EĞİTİM - 28 Mayıs 2025 Çarşamba 11:09

Antalya OSB’li öğrencilerden uluslararası başarı

A
A
A
Antalya OSB’li öğrencilerden uluslararası başarı

Ali Bahar Antalya OSB Teknik Koleji, Uluslararası Robot Yarışması’nda Türkiye üçüncüsü oldu.


Ali Bahar Antalya OSB Teknik Koleji öğrencilerinden oluşan Poseidrone Takımı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Robot Yarışmasında Türkiye üçüncüsü olarak önemli bir başarı elde etti.



MEB ve TÜBİTAK İşbirliği


Kayseri’de gerçekleştirilen yarışma, Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iş birliğiyle düzenlendi. "Köklerden Geleceğe Eğitim, Teknoloji, Üretim" temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, mesleki ve teknik eğitimin niteliğini artırmak ve öğrencilere teknoloji geliştirme konusunda deneyim kazandırmak hedeflendi.



3 Bin 903 robot yarıştı


Toplam 3 bin 903 robot ve 10 bin 509 katılımcının yer aldığı yarışmada, 15 farklı kategoride projeler değerlendirildi. Su altı robot kategorisinde yarışan Poseidrone Takımı, geliştirdiği PoseidroneV2 adlı araçla ön elemeleri geçerek finale kalan 28 robot arasında yer aldı. Yarışmada Hindistan, Afganistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Suudi Arabistan ve Kırgızistan gibi ülkelerden gelen takımlar da yer aldı. Ali Bahar Antalya OSB Teknik Koleji, bu güçlü uluslararası rekabet ortamında, üçüncü olma başarısını gösterdi.



Su altı araştırma ve kurtarma


Yarışmada kullanılan PoseidroneV2, su altı araştırma ve kurtarma görevleri için geliştirildi. Araç, güncellenen motor yapısı, derinlik sabitleme özelliği, yüksek çözünürlüklü kamerası ve güçlü aydınlatma sistemiyle dikkat çekti. Su altında çevresel farkındalığı artıran sistem, görevler sırasında operatöre etkili kontrol ve gözlem imkânı sağladı. Teknik performansı ve dayanıklılığıyla öne çıkan araç, jüri tarafından tam not aldı.



İlk kutlama başkan Gönen’den


Mesleki eğitimin gücüne dikkat çekerek öğrencileri tebrik eden Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasanali Gönen, "Ali Bahar Antalya OSB Teknik Koleji’nin elde ettiği bu önemli derece, nitelikli mesleki eğitimin ve gençlere duyulan güvenin bir sonucudur. Bu başarı, teknik kolejimizde verdiğimiz eğitimin evrensel standartlarda olduğunun bir göstergesidir. Henüz dört yıllık bir okul olarak katıldığımız ilk uluslararası yarışmadan, üçüncülük elde etmek, rahmetli Başkanımız Ali Bahar’ın da dediği gibi ‘aranan değil, kapışılacak eleman’ yetiştiriyoruz söyleminin lafta kalmadığının kanıtıdır. Kalifiye insan kaynağı bulmakta sorun yaşayan sanayicilerimiz müsterih olsunlar, teknik kolejimiz bu sorunu kökten çözecek potansiyele sahip olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu başarıda emeği geçen öğrenci ve öğretmenleri kutluyor, bu tür çalışmaların her zaman destekçisi olmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum" dedi.



Antalya OSB’li öğrencilerden uluslararası başarı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Siirt’te karla mücadelede 200 araç ve 600 kişi sahada Siirt’te karla mücadele kapsamında 200 araç ve 600 personelden oluşan ekiplerin, ulaşımın güvenli ve kesintisiz şekilde sağlanması için 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtildi. Siirt il genelinde etkili olan kar yağışının yol açtığı olumsuzlukların giderilmesi amacıyla, Siirt Valiliği bünyesindeki Kriz Koordinasyon Merkezinde Karla Mücadele Koordinasyon toplantısı Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya’nın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, il genelinde devam eden kar yağışı kapsamında alınan mevcut tedbirler ve sahada yürütülen çalışmalar değerlendirilerek, ihtiyaç duyulan ilave önlemler ele alındı. Kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkların önlenmesi ile vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik yapılacak çalışmalar görüşüldü. Karla mücadele kapsamında 200 araç ve 600 personelden oluşan ekiplerin, ulaşımın güvenli ve kesintisiz şekilde sağlanması için 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtildi. Kar yağışının devam etme ihtimaline karşı tüm ekiplerin teyakkuz halinde sahada çalışmalarını sürdüreceği vurgulandı. GAMER’de gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Birkan Tatlısöz, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Özmen ile emniyet, jandarma, belediye, İl Özel İdaresi, Karayolları, AFAD, sağlık ve ilgili kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.