DÜNYA - 04 Mart 2012 Pazar 18:03

HENTBOL CHALLENGE KUPASI

A
A
A
HENTBOL CHALLENGE KUPASI

Hentbol Challenge Kupası çeyrek final ikinci karşılaşmasında Muratpaşa Belediyespor, Ukrayna’nın Podatkova University takımını 34-25 yenerek yarı finale yükseldi.
Muratpaşa Belediyespor, rövanş maçında Ukrayna’nın Podatkova University takımı ile Süleyman Evcilmen Spor ve Sergi Salonu’nda karşılaştı. Hücumdaki etkisiyle ilk yarıyı 17-12 önde tamamlayan Muratpaşa Belediyespor, karşılaşmayı da 34-25’lik skorla tamamladı. Muratpaşa Belediyespor, bu skorla Challenge Kupası’nda yarı finale yükselen takım oldu.
SALON: Süleyman Evcilmen Spor ve Sergi Salonu
HAKEMLER: Jelena Vujocic xx, Andelina Kazanegra xx (Karadağ)
MURATPAŞA BELEDİYESPOR: Sevilay xxx (Fatma x), Olga xxx 5, Marina xxx 5, Gonca xx, Dorina xxx 7, Serpil xxx 3, Nurceren xxx 4, Kübra x, Perihan xx 3, Olena xx, Ayla xxx 3, Diğdem xxx 4, Meral x
PODATKOVA UNİVERSİTY: Snezhana x, Oksana xx 2, Yulia Andriychuk xx 5, Iryna xx 4, Darya x 1, Ivanna x, Yuliya Zaremba xxx 7, Hanna x 2, Viktoriya x 1, Yaroslava xx 3
DEVRE: 17-12 (Muratpaşa Belediyespor lehine)
2 DAKİKA CEZASI ALANLAR: Olena, Nurceren (Muratpaşa Belediyespor), Viktoriya, Yulia Andriychuk, Iryna, Yuliya Zaremba (Podatkova University)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Prof. Dr. Tat’tan Polen Alerjisi uyarısı Medical Point Gaziantep Hastanesi Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Tuğba Songül Tat, bahar aylarında ağaç, çimen ve yabani ot polenlerinin havada yoğunlaşmasının; burun akıntısı, hapşırık, gözlerde kaşıntı ve sulanma gibi belirtileri artırdığını belirtti. Prof Dr. Tat, özellikle şehir yaşamında hava kirliliği ile birleşen polenlerin şikayetlerin daha da şiddetlenmesine yol açtığını vurguladı. "Basit bir nezle gibi görülmemeli" Prof. Dr. Tuğba Songül Tat, alerjik rinitin çoğu zaman basit bir soğuk algınlığı ile karıştırıldığını ancak uzun süreli ve tekrarlayan belirtilerin mutlaka dikkate alınması gerektiğini söyleyerek, tedavi edilmediği takdirde bu durumun sinüzit ve astım gibi daha ciddi solunum yolu hastalıklarına zemin hazırlayabileceğini ifade etti. Kimler risk altında Prof. Dr. Tat, "Alerji öyküsü bulunan bireyler, ailesinde alerjik hastalık olanlar, çocuklar ve genç yetişkinler, yoğun polen maruziyeti olan bölgelerde yaşayanlar" dedi. Korunmak yöntemleri Prof. Dr. Tuğba Songül Tat, polen alerjisine karşı alınabilecek basit önlemleri şöyle sıraladı: "Sabah erken saatlerde ve rüzgarlı havalarda dışarı çıkmamaya özen göstermek. Eve geldikten sonra kıyafet değiştirmek ve duş almak. Pencereleri özellikle polen yoğun saatlerde kapalı tutmak. Güneş gözlüğü kullanarak göz temasını azaltmak. Doktor önerisiyle uygun alerji ilaçlarını kullanmak." "Erken tanı ve doğru tedavi önemli" Alerji belirtileri yaşayan bireylerin vakit kaybetmeden bir uzmana başvurması gerektiğini belirten Prof. Dr. Tuğba Songül Tat, kişiye özel tedavi planlarının hastalığın kontrol altına alınmasında büyük rol oynadığını ifade etti.
İstanbul Başkan Yeğin: "Sancaktepe’de 2 yılda kendi projelendirdiğimiz 80 eseri hizmete açtık" Sancaktepe Belediyesince ilçenin sosyal ve sportif yaşamına değer katacak vizyon projelerinden biri olan 30 Ağustos Yaşam Alanı’nı düzenlenen törenle birlikte hizmete açtı. Açılışta konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, "Görev süremiz boyunca tamamen kendi dönemimizde projelendirdiğimiz 80 eseri hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz" dedi. Sancaktepe Belediyesi, Sarıgazi Mahallesi’nde inşa edilen ve spor, sanat ile sosyal etkileşimi tek bir noktada buluşturan kapsamlı yaşam merkezini vatandaşların kullanımına sundu. Sosyal donatıları, modern spor alanları ve kültürel etkinlik mekanlarıyla dikkat çeken kompleks, bölgenin yeni cazibe merkezi olmayı hedefliyor. Her yaştan vatandaşa hitap edecek şekilde tasarlanan projede, 417 metrekarelik kapalı alana sahip Mahalle Evi ve Sosyal Kafe yer alıyor. Spor tutkunları için modern standartlarda futbol ve basketbol sahalarının inşa edildiği merkezde, kültür-sanat etkinlikleri için ise 160 metrekarelik dev amfi tiyatro sahnesi ile 230 metrekarelik oturma alanı bulunuyor. Proje, geniş yeşil alanları ve peyzaj düzenlemesiyle de ilçeye nefes aldırıyor. "Baskılara rağmen hizmet üretmeye devam edeceğiz" Açılış töreninde konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, projelerin vatandaşların talepleri doğrultusunda şekillendiğini belirtti. Başkan Yeğin, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Bu alan boş bir araziyken mahalle toplantılarında sizlerden gelen talepler doğrultusunda şekillendi. Görev süremiz boyunca geçmişten devralınan yarım işleri değil, tamamen kendi dönemimizde projelendirdiğimiz 80 eseri hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Tüm baskılara rağmen Sancaktepe için hizmet üretmeye devam edeceğiz." İBB ile iş birliği ve yeni yatırım müjdeleri Başkan Yeğin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile eş güdümlü olarak yürütülen metro, kreş, altyapı ve üstyapı yatırımlarına da değindi. Sancaktepe genelinde açılışların hız kesmeden devam edeceğini müjdeleyen Yeğin, ilçenin çehresini değiştirecek yatırımların süreceğini vurguladı. Zeynep Bakşi Karatağ ile müzik ziyafeti 26 Nisan Pazar günü gerçekleştirilen açılış töreni, akşam saatlerinde yerini büyük bir coşkuya bıraktı. Saat 19.00’da sahne alan sevilen sanatçı Zeynep Bakşi Karatağ, sevilen şarkılarıyla Sancaktepelilere unutulmaz bir gece yaşattı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende, merkezin ilçeye hayırlı olması temennisinde bulunuldu.