ASAYİŞ - 09 Nisan 2025 Çarşamba 20:24

Alkollü sürücü kaldırımdaki ağaçlara çarptı: Devrilen ağaç Rus kadının yaralanmasına neden oldu

A
A
A
Alkollü sürücü kaldırımdaki ağaçlara çarptı: Devrilen ağaç Rus kadının yaralanmasına neden oldu

Antalya’da ters yönde giden alkollü sürücü kaldırımdaki ağaçlara çarptı. Yerinden sökülen ağaçlar kaldırımda yürüyen Rus uyruklu bir kadının yaralanmasına neden oldu. Alkollü sürücünün ehliyetine 6 aylığına el konulurken, 22 bin 687 TL ceza uygulandı.


Kaza, Manavgat ilçesi Evrenseki Mahallesi Kömürcüler Caddesi üzerinde meydana geldi. Turizm Caddesi istikametine ters yönden seyir halindeki Kenan K.’nın kullandığı 07 BKB 449 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma önce kaldırıma ardından da ağaçlara çarptı. Kaza nedeniyle kaldırımda bulunan bazı ağaçlar yerinden koparken bir tanesi o sırada kaldırımda yaya olarak ilerleyen Rus vatandaşı Luıdmıla Bekshaeva’ya çarparak yaralanmasına neden oldu.



Sürücünün ehliyetine el konuldu


Kazayı görenlerin ihbarı ile olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılan yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.


Öte yandan, jandarma trafik ekiplerinin yaptığı kontrolde otomobil sürücüsünün 2.02 promil alkollü olduğu belirlendi. Otomobil sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan 9 bin 267, ters yönde araç kullanmaktan 9 bin 267, makas atmaktan 2 bin 167, trafik levha ve diğer hususları ihlal etmekten bin 986 TL olmak üzere toplam 22 bin 687 TL para cezası uygulandı. Alkollü sürücünün sürücü belgesine 6 aylığına el konuldu.



Alkollü sürücü kaldırımdaki ağaçlara çarptı: Devrilen ağaç Rus kadının yaralanmasına neden oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı Altınoluk’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında sahne alan Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşayan ünlü sanatçı, türküyü şiddet gören ve katledilen kadınlara armağan etti. Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Altınoluk’ta konser veren Melek Mosso, binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti sunan sanatçı, konser sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Melek Mosso,"Keklik Gibi" türküsünü seslendirdikten sırada sahnede duygulandı. Derin derin nefes almasıyla seyircileri korkutan Mosso, sonra bir an eğilip eğilip gözyaşını sildi. Mosso, ardından yaptığı konuşmayla dinleyicileri derinden etkiledi. Mosso konuşmasında, "Bazı türkülerin bir dahası yoktur. Bir kere iz bırakır ve geçer gider. Bu türkü bende de bir kere yazıldı, bir kere söylendi ve iz bıraktı. Bu türküyü repertuarıma almamı aslında annem istedi. Annem dedi ki, ‘Melek Keklik gibi söyler misin?’ Ben sadece onun için söyledim" ifadelerini kullandı. Türkünün kendisinde farklı izler bıraktığını belirten sanatçı, şarkıyı geçmişte ve günümüzde ötekileştirilen, şiddet gören ve katledilen tüm kadınların ruhuna armağan ettiğini söyledi. Dinleyiciler de uzun süre alkışlarla sanatçıya destek verdi. Duygusal anların yaşandığı konser, izleyicilere hem müzik dolu hem de anlam yüklü bir 19 Mayıs gecesi yaşattı. Melek Mosso’nun sahnedeki içten konuşması ve duygusal performansı, Altınoluk konserine damga vururken, gençler ise konser nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’la teşekkür etti.
Mersin Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması Mersin Valiliği, Tarsus ilçesinde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, farklı noktalarda gerçekleştirilen saldırılar sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, 18 Mayıs 2026 tarihinde saat 13.52’de gelen ihbar üzerine Tarsus ilçesi Kadelli Mahallesi’nde silahlı saldırı meydana geldiği bilgisinin alındığı belirtildi. İhbarın ardından güvenlik ve sağlık ekiplerinin hızla olay yerine sevk edildiği kaydedildi. İlk incelemelerde saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirilen şahsın olay yerinden araçla ayrılarak farklı noktalarda vatandaşlara yönelik silahlı saldırılarda bulunduğunun tespit edildiği ifade edilen açıklamada, olaylar sonucunda 6 vatandaşın hayatını kaybettiği, 8 vatandaşın da yaralandığı bildirildi. Yaralıların çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Saldırganın psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi Açıklamada ayrıca şüphelinin yasaklı madde bağımlılığı nedeniyle birçok kez hastane kaydının bulunduğu ve çeşitli psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi. Olayla ilgili adli ve idari sürecin devam ettiği, güvenlik birimlerinin çalışmalarını titizlikle sürdürdüğü kaydedildi. Valilik açıklamasında, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifa dileğinde bulunuldu.