YEREL HABERLER - 03 Şubat 2012 Cuma 12:05

AKAYDIN HEMŞEHRİ DERNEKLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

A
A
A
AKAYDIN HEMŞEHRİ DERNEKLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Hemşehri dernekleriyle buluşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Katı Atık Bertaraf Tesisi’yle çöpünden para kazanan Türkiye’deki ilk belediye olacaklarını vurguladı.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, hemşehri derneklerinin başkanları ve temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. 49 dernek başkanı ve temsilcinin katıldığı toplantıda hizmetlerini anlatan Başkan Akaydın, dernek başkanlarının sorularını yanıtladı, önerilerini de dinledi. Antalya’nın çok göç alan, çok kültürlü bir şehir olduğunu hatırlatan Başkan Akaydın, “Hepimiz Antalya’nın gerçek sahibiyiz ve ortak bir kültürümüz var” dedi. Üç yılda yaptığı hizmetler konusunda bilgi veren Başkan Akaydın, göreve geldiğinden bu yana 480 milyon TL borç ödediğini, 2 yıl içinde yaklaşık 220 milyon TL daha borç ödeyeceğini kaydetti. Bu borç yüküne rağmen 500 milyon TL’nin üzerinde yatırım da yaptıklarını belirten Başkan Akaydın, “Bunun 251 milyon TL’lik kısmını ASAT kanalıyla altyapıya yaptık. 2 yıl sonra Antalya’nın içme suyu ve atıksu sorununu bitireceğiz” dedi.
ÇUKURLAR KAPANIYOR
Üç yılda Antalya yollarına 300 bin ton sıcak asfalt dökerek rekor kırdıklarını belirten Başkan Akaydın, asfaltta en büyük payı Kepez’in aldığını belirterek, “Temmuz ayı gibi bitecek projeyle alanın üzeri meydan ve park, altı ise Antalya’nın en büyük katlı otoparkı olacak. Doğu Garajı bölgesinde arkeolojik kazılar bitti. Müteahhitle mahsuplaştık. Doğu Garajı’nı bir kültür ve alışveriş merkezi olarak yeniden ihale etmek için çalışmalarımız devam ediyor. 100. Yıl’da ise yetki Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nde” diye konuştu.
Faaliyete geçirdikleri Boğaçayı Atölyeleri’nde belediyenin ihtiyaç duyduğu döküm, çit, dijital baskı, kent mobilyaları, elektrik direkleri gibi ürünleri piyasanın 4’te 1 fiyatına mal ettiklerini altını çizen Başkan Mustafa Akaydın, kurulan Fidan Üretim Tesisleri ile de belediyenin kendi bitkisini ürettiğini ifade etti.
SOSYAL BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ
Akdeniz Sanayi Sitesi Çıraklık Eğitim ve Kültür Merkezi ile Habibler Mahallesi’ndeki Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin çok önemsediği 2 proje olduğunun altını çizen Başkan Akaydın, “Türkiye’de ilk olan projeyle ailelerinden ayrı olan, zor şartlardaki sanayi çıraklarımızın barınma ve eğitim dahil her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ayrıca sanayideki tüm çıraklara sabah çorbası ikram ediyoruz. Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde yaklaşık 6 ayda 20 bin çocuğumuzun ücretsiz ağız ve diş tedavisini gerçekleştirdik. Ayrıca üniversite öğrencilerimizin barınma sorununu çözmek için 300 yataklı bir sosyal tesis yapıyoruz” diye konuştu.
ANTALYA ÇÖPTEN PARA KAZANACAK
Kızıllı’da kurulacak Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin ihalesini onayladığını da kaydeden Başkan Akaydın, şunları söyledi:
“Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de çöpünden para kazanan ilk belediye olacak. Yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilecek yatırımda katı atık geri dönüşüm ve enerji tesisleri inşa edilecek. Çöpler ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılırken, organik atıklardan elde edilen biyogazla enerji üretilecek. Bu tesis, Türkiye’deki diğer belediyelere model olacak.”
Hizmetlerinde siyaseten engellendiğini belirten Başkan Akaydın, bunun son örneğinin Büyükşehir Belediyesi’nin elinden 2B olduğu gerekçesiyle alınıp sonrasında Antalyaspor’a tahsis edilen Yeşilbayır’daki 237 dönümlük alanda yaşandığını anlatarak, şunları söyledi:
“Özellikle bir Milli Emlak engellemesiyle karşı karşıyayım. Döşemealtı Yeşilbayır’daki bu alanın Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne önceki yönetim döneminde ön tahsisi yapılmış. Göreve gelince buraya Antalyaspor için çok güzel bir tesis yapalım dedik. Proje hazırlattık ve ihalesini gerçekleştirdik. İhaleyi alan firmaya yer teslimi yapacağımız sırada Milli Emlak Genel Müdürlüğü alanın bir kısmının 2B arazisi olduğu gerekçesiyle tahsisi iptal etti. Alanı elimizden aldılar. Aradan 2.5 yıl geçti, aynı araziyi bu kez Antalyaspor’a verdiler. Siyaseten Antalyaspor’un 2.5 yılı çalınmıştır. Aynı senaryolar Pınarlı’daki hal alanı, Kömürcüler’deki toplu işyerleri alanı, hayvan borsası alanında, Atatürk Parkı’nda ve daha sonra çözülen mezarlık alanının tahsisinde de oynanmıştır. Türkiye’de tüm belediyeler Hazine’den aldıkları araziler üzerinde yatırım yaparlar. Bizim ise daha önce tahsis edilen araziler üzerinde yatırım yapmamızı engelliyorlar.”
NOSTALJİ TRAMVAYININ YERİNE YENİ ULAŞIM MODELİ
Başkan Akaydın, nostalji tramvayının geleceği hakkında sorulan bir soru üzerine nostalji tramvayının yerine yeni bir ulaşım modeli üzerinde çalıştıklarını söyledi. Başkan Akaydın, “Nostalji tramvayı çok eski ve yedek parçaları bulunamıyor. Yeni bir hat çalışması yapıyoruz. Lastikli ulaşım öngörüyoruz. Bu hatta Euro dizel, hibrit ya da elektrikli otobüs modeli çalışabilir. Şu anda hattı Tıp Fakültesi’ne kadar uzatmayı düşünmüyoruz ancak Ulaşım Master Planı tamamlandıktan sonra elde edilen veriler doğrultusunda bunun kesin kararını vereceğiz. Ulaşım Master Planı’nın yaz aylarında tamamlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Başkan Akaydın, hemşehri derneklerinin yöresel kültürlerin bir festival olarak sunulması önerisini destekleyerek, “Böyle bir festival Antalya’ya çok yakışır. Seve seve varım. Bir komisyon kurun. Ben elimden gelen her türlü desteği vermeye hazırım” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.