğini anlatan Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, şöyle konuştu: "Göreve geldiğimizde, Tıp Fakültesi’nin 8.5 milyon TL
elektrik ve benzeri, 54 milyon TL’de ilaç olmak üzere toplam 64,5 milyon TL borcu vardı. Bu gün itibariyle borcumuzu sıfırlayacak kadar ve artan nakit paramız var. Cihaz ve donanıma en çok yatırım yapan üniversiteyiz. Performans ödemelerinde en iyi üniversiteyiz. Yabancı hastalarımız ve yabancı üniversitelerle işbirliğimiz gün be gün artıyor"
NOBEL ÖDÜLÜ DOĞUMA BAĞLI
47 öğretim üyesinin tersine beyin göçü kapsamında Akdeniz Üniversitesi’nde çalışmalarına başladığını kaydeden Prof. Dr. Kurtcephe, TÜBİTAK’a 2011 yılı boyunca 87 proje sunulduğunu kabul oranının ise onca proje içinde yüzde 3 olduğunu söyledi. Öte yandan operasyon sonrası organ bağışında hızlı bir ivme yaşandığını da anlatan Kurtcephe, rahim nakli konusunda yarıştıkları İsveçli ekibin Nobel’e aday gösterildiğini ancak esprili bir üslupla Akdeniz Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği operasyon sonrası
nakledilen rahimle yüzde 70 olasılıkla doğum yaşanırsa, Nobel adaylığını alabileceklerini dile getirdi.
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, son olarak operasyonu dünyaya haberleriyle duyuran gazetecileri tebrik ettiğini sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Milletvekili Ölmeztoprak’tan yeni sanayi sitesi açıklaması AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Milletvekilleri Büelnt Tüfenkci, Abdurrahman Babacan, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a gerçekleştirilen ziyarette Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinin görüşüldüğünü belirterek, Küçük Sanayi Sitesi esnafının mağdur olmaması için tüm gayretin gösterildiği ifade etti. Milletvekili Ölmeztoprak ziyarete dair yaptığı açıklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile, Malatya’mızın sanayi alanı ve faaliyetleri ile ilgili finansman programını detaylı ve öngörülebilir şekilde görüşülerek, şehrimizin sanayi ve endüstri alan konuları geniş bir biçimde ele alındı. Altay Kışlası’nın arazisi üzerindeki yeni sanayi alanı için çalışmalar ise hızla ilerliyor, küçük sanayi sitesi ile ilgili en ufak bir mağduriyet bırakmadan bu alanın çözümü inşallah sağlanacak. Organize Sanayi Bölgesi’nde kamulaştırma arıtma, elektrik alt yapı ve alan üzerinde özellikle çevre sağlığı açısından aciliyetinin üzerinde büyük ölçekte durduk. Esnafımız için faizsiz KOSGEB kredileriyle ilgili gelişmeleri de takip ediyoruz. Metropol ilçelerimiz Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizdeki mevcut ve planlanan sanayi alanları ile özel sektörlere yönelik yatırımcıyı teşvik edecek bölge ve maddeleri istişare edildi. Sayın Bakanımıza Malatya’mıza verecekleri desteklerden dolayı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Milletvekili Ölmeztoprak, heyetle birlikte Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş’ede ziyaretlerde bulunularak Malatya’nın temel ekonomik parametreleri ile istişarelerde bulunduklarını kaydetti.