TEKNOLOJİ - 17 Temmuz 2025 Perşembe 15:56

ALKÜ öğrencileri Teknofest 2025’te zirvede

A
A
A
ALKÜ öğrencileri Teknofest 2025’te zirvede

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Eray Baysal ve Aleyna Kenar, 2025 TEKNOFEST 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırması Projesi kapsamında Enerji ve Çevre kategorisinde birinci oldular.



Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST yarışmalarında Dr. Öğr. Üyesi Eren Kamber ve Öğr. Gör. Ufuk Aydoğmuş danışmanlığında yürütülen "GIS Tabanlı Çok Kriterli Karar Verme Yöntemleri Uygulaması ile Antalya İli Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Yer Seçimi Çalışması" başlıklı proje, Enerji ve Çevre alanındaki yenilikçi yaklaşımıyla jüri tarafından en yüksek puanı alarak zirvede yer aldı.



Geleceğin projesini yaptılar


Yarışmacılar 2025 yılı mezunları Eray Baysal ve Aleyna Kenar 2025 TEKNOFEST 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırması Projesi kapsamında Enerji ve Çevre kategorisinde yarıştılar. Proje, Antalya’daki elektrikli araç şarj istasyonlarının yer seçiminde karşılaşılan problemlere, sürdürülebilir şehircilik ve enerji verimliliği ilkeleri doğrultusunda çözümler sunması ve uygulanabilir nitelikte olmasıyla öne çıktı. Yarışmacılar Eray Baysal ve Aleyna Kenar, Endüstri Mühendisliği eğitimlerinde edindikleri bilgi birikimini ulaştırma, çevre ve enerji alanlarına başarıyla uyarlayarak bu prestijli sonuca ulaştı. Bu başarı, sadece akademik değil, aynı zamanda toplumsal anlamda da önemli bir katkı sunacak.



Rektör Türkdoğan’dan projelere tam destek


Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Cengiz, Dr. Öğr. Üyesi Eren Kamber ve Öğr. Gör. Ufuk Aydoğmuş, şampiyonlar Eray Baysal ve Aleyna Kenar, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’ı ziyaret ettiler. Ziyarette, öğrencilerle gurur duyduğunu söyleyen Rektör Türkdoğan, "Üniversitemiz akademisyenleri ve öğrencileri başarılarını her geçen gün arttırıyorlar. Bizler de proje geliştiren ve yarışmalarda yer almak isteyen akademisyen ve öğrencilerimize tam destek sağlıyoruz. ALKÜ ailesi olarak ulusal ve uluslararası yarışmalarda ve bilimsel alanlarda çalışmalarımız, projelerimiz yer almaya devam edecek. Öğrencilerimiz Eray Baysal ve Aleyna Kenar bu başarılarıyla bizlere büyük bir gurur yaşattılar. Projede emeği geçen ve öğrencilerimize klavuz olan hocalarımızı ve öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ederim" dedi.




ALKÜ öğrencileri Teknofest 2025’te zirvede

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TŞOF tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakalara cezai işlem uygulanmayacak Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılan ve mühürlenen plakalara kanunda belirtilen standartların dışında dahi olsa cezai işlem uygulanmayacak. İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, plaka değişim işlemleri sırasında yoğunluk ve kuyruk oluşması üzerine İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatları doğrultusunda, denetimler 1 Nisan 2026 tarihine kadar rehberlik ve bilgilendirme çalışması şeklinde gerçekleştirilecek. Ayrıca bu kapsamda 27 Şubat’tan itibaren kesilen cezaların, Bakan Çiftçi’nin talimatlarıyla iptal edilecek. Yetkilendirilmiş kuruluş olan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılmış ve mühürlenerek vatandaşlara verilmiş plakaların, kanunda belirtilen standartlar dışında dahi olsa cezai işleme konu edilmeyecek. Sadece vatandaşın, yetkili kuruluş tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakayı aldıktan sonra plaka üzerinde ekleme veya değişiklik yapması durumunda 4 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanacak. Yetkili kuruluş olan TŞOF dışında, yetkisiz şekilde plaka basan yerlerden alınan gayriresmi, sahte plakaları araçlarında kullananlar için ise 140 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanmasına devam edilecek. Ayrıca edinilen bilgilere göre bunun da kanunun açık amacı olan başta uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı ve terör gibi suçlarla mücadele kapsamında kamu düzeninin sağlanması ve vatandaşlarımızın güvenliğinin temini açısından önemli bir gereklilik olduğu ifade edildi.
Ankara İletişim Başkanı Duran Cumhurbaşkanlığı muhabirleri ile iftarda bir araya geldi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Ankara’da Cumhurbaşkanlığı muhabirleri ile iftarda bir araya geldi. Düzenlenen iftar programı hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yapan Duran, medyanın Ankara Temsilcileri ve Cumhurbaşkanlığı muhabirleri ile bir arada olmaktan memnuiyet duyduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak Türkiye’nin iletişim gündeminde çok sayıda konuya vaziyet etmek durumundayız. Bu bir yönüyle bir devlet sorumluluğu ama diğer yönüyle baktığımızda hepimizi de içine alan çok genel bir kamu sorumluluğudur. Bu sorumluluğu yerine getirirken, bir ilke olarak, bir prensip olarak sürekli basın mensuplarıyla temas halinde olan, kapıları açık ve iletişimi güçlü bir konumda olmaya çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi. Paylaşımında doğru bilginin önemine dikkati çeken Duran, "Dünyanın giderek daha kırılgan ve krizlere açık bir dönemden geçtiği bu süreçte, doğru ve teyitli bilginin önemi her zamankinden daha büyüktür. Kriz dönemlerinde yapılan en küçük hatanın dahi büyük yanlış anlamalara ve ciddi sonuçlara yol açabildiğini unutmamak gerekiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye; diplomasiden güvenliğe, ekonomiden bölgesel ve küresel barış girişimlerine kadar pek çok alanda yoğun bir gündem yürütmektedir. Türkiye’nin küresel ölçekte artan etkisi, iletişim alanında da güçlü, koordineli ve etkin bir yaklaşımı gerekli kılmaktadır" ifadelerini kullandı. Duran’ın yaptığı paylaşımda, İletişim Başkanlığı’nın amaçlarına değinilerek, "İletişim Başkanlığı olarak amacımız; devletimizin politikalarını ve faaliyetlerini hem milletimize hem de uluslararası kamuoyuna doğru, hızlı ve güvenilir şekilde aktarmaktır. Dezenformasyonla mücadele artık yalnızca medya alanının değil; aynı zamanda demokrasi, güvenlik ve toplumsal huzurun da önemli bir parçasıdır. Bu nedenle sorumlu, dengeli ve teyit edilmiş bilgiye dayalı habercilik her zamankinden daha kıymetlidir. Bu duygularla, gerçeğin peşinden ayrılmayan, sorumlu habercilik anlayışıyla görev yapan tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyor; her zaman yanlarında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyorum" ifadelerine yer verildi.