EKONOMİ - 11 Mart 2026 Çarşamba 11:40

Alanya’da bayram tatili öncesi turizm hareketlendi, otellerde rezervasyonlar hızlandı

A
A
A
Alanya’da bayram tatili öncesi turizm hareketlendi, otellerde rezervasyonlar hızlandı

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Antalya’nın önemli turizm merkezlerinden Alanya’da otellerde hareketlilik başladı. Bayram tatili öncesi yerli hem de yabancı turistlerin rezervasyon taleplerinde artış yaşandı. ALTİD Başkanı Cem Özcan, sezonun henüz başlamamasına rağmen açık olan otellerde rezervasyonların iyi gittiğini, fiyatların ise düşük sezon nedeniyle uygun seviyede olduğunu söyledi.



Turizm sezonunun henüz tam olarak başlamamasına rağmen bayram tatiliyle birlikte Alanya’da turizm hareketliliği arttı. Özellikle açık olan otellerde rezervasyonların hız kazandığı belirtilirken, sektör temsilcileri doluluk oranlarının bayram döneminde daha da artmasını bekliyor. Turizmciler, Ramazan Bayramı’nın bu yıl sezon öncesi döneme denk gelmesine rağmen talep ve rezervasyonlarda açık otellerde artış olduğunu belirtti.



"Rezervasyonlar iyi durumda"


Bayram öncesi rezervasyonların iyi durumda olduğunu belirten Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı (ALTİD) Cem Özcan ‘’Bayram bu dönem martın son çeyreğine denk geliyor. Biz de bölge olarak genelde yazlık otellerimiz olduğundan dolayı çoğu otelimiz kapalı durumda. Bayram döneminde çok fazla açık otelimiz olmuyor bu sene için. Yalnız mevcut açık olan otellerimiz de rezervasyonlar alınmakta rezervasyon da iyi gidiyor kötü bir tablo çizmemek gerekiyor şu an için durum böyle bayram döneminde. Geçen yıl ile aynı oranda aynı paralel şekilde gitmekte çok ciddi bir artış var diyemeyiz düşüş de yok bu sene için. Şimdi bizim otellerimiz genelde döviz olarak satışını yapmakla giderlerimiz Türk lirası olarak yapılmakta. Döviz endeksi herhangi bir artış bulunmamakta dövizin arttığı kadar bir artış söz konusu o yüzden dönemsel olarak da biraz erken bizim düşük sezon dediğimiz tarihe denk geldiğinden dolayı baktığımız zaman aslında otellerimiz uygun fiyatta olduğunu söyleyebiliriz’’ dedi.



"Alanya’da verimli otelcilik var"


Alanya’daki otelcilerin kaliteli hizmet sunduklarını belirten Özcan ‘’Malum bütün ülke genelinde biraz ekonomik sıkıntılarımız var. Bunun olması tabii ki biraz negatif olarak bize dönüşümü oluyor. Ama tekrar söylüyorum düşük sezon olması itibari ile bayram döneminde bizim otellerimizin fiyatları bence uygun durumda. Alanya çok güvenli bir destinasyon. Buradaki otellerimiz hep kaliteyi arttırmış durumda çoğu zaten kendilerini hep yenilemiş inovasyonunu yapmış otellerimiz. Hepsi müşteri memnuniyetinde birbirleriyle yarışıyorlar. İyi hizmet kaliteli hizmet verebilmek adına ve bizim Türk misafirperverliğimizle buluşunca çok daha verimli bir otelcilik çıkıyor. İnşallah Güzel bir sezon geçireceğiz misafirlerimizi ayarlayacağız bu konuda umutluyuz’’ şeklinde konuştu.



Alanya’da bayram tatili öncesi turizm hareketlendi, otellerde rezervasyonlar hızlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat TOGÜ kampüsünde temiz enerji hamlesi Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Taşlıçiftlik Kampüsü’nde yapımı süren 2 megavat kapasiteli yeni Güneş Enerji Santrali’nin tamamlanmasıyla birlikte kampüsün elektrik ihtiyacının tamamının güneş enerjisinden karşılanması hedefleniyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Taşlıçiftlik Kampüsü’nde sürdürülebilir enerji hedefleri doğrultusunda yürütülen Güneş Enerji Santrali (GES) projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, yapımı süren GES alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden proje hakkında bilgi aldı. İncelemeye rektör yardımcıları, rektör danışmanları ve genel sekreter de eşlik etti. Kampüse yeni GES inşaa ediliyor Üniversitede hayata geçirilen yeni GES yatırımıyla birlikte kampüsün elektrik ihtiyacının tamamının güneş enerjisinden karşılanması hedefleniyor. Proje kapsamında kampüste daha önce kurulan 1 megavat kapasiteli santrale ek olarak yeni bir güneş enerji santrali daha inşa ediliyor. "Çevreye duyarlı kampüsü oluşturacağız" İncelemeler sırasında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, üniversitenin sürdürülebilir enerji kullanımı konusunda önemli bir adım attığını belirterek, "Yeni Güneş Enerji Santrali ile hem enerji maliyetlerimizi azaltacak hem de çevreye duyarlı bir kampüs oluşturacağız. Bu tür yatırımlar, geleceğe yapılan en önemli yatırımlar arasında yer alıyor" dedi. Yeni tesis 2 megavat güce sahip olacak Yapımı devam eden yeni Güneş Enerji Santrali’nin 2 megavat kurulu güce sahip olacağı ve yaklaşık 23 bin metrekarelik alan üzerine kurulduğu bildirildi. Modern altyapı ile inşa edilen santralde 2 bin 500 güneş paneli yer alacak. Paneller aracılığıyla elde edilen güneş enerjisi elektrik enerjisine dönüştürülerek doğrudan kampüsün enerji ihtiyacının karşılanmasında kullanılacak. Yaklaşık 80 milyon lira maliyetle hayata geçirilen projenin tamamlanmasının ardından, kampüste mevcut bulunan 1 megavat kapasiteli santral ile birlikte toplam kurulu güç 3 megavata ulaşacak. Böylece Taşlıçiftlik Kampüsü’nün elektrik ihtiyacının yüzde 100’ünün güneş enerjisinden karşılanması planlanıyor.