EKONOMİ - 08 Temmuz 2025 Salı 11:43

Anfaş Fresh, tarım sektörünün bileşenlerini buluşturacak

A
A
A
Anfaş Fresh, tarım sektörünün bileşenlerini buluşturacak

Antalya, 18-20 Eylül 2025 tarihlerinde 6. Sebze, Meyve, Arıcılık, Ambalaj, Lojistik, Depolama ve Taze Ürün Teknolojileri Fuarı’na (Anfaş Fresh Antalya) ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.


Anfaş Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek fuar, yaş sebze ve meyve sektörünün küresel oyuncularını bir araya getirecek. Proje Müdürü Buse Özbilek liderliğinde yürütülen organizasyon, uluslararası alanda ilgi görüyor. Şu ana kadar 50 ülkeden ziyaretçi ve 200’den fazla katılımcının fuara katılması beklenirken, fuar alanının yüzde 85’i dolmuş durumda.


Buse Özbilek ve ekibi, son 5 ayda dünyanın çeşitli ülkelerine gerçekleştirdikleri ziyaretlerle fuarın uluslararası prestijine önemli katkılar sağladı. Özbilek ayrıca, birçok ülkede yaptığı partnerlik sözleşmeleri ile fuarın temsilcilik çemberini daha da genişletti. Katılımcı firmalar, tarımın başkenti olarak anılan Antalya’da olmaktan duyacakları memnuniyeti dile getirirken, kentin Türkiye’nin en verimli tarım ve turizm bölgelerinden biri olması, fuara katılım kararlarında en büyük etken olarak öne çıkıyor.



"Antalya’nın tarım potansiyeli öne Çıkıyor"


Proje Müdürü Buse Özbilek, Antalya’nın iklim ve coğrafi konumu sayesinde tarım ürünlerinin yetiştirilmesi için eşsiz bir bölge olduğunu vurguladı. Özbilek, "Antalya, özellikle sebze ve meyve üretimi açısından büyük bir öneme sahip. İl genelinde sebze üretimi, kapladığı alan bakımından hububat ve meyveden sonra gelirken, üretim değeri açısından ilk sırada yer alıyor. 1999 verilerine göre, Antalya’da 362.986 dekar alanda sebze ekimi yapılmış ve 2.566.715 ton sebze üretilmiştir. Örtüaltı sebze yetiştiriciliği ön planda olsa da, yayla ve geçit bölgelerinde açık tarla sebze üretimi de yoğun bir şekilde devam ediyor" dedi.


Anfaş Fresh Antalya, sebze ve meyve üretiminden arıcılığa, ambalajdan lojistiğe kadar tarım sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getirerek yenilikçi teknolojilerin ve iş birliklerinin önünü açmayı hedefliyor. Fuar, Antalya’nın tarım potansiyelini dünya sahnesine taşıyarak sektöre yeni fırsatlar sunacak.


Fuarda ayrıca, Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğü, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) organizasyonu ile Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Çekya, Gürcistan, Hollanda, İtalya, Katar, Romanya, Sırbistan, Suudi Arabistan, Uganda, Ukrayna ve Ürdün ülkelerine yönelik düzenlenecek sektörel alım heyeti programı da gerçekleştirilecek.



Anfaş Fresh, tarım sektörünün bileşenlerini buluşturacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.