YEREL HABERLER - 27 Şubat 2012 Pazartesi 11:21

ANTALYA SGK İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

A
A
A
ANTALYA SGK İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Antalya Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürü Selim Erol, İl Müdürlüğünden toplamda 4,6 milyon alacağı olan vatandaşların paralarını almaları için müracaat etmeleri gerektiğini belirtti.
SGK İl Müdürü Selim Erol yaptığı yazılı açıklamada, “Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünden vatandaşlar adına gönderildiği halde hala alınmayan 4 milyon 582 bin 678 lira 55 kuruş parayı almalarını aksi takdirde bu rakamın 5 yıl içerisinde zaman aşımına uğrayacağını belirtti. 01.01.2007 tarihinden itibaren alınmayan bu paralar, Rapor Parası Ödemeleri,(İş göremezlik, Analık ve Emzirme Ödemeleri), Tıbbi Malzeme Ödemeleri, Diş Parası Ödemeleri, Hasta Alt Bezi Ödemeleri, Cenaze Yardımı Ödemelerini kapsamaktadır. Bu rakam içinde yaklaşık 22 bin vatandaşımızın 15,00 TL ile 9 bin 700 TL arasında alacakları bulunmaktadır” ifadelerine yer verdi.
SGK’nın, ceza kesen, korkutan anlayış yerine, öğreten, yol gösteren, bilgi veren bir anlayışla çalışmalarına devam ettiğini vurgulayan İl Müdürü Selim Erol açıklamasında şu sözlere yer verdi:
“Öncelikli görevimiz vatandaşlarımızın hakkına sahip çıkmaktır. Daha önceleri bu tür meblağlar, zaman aşımından sonra direkt olarak devlete gelir (irad) kaydedilirdi. Biz. Antalya SGK İl Müdürlüğü olarak vatandaşımızın hakkı olan bu parayı yine vatandaşımızın eline geçmesini istiyoruz. Bu duyuru ile vatandaşımız SGK Antalya İl Müdürlüğünden daha önceleri yukarıda bahsedilen kalemlerle ilgili olarak bir işlem yapmış ve ödemesini almamış ise www.antalyasgk.gov.tr adresine girerek ’Antalya SGK 4,6 milyon paranın sahibini arıyor’ başlığı ile yayımlanan listeden isimlerine bakabilirler.Alacaklı listesinde ismi olan vatandaşlarımız, konu ile ilgili olarak alacaklarının ödenmesi için, Antalya Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekmektedir. Vatandaşlarımız, müracaat dilekçesi örneğini de www.antalyasgk.gov.tr adresinden alabilirler.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Dengesini kaybedip 7. kattan yere çakılan kadının düşme anı kamerada Ankara’da evinin camını silerken dengesini kaybeden kadın 7’nci kattan yere çakılarak hayatını kaybetti. Düşme anı ise güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, sabah 05.30 sıralarında Yenimahalle ilçesi Susuz Mahallesi Akıncılar Caddesi’nde yer alan bir sitede meydana geldi. Alınan bilgilere göre, 7. kattaki evinin camını silmeye çalışan 58 yaşındaki Mesiha Kahya, dengesini kaybederek yere düştü. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Düştüğü yerde hayatını kaybettiği belirlenen Kahya’nın cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Kahya’nın yarın Susuz Mezarlığı’na defnedileceği öğrenilirken, güvenlik güçleri tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Çocukları uzun süre haber alamamış Evinde tek yaşayan Kahya’ya çocuklarının uzun süre ulaşamadığı ve durum üzerine annesinin evinin önüne geldiği öğrenildi. İçeriden ses alamayan çocukların balta ile kapıyı kırdıkları ve düşmüş annelerinin cansız bedeni ile karşılaştıkları belirtildi. "Çocukları feryatlarla dışarı çıktı" Olayla ilgili konuşan komşu Davut Dağ, "Düşen kadınının kızı, annesine ulaşılamadığını söyledi. Kapıyı da kilidinde anahtar olduğu için açamadılar. Sonra oğlu geldi. Sağlık ve polis ekiplerine telefon ettiler ama sabredemediler. Bir baltayla kapıyı açmaya çalıştılar. Kapıyı kırdılar, içeri girdiler. Feryatla dışarı çıktılar. O sırada balkonda temizlik yaparken düştüğünü öğrendik. Tek başına kalıyordu. İki çocuğu vardı. Olayın ardından jandarma geldi, incelemelerde bulundu" dedi.