YEREL HABERLER - 03 Nisan 2012 Salı 16:05

HALK EKMEK`TEN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

A
A
A
HALK EKMEK`TEN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, normal ekmeğe alerjisi olan Çölyak hastaları için özel ekmek üretmeye hazırlanıyor. Üretilen ekmekler Çölyak hastalarına ücretsiz olarak ulaştırılacak.
Halk Ekmek Fabrikası`nı işleten Aktif Grup Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Nükte, yeni bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında Çölyak hastalarına ücretsiz özel ekmek hizmeti vereceklerini söyledi. Çölyak hastaları karbonhidrat içeren ekmek dahil hiçbir ürünü tüketemediklerini, bu nedenle büyük sıkıntı çektiklerini ifade eden Nükte, ``Bu durumdaki vatandaşlarımız çok pahalı ürünleri satın almakta zorlanıyordu. Antalya Halk Ekmek onların yardımına koşuyor`` dedi.
Fatih Nükte, Çölyak hastaları için yapılacak sosyal sorumluluk projesini Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüteceklerini belirterek, ``Öncelikle Antalya`daki Çölyak hastası sayısını belirlemek istiyoruz. Bunun için hastalarla iletişim kurmayı hedefliyoruz. Bu durumdaki vatandaşlar Aksu İlçesindeki fabrikamıza gelerek ya da 426 39 07 nolu telefonumuzu arayarak temasa geçebilirler. Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğümüz ortak çalışma ile belirlediğimiz Çölyak hastalarına birer kart vereceğiz. Ne kadar hasta varsa haftanın üç günü onlara yetecek kadar özel glütensiz etmek üreteceğiz. Kart ile belli büfelere gelecek Çölyak hastaları oradan özel ekmeklerini ücretsiz olarak alabilecekler. Çölyak hastalarının ekmekleri ile son derece hijyenik koşullarda, özenli üretilip paketlenecek. Halk Ekmek`in bilinen kalitesini taşıyacak`` diye konuştu.
Aktif Grup Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Nükte, kentin neresinde yaşıyor olursa olsun çölyaklıların Halk Ekmek Fabrikası ile iletişime geçebileceklerini ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0 Trendyol 1. Lig’in 31. haftasında Bodrum FK, konuk ettiği Boluspor’u 2-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar 3. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Seferi’nin arka direğe çevirdiği topu Pedro Brazao yaptığı vuruşla filelere gönderdi. 1-0 38. dakikadaki Boluspor atağında Arda, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Arda’nın vuruşunda kaleci Bahri gole izin vermedi. 44. dakikada rakip ceza sahasında iki stoperin arasında topu alan Ali Habeşoğlu, sağ çaprazdan ceza sahasına girer girmez şutunu çekerek meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0 61. dakikadaki Bodrum FK atağında rakip ceza alanı sol çizgisinden içeri sokulan Brazao’nun vuruşunda top direkten döndü. Hakemler: Fatih Tokail, Muhammet Ali Doğan, Güner Mumcu Taştan Bodrum FK: Bahri Can Tosun, Mert Yılmaz (Berşan Yavuzay dk. 55), Arlind Ajeti, Ali Aytemur, Cenk Şen (Furkan Apaydın dk. 89), Mustafa Erdilman (Omar İmeri dk. 83), Yusuf Sertkaya (Ege Bilsel dk. 55), Ahmet Aslan, Pedro Brazao (Alper Potuk dk. 89), Taulan Seferi, Ali Habeşoğlu Yedekler: Baran Demir, Haqi Osman, Gabriel Obekpa, Adem Metin Türk, Yunus Tarhan Teknik Sorumlu: Sefer Yılmaz Boluspor: Türker Dırdıroğlu, Lucas Pedro Alves De Lima, Barış Alıcı, Dean Liço, Arda Usluoğlu, Doğan Can Davas, Mustafa Alptekin Çaylı, Onur Öztonga, Loic Robert Kouagba, İbrahim Akanbi (Harun Alpsoy dk. 46), Abdurrahman Üresin Yedekler: Artu Kulbilge, Yıldırım Mert Çetin, Abdulsamet Kırım, Temel Çakmak, Can Arda Yılmaz, Gökhan Akkan, Işık Kaan Arslan, Muhammet Bedirhan Açıkgöz Teknik Direktör: Suat Kaya Goller: Brazao (dk. 3), Ali Habeşoğlu (dk. 44) (Bodrum FK) Sarı kartlar: Yusuf Sertkaya, Omar İmeri (Bodrum FK)
Sivas Anadolu’nun "El Hamrası" Kadir Gecesi’nde doldu taştı Sivas’ın Divriği ilçesinde UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan yaklaşık 800 yıllık Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası, Kadir Gecesi’nde doldu taştı. Tarihi Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası’nda Kadir Gecesi dolayısıyla İlçe Müftülüğü tarafından program düzenlendi. Program, teravih namazı öncesinde okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından okunan Mevlid-i Şerif ve ilahilerle camide manevi bir atmosfer oluştu. Tarihi camiyi dolduran vatandaşlar, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin huzur ve bereketini birlikte yaşadı. Yoğun katılımın olduğu programda teravih namazının kılınmasının ardından cami çıkışında vatandaşlara tatlı ikram edildi. Kadir Gecesi’nde camiye gelen bir vatandaş, "Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi günahların bağışlandığı gündür. Biz de bu vesileyle Mengücekliler’den kalma Divriği Ulu Cami’de kandil gecesini ifa ettik. Rabbim nice kandillere ulaşmayı nasip etsin" dedi. Anadolu’nun "El Hamrası" 1228 yılında Mengücek Beyliği döneminde inşasına başlanan ve mimar Ahlatlı Hürrem Şah tarafından inşa edilen Divriği Ulu Cami, taş işçiliği ve mimari detaylarıyla dikkat çekiyor. Cami ve darüşşifa bölümlerinden oluşan ve 1243 yılında tamamlanan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası, ‘Anadolu’nun El Hamrası’ olarak da anılıyor. Türkiye’de UNESCO tarafından tescil edilen ilk kültürel miras olma özelliğini taşıyan cami, yaklaşık 9 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından geçtiğimiz yıl yeniden ziyarete açıldı.