ASAYİŞ - 03 Şubat 2012 Cuma 14:40

KREDİ KARTI DOLANDIRICILIĞI OPERASYONU

A
A
A
KREDİ KARTI DOLANDIRICILIĞI OPERASYONU

Antalya’da, alışveriş merkezlerinin çevresindeki ATM’lere kurdukları düzenek ve gizli kameralar ile kredi kartlarını kopyaladıktan sonra şifrelerini öğrenerek dolandırıcılık yaptığı öne sürülen 6 kişi gözaltına alındı.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü(KOM) Bilişim Büro Amirliği ekipleri, kredi kartı dolandırıcılığı yaptığı ileri sürülen örgütü 6 ay boyunca teknik ve fiziki takibe aldı.
Ekipler Antalya ve İstanbul’da aynı anda düzenlenen operasyonlarda örgüt lideri olduğu öne sürülen emekli polis memuru A.T ile emekli uzman çavuş E.G ve D.Y, İ.Ç, Y.C, E.A.’yı gözaltına aldı.
Operasyonda, iki dizüstü bilgisayar, 1 adet sahte kredi kartı oluşturmada kullanılan encoder cihaz, 17 ATM kart giriş yuvası, 2 gizli kamera düzeneği, gizli kamera düzeneğinde kullanılan 14 cep telefonu ve batarya, 14 adet sahte oluşturulmuş kredi kartı, 5 gizli kamera aparatı, ATM’leri boyamaya yarayan sprey boya ele geçirildi.
Çetenin, kredi kartlarını kopyalamak amacıyla ATM’lere düzenek yerleştirdiği ve bu düzenek sayesinde kredi kartlarının manyetik şeritlerindeki bilgilerini kopyaladığı belirtildi. Zanlıların, bir gizli kamera ile de kartın şifresini tespit ettiği belirtildi. Örgütün kopyalanan bilgileri encoder cihazı sayesinde manyetik şeritli başka bir karta yükleyerek dolandırıcılık yaptığı iddia edildi. Zanlıların, bu yöntem sayesinde sadece son 6 ayda yaklaşık 100 bin TL haksız olarak kazanç elde ettikleri belirtildi.
Örgüt üyelerinin şifresini ele geçiremedikleri kartlar için de Rus hacker A.M’den yardım istedikleri tespit edildi. Rus hackera internet aracılığıyla kartın bilgilerini gönderen örgütün, belirli bir para karşılığında kartla ilgili bütün bilgileri Rus hackerdan satın aldıkları öne sürüldü. Örgütün, ATM’lerdeki güvenlik kameralarını etkisiz hale getirmek için yanlarında getirdikleri sprey boya ile boyadıkları ve bu şekilde kameralarının görüntü alamadığı ifade edildi.
Zanlıların, Bilişim Suçları Büro Amirliğinde "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", Bilişim sistemlerinin banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, Hukuka aykırı olarak kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlamalarıyla sorguları devam ediyor.
Antalya emniyeti, zanlıların, ATM’lere gizli kamera yerleştirirken görüntülerini basın mensuplarıyla paylaştı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir