YEREL HABERLER - 21 Mart 2012 Çarşamba 13:35

GENÇLİK AKADEMİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

A
A
A
GENÇLİK AKADEMİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Antalya Danışmanlık ve Eğitim Merkezi (ANDEM) işbirliğiyle kurulan Gençlik Akademisi`nin ikinci toplantısı 24 Mart`ta yapılacak.
Gençlik Akademisi`ne katılmak isteyen gençlerin 19-23 Mart tarihlerinde www.antalya.bel.tr ile www.antalya.com.tr internet adreslerine başvuruda bulunabileceği kaydedilirken, Gençlik Akademisi`hih iş dünyasına yeni atılmış ya da atılmak üzere olan gençleri kapsadığı bildirildi.
Üniversitelerin 3 ve 4`üncü sınıflarında eğitim gören, yeni mezun olup iş arama aşamasında olan gençlere yönelik proje ile katılımcılara kariyer planlaması, iletişim becerileri, girişimcilik, imaj, mülakat teknikleri, sunum teknikleri gibi konularda uzman kişiler tarafından eğitimlerin verildiği ifada edilirken, eğitimlerin ardından katılım belgesi alacak gençlerin kişisel gelişimlerine ve iş arama becerilerine katkı sağlanması, iş ve sosyal hayatta kendilerini daha iyi kabul ettirebilecekleri donanıma sahip olmaları ve iş dünyasına sağlam bir adım atmalarının hedeflendiği belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla Büyükşehir’den Yatağan’a değer katacak projeler Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yatağan Pazaryerinde başlattığı bakım, onarım ve tadilat çalışmalarını sürdürüyor. 17 milyon 305 bin TL yatırımla yürütülen proje ile pazaryeri modern, güvenli ve konforlu bir yapıya kavuşturuluyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz çalışmaları yerinde inceledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Yatağan Pazaryeri’nde yürütülen çalışmalar kapsamında alan çatıdan zemine kadar baştan sona yenileniyor. Proje ile pazaryerinin çatı yüksekliği artırılarak daha ferah bir kullanım sağlanacak, yaz aylarında vatandaşların konforlu alışveriş yapabilmesi amacıyla serinletme sistemleri kurulacak. Mevcut çelik yapı ilave kolonlarla güçlendirilirken çatı örtüsü sandviç panellerle yenilenecek. Çalışmalar çerçevesinde iş yerlerinde doğrama ve kepenk imalatları yapılacak, iç ve dış cephelerde sıva ve boya tadilatları gerçekleştirilecek. Pazaryeri zeminine çelik hasırlı saha betonu dökülerek dayanıklılık artırılacak; temizlik sırasında oluşan yıkama sularının tahliyesi için drenaj kanalları imal edilecek. Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz, incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, "Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras’ın öngörüleri ve vizyonu doğrultusunda, ilçelerimizin ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek kalıcı ve sürdürülebilir çözümler üretiyoruz. Yatağan Pazaryerinde yürüttüğümüz bu kapsamlı yenileme çalışmasıyla hem esnafımız hem de vatandaşlarımız için daha sağlıklı, güvenli ve konforlu bir ortam oluşturuyoruz. Muğla’mızın her ilçesinde olduğu gibi Yatağan’da da modern altyapı ve nitelikli hizmet yatırımlarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz" dedi. Başkan Aras: "Yatağan’ı daha güçlü altyapı ve modern hizmetlerle buluşturuyoruz" Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Yatağan’da yürütülen yatırımlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, "İlçelerimizin ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek kalıcı çözümler üretmeye devam ediyoruz. Yatağan Pazaryerinde sürdürdüğümüz yenileme çalışmalarıyla hem esnafımız hem de vatandaşlarımız için daha sağlıklı, güvenli ve konforlu bir alışveriş ortamı oluşturuyoruz. Muğla’mızın her ilçesinde olduğu gibi Yatağan’da da modern altyapı ve nitelikli hizmetleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz" dedi.
Düzce Düzce’de ihtiyaç sahipleri yalnız bırakılmıyor Düzce Belediyesi Ramazan ayının başlaması ile birlikte sıcak yemek servisine ek olarak iftar ikramı ve 4 bin aileye alışveriş kartı ulaştırmaya başladı. İhtiyaç sahiplerini titiz bir çalışma ile belirleyen ekipler yardımları bizzat adreslerine götürüyor. Düzce Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "iftar sofrası boş bir tek çatı kalmayacak" çağrısına uyarak Ramazan ayının manevi ikliminde hiç vakit kaybetmeden ihtiyaç sahipleri için harekete geçti. Oruç ibadeti ile nefslerin terbiye edildiği Ramazan ayı öncesinde detaylı ve titiz bir inceleme ile belirlenen ihtiyaç sahibi aileler için çalışma yapıldı. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü koordinasyonunda yıl boyunca devam eden sıcak yemek servisi, Ramazan ayı boyunca oruç tutamayan 175 aile için devam ederken, 300 aile için de hazırlanan iftar yemeği ikramları adresleri belirlenen ihtiyaç sahiplerine zamanında ulaştırılmaya başlandı. Yine Ramazan ayına özel olarak Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan alışveriş kartları ise incelemesi yapılan ve öncelik sıralaması yapılan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmaya başladı. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada hazırda bulunan 4 bin adet alışveriş kartının yetim ve öksüz kalanlara öncelik verilerek, işsiz, kimsesiz ve yaşlı vatandaşlar gibi ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacağı bildirildi.
Düzce Düzce’de ihtiyaç sahipleri yalnız bırakılmıyor Düzce Belediyesi Ramazan ayının başlaması ile birlikte sıcak yemek servisine ek olarak iftar ikramı ve 4 bin aileye alışveriş kartı ulaştırmaya başladı. İhtiyaç sahiplerini titiz bir çalışma ile belirleyen ekipler yardımları bizzat adreslerine götürüyor. Düzce Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "iftar sofrası boş bir tek çatı kalmayacak" çağrısına uyarak Ramazan ayının manevi ikliminde hiç vakit kaybetmeden ihtiyaç sahipleri için harekete geçti. Oruç ibadeti ile nefslerin terbiye edildiği Ramazan ayı öncesinde detaylı ve titiz bir inceleme ile belirlenen ihtiyaç sahibi aileler için çalışma yapıldı. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü koordinasyonunda yıl boyunca devam eden sıcak yemek servisi, Ramazan ayı boyunca oruç tutamayan 175 aile için devam ederken, 300 aile için de hazırlanan iftar yemeği ikramları adresleri belirlenen ihtiyaç sahiplerine zamanında ulaştırılmaya başlandı. Yine Ramazan ayına özel olarak Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Alışveriş kartları ise incelemesi yapılan ve öncelik sıralaması yapılan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmaya başladı. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada hazırda bulunan 4 bin adet alışveriş kartının yetim ve öksüz kalanlara öncelik verilerek, işsiz, kimsesiz ve yaşlı vatandaşlar gibi ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacağı bildirildi. (TS-