YEREL HABERLER - 13 Şubat 2014 Perşembe 15:10

Chp'li Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen İstifa Etti

A
A
A
Chp'li Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen İstifa Etti

Cumhuriyet Halk Parti'li (CHP) Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, yaşanan adaylık sürecinde kendisine yapılanları içine sindiremediğini belirterek, "CHP ne yazıkki yeniden dizayn ediliyor. Bu dizaynın içinde bana yer olmadığını gördüm. Bu anlamda da istifamı verdim. Siyasi yaşamımı başka bir partide devam ettirip Muratpaşa adaylığımı da sürdüreceğim. Muratpaşa'yı yeniden kazanacağım. Bu konuda hiçbir kuşku duymuyorum" dedi.
CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, partisi tarafından yeniden aday gösterilmemesi üzerine partisinden istifa etti. Başkan Evcilmen makamında gazetecilerin sorularını cevapladı. Evcilmen, CHP ve Muratpaşa Belediye Başkan aday adaylığından istifa ettiğini dile getirerek, istifasını noter aracılığıyla ilettiğini söyledi.
Çok çeşitli istifa nedenleri olduğunu ifade eden Başkan Evcilmen, "Bunu hak etmediğimi düşünüyorum. CHP İl Başkanı, genel başkandan aldığı talimatla adaylığımızı açıklıyor. Üst düzey yöneticiler 'Hayırlı olsun, yolunuz açık olsun' diyorlar. Yaklaşık 1.5 aydır da seçim kampanyasını yapmam şeklinde bize bu bilgileri taşıyorlar. 9 Şubat'ta her şey değişiveriyor. Bize verilen sözler unutuluyor. Bir başka arkadaşımzın ismi MYK'dan çıkıyor. Bu bu kolay kabul edilebilen bir davranış biçimi değil. O nedenle bu gelişmeleri hak etmiyorum. MYK ve PM'nin aldığı kararlar uygulanması lazım" diye konuştu.
Muratpaşa'daki aday belirleme yöntemi hakkında bilgi veren Başkan Evcilmen, "Anket yaptıracağız. Anketler yapıldı. 3-5 anket yapıldı. Hepsinde önde çıktım açık ara. Bu anketlerden sonra benim adaylığımın kesinleşmiş olması demektir. Bu anketlere hiç ama hiç kulak asılmadı. Aday adaylığı sürecinde belediye başkanlarında aday adaylığı başvurusu istendi. Bizde müracatımızı yaptık. Bu aday adaylarından biri seçilerek, seçime girecekti. Bunlar hiç dikkate alınmadı. Alınan kararlar askıya alınmadı. MYK ve PM kararlarını uygulayamadı. Dışarıdan aday adaylığı başvurusu yapmayan anketkere dahil olmayan bir arkadaşımız aday ilan edildi. Şimdi oda geriye çekilmiş. Onun yerne bir başka aday ifade edilmekte. Bunlar çok şık değil, bunlar çok alaturka işler, bunları kabul edebilmek mümkün değil" diye konuştu.
CHP'de Atatürkçü ve Cumhuriyetçi kadroların tasviye edildiğini ileri süren Başkan Evcilmen, "Bugün sadece Antalya değil, Ankara, İzmir üzerinde bu düşünce gündeme getirliyor ve uygulanıyor" dedi.
'Bazı ilçelerde kimi koyarsak koyalım kazanırız' mantığı ile hareket edildiğini savunan Başkan Evcilmen, "Kent yaşayanlarının özgür iradesini hiçe sayıyorlar. Bu iradeye ipotek koyuyorlar. Kimi koyarsanız, koyun kazanırız mantığı ile bir seçim belirleme sürecini malesef genel merkez yöneticileri uygulamaya çalışıyor. Bunlar doğru şeyler değil. CHP ne yazık ki yeniden dizayn ediliyor. Bu dizaynın içinde bana yer olmadığını gördüm. Bu anlamda da istifamı verim. Ve siyasi yaşamımı başka bir partide devam ettirip Muratpaşa adaylığımı da sürdüreceğim. Muratpaşa'yı yeniden kazanacağım. Bu konuda hiçbir kuşku duymuyorum. Yaptırdığım anketlerde üst sıralarda yer aldım. Kamuoyunun beklentisi de bu yönde. 30 Marta 40 gün kaldı. Hepimiz süreci takip edeceğiz. Farklı olsaydı ama olmadı. Muratpaşa'daki duruşum benim bir onur duruşudur. Ben bir onur savaşı veriyorum. Bir telefonla gönlüm alınsaydı. Bir telefonla benimle paylaşılsaydı. Farklı davranabilirdim. 15 yıldır gönderde tuttuğum CHP bayrağını da yok sayarak bu başarıyı yok sayarak tümüyle devrenin dışına çıkarıldım. Bu zahmete katlanılmadı. CHP'de siyaset yapmam mümkün değildi. Bu nedenle istifa ediyorum. Siyasetimi bir başka partide sürdüreceğim. Büyük olasılıkla DSP olacak" dedi.
Başkan Evcilmen, kimseyle birlikte hareket etmediğini ifade ederek, "Özgür irademle duruşum var. Bunun ardından bir gelişme olur mu mümkün. Kimseye bu yönde bir talebim olmaz. Meclis üyelerinin istifası olur mu? Bu da mümkün. Göreceğiz" diye konuştu. Başkan Evcilmen, şöyle konuştu:
"Bakıldığında hem başarılı hem Atatürk'çü hem Cumhuriyetçisiniz, hem de dışarıda tutuluyorsunuz. Bakın diğer İzmir'e bakın diğer kentlere. Uzağa gitmeyin Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar bütün adayların profillerini değerlendirin. Ben CHP'nin bayrağını çok uzun yıllardır taşıyorum. 15 yıldır da gönderden indirmedim. En başarılı olduğum dönemde oylarını yüzde 68'e taşımış olduğum dönemde böyle bir davranışın bana yapılmasını gerçekten hazmedemedim. Haketmedğim bir davranıştı. Her yerde benzer uygulamaların yapıldığını görmekteyiz. Yeniden dizayn ediliyor. Bu dizaynın içinde bu profildeki arkadaşlara yer yok. CHP ikitdar olmadığı dönemde biz yerlerde hep iktidardık. Bu şekilde bir davranışı hiç ama hiç gerektirmiyordu."
"İl Başkanı Devrim Kök'ün Muratpaşa Belediye Başkanlığı'nda aday gösterilmesi noktasında isminin geçmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya Evcilmen, "İl Başkanı seçim sürecinde yani kendi seçimi sürecinde birtakım söylemlerle seçilmiş. Sandık demiş arkasında duramamış. Bizi ilan etmiş, bizi sahaya sürmüş arkasında duramamış. Genelgelerin arkasında duramamış. Bir adayın tartışılır konumda kalmasını sağlamış ondan sonra da Muratpaşa'ya aday olmanın çabası içine girmiş. Bunların çok şık ve etik olmadığını düşünüyorum. Bir İl Başkanı örgütünü seçime taşır. Bir İl Başkanı belediyeye bu türden bir ortaklık anlamında başkan adayı olma davranışını ortaya koyamaz. Koyuyorsa bunun adı çok sağlıklı bir ad değildir. Bir maskeyle dolaşıp, sonra maskeyi indirip, 'Beni buraya aday gösterdiler' diyemezler. Herkesin özgür iradesi var. Hiçbirimiz biat kültürünün içinden gelmiyoruz. Genel Merkezi temsil ettiği bu ilde, farklı birtakım sorumlulukları yaşama geçirmesi gerekirken, bir fırsatçı anlyışla buraya aday olmayı içine sindirebildi. Aday gösterilen bayan arkadaşa yapılanları izlemekteyim. Doğru olmadığını düşünüyorum. Bunu kentin bütün 330 bin seçmeni, 500 bin insan ve 2 milyon insan böyle düşünüyor" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konyaspor’da Omerovic’in durumu yönetim toplantısında belli olacak Konyaspor’da teknik direktör Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra belli olacak. Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplantının sonrasında açıklayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Hakan Keleş ile yolların ayrılmasından sonra 62 yaşındaki Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile mukavele imzalamıştı. Ligin bitimine 4 hafta kala yeşil-beyazlı yönetimde Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplandıktan sonra açıklayacağız. Şu ana kadar yazılanların hiçbirinin kesinliği yok ve resmiyet kazanmadığı için sadece söylentiden ibaret. Yarın bir karar verilecek. Omerovic hocayla devam edilip edilmeyeceği ile şu anlık alakalı bir karar çıkmadı ama büyük ihtimalle devam edilmeyecek gibi görünüyor. Netlik kazanmadığı için de biz bir şey diyemiyoruz" diye konuştu. Adem Bulut, Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması halinde takımın başına gelecek hocanın yeni bir hoca mı olacağı yoksa içeriden biri mi olacağına da yarın karar vereceklerini kaydetti. Fahrudin Omerovic, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 13 lig maçında 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan elde etti. Bu maçlarda 16 gol atan yeşil-beyazlılar, kalesinde 15 gol gördü.
İzmir İş yerine sığınan genci taraftarlara vermediler, ortalık savaş alanına döndü...O anlar cep telefonu kamerasında İzmir’de, Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasının arından yaşanan kutlamaların devamında kavga çıktı. Bir grup taraftardan kaçarak bir iş yerine sığınan gence esnaf sahip çıkınca, taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga çıktı. Tekme ve yumrukların yanı sıra sandalyelerin havada uçuştuğu kavga kameraya yansıdı. Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar doyasıya takımlarının bir üst lige çıkışını kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Motosikletle kavganın arasına dalıp, kaskıyla vurmaya başladı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan motokuryenin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu, o esnada iş yerinin önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer aldı. Öte yandan, yine aynı caddede taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kalabalık grubun dağıldığı öğrenildi. (Mİ-