GÜNDEM - 22 Ekim 2025 Çarşamba 16:10

Antalya L Tipi Cezaevinde Hafızlık İcazet Programı

A
A
A
Antalya L Tipi Cezaevinde Hafızlık İcazet Programı

Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda Manevi Rehberlik Birimi görevlilerinin rehberliğinde hafızlığını tamamlayan ve eğitimine devam eden hükümlü ve tutuklular için "Hafızlık İcazet Programı" gerçekleştirildi.


Cezaevinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden etkinlikte, hafızlık sürecine dair sinevizyon gösterisi yapıldı. Hafızlık eğitimini tamamlayan ve halen sürdüren hükümlüler, katılımcılara Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. Programa katılan Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci, hafızlığın insan hayatındaki önemine vurgu yaparak, ceza infaz kurumu koşullarında verilen bu eğitimin hükümlüler üzerindeki olumlu etkisine dikkat çekti. Kahveci, hafızlık eğitimini tamamlayan hükümlüleri tebrik ederek icazet belgelerini takdim etti. Program, Döşemealtı İlçe Müftüsü Ramazan Avcı’nın yaptığı dua ile sona erdi. Etkinliğe, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci, Başsavcı Vekili Adnan Tabar, Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Fatih Arıcigil, Antalya İl Müftü Vekili Talat Özmet, ceza infaz kurumu müdürleri, din görevlileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile hükümlü ve tutuklular katıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da "Şikayetçi olmayalım" buluşması, silahlı kavgaya dönüştü Bolu’da iki grup arasında ’alacak-verecek’ meselesi yüzünden başlayan husumet, barışma buluşmasında silahlı kavgaya dönüştü. Mahallelinin de karıştığı kavgayı polis ekipleri biber gazı sıkarak ayırırken, olayda şans eseri vurulan olmadı. 3 kişi gazdan etkilendi. Olay, gece saatlerinde Çıkınlar Mahallesi Çıkınlar Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında ’alacak-verecek’ meselesi nedeniyle husumet bulunan iki grup, dün gece saatlerinde kavga etti. Olayın ardından bugün gece saatlerinde telefonla görüşen taraflar, birbirlerinden şikayetçi olmamak üzere anlaşıp yüz yüze konuşmak için Çıkınlar Caddesi’ndeki bir apartmanın önünde sözleşti. Silahlı kavgaya dönüştü Araçla buluşma noktasına gelen grup ile apartman önünde bekleyenler arasında başlayan konuşma, kısa sürede alevlenerek yeniden tartışmaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine araçla gelen gruptaki şüpheliler, yanlarında getirdikleri tabancayla ateş açtı. Silahlı kavgada şans eseri kurşunların isabet ettiği kimse olmazken, şüpheliler geldikleri araçla olay yerinden hızla kaçtı. Komşular kavgaya karıştı Silah seslerinin ardından ortalık karışırken, karşı apartmanda bulunan kişiler de henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı olaya dahil oldu. Sokak ortasında büyüyen kavgayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen polis ekipleri, kalabalığı dağıtmak ve kavgayı sonlandırmak için biber gazı ile müdahale etti. Ekiplerin müdahalesiyle taraflar güçlükle ayrılırken, sıkılan biber gazından etkilenen 3 kişiye olay yerinde hazır bekleyen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Polis ekipleri, olay yerinde boş kovan incelemesi yaparken, silahlı kavgaya karışıp araçla kaçan şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.