YEREL HABERLER - 22 Ocak 2014 Çarşamba 11:18

Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemi Çalıştayı’nda

A
A
A
Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemi Çalıştayı’nda

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin coğrafi bilgi sistemi alanındaki çalışmaları Kayseri’de düzenlenen III. Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayı’nda beğeni topladı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 16 Büyükşehir Belediyesi ve 6360 Sayılı Kanun ile Büyükşehir Belediyesi olacak 14 belediyenin coğrafi bilgi sistemi tecrübelerini ve başarı hikayelerini paylaştığı Büyükşehir Belediyeleri Coğrafi Bilgi Sistemleri Platformu’na katıldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, Antalya Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, panoramik görüntüler üzerinden oluşturulan, kurum içi ve vatandaş bazlı coğrafi bilgi sistemi uygulamaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın coğrafi bilgi sistemi alanındaki çalışmaları katılımcıların beğenisini kazandı.
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı yetkilileri, Büyükşehir Belediyelerinin Bütünşehir Yasası ile il bazında yapacağı her türlü hizmeti hızlı eşit ve doğru yapabilmesi için, coğrafi bilgi sistemlerini kurması, kullanması ve geliştirmesinin vazgeçilmez bir zorunluluk haline geldiğini kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir