ASAYİŞ - 25 Temmuz 2025 Cuma 10:24

Antalya’da asayiş uygulamalarında 1 haftada 234 kişi tutuklandı

A
A
A
Antalya’da asayiş uygulamalarında 1 haftada 234 kişi tutuklandı

Antalya genelinde son bir haftada yapılan uygulamalarda 273 binden fazla şahıs sorgulandı. Aranan 536 kişi yakalanırken, adli makamlara sevk edilen 234 kişi tutuklandı. Çalıntı araçlar, ruhsatsız silahlar ve birçok suç unsuruna el konuldu.


Antalya Emniyet Müdürlüğü, 1 haftalık asayiş uygulamalarının bilançosunu açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, "kasten öldürme, kasten yaralama, cinsel suçlar ve hırsızlık" gibi suçlar başta olmak üzere il genelinde gerçekleştirilen asayiş olayları, denetimler ve uygulamalar kapsamında 273 bin 725 kişi sorgulandı. Bu sorgulamalarda 536’sı aranan şahıs olmak üzere toplam bin 825 kişi yakalandı. Yakalanan şüphelilerden 234’ü sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandı. Aynı dönemde 49 bin 421 otomobil ve motosiklet incelendi. Bu kontrollerde çalıntı, hacizli veya yakalamalı olduğu tespit edilen 17 araç ele geçirildi. Öte yandan, 466 geçici konaklama yeri ile 50 kiralık araç firması denetlendi. Denetimlerde kurallara uymadığı belirlenen 9 işletmeye idari yaptırım uygulandı.



"Kumar oynanması için yer ve imkân sağlama" suçuyla ilgili 18 kişiye işlem uygulandı


"Kumar oynanması için yer ve imkân sağlama" suçuyla ilgili 4 ayrı olayda 18 kişiye işlem yapıldı. Ayrıca Kabahatler Kanunu kapsamında 319 kişiye idari para cezası kesildi. Asayiş çalışmaları sırasında 38 adet ateşli silah ile 116 adet fişek ve tüfek kartuşu ele geçirildi.



Antalya’da asayiş uygulamalarında 1 haftada 234 kişi tutuklandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Bir yıldır aranan hükümlü, araç içinde güneşlikle yüzünü kameralardan gizlemeye çalışırken yakalandı Kırıkkale’de çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 8 firari hükümlü, polis ekiplerince yürütülen operasyonlarla yakalandı. 2024 yılından bu yana aranan bir hükümlünün ise, Plaka Tanıma Sistemi kayıtlarında yüzünü gizlemek amacıyla araç içi güneşliği indirdiğinin tespit edilmesi üzerine çalışma başlatıldı. Kayseri’de olduğu belirlenen hükümlü, yapılan teknik takip sonucu yakalandı. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince, çeşitli suçlardan aranan firari hükümlülerin yakalanmasına yönelik operasyonlar aralıksız sürdürülüyor. Bu kapsamda yapılan teknik ve fiziki çalışmalarda, "hırsızlık" suçundan 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.G., "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan O.G., "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.E. ile "dolandırıcılık" suçundan 5 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.K. yakalandı. Kameralardan yüzünü gizlemek için araç güneşliğini kullandı Ayrıca, "kasten öldürme" ve "karşılıksız yararlanma" suçlarından toplam 11 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla yaklaşık bir yıldır aranan N.Z.’nin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, şahsın kardeşi adına kayıtlı araçla Kayseri’de hareket halinde olduğu belirlendi. Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarında, şahsın yüzünü gizlemek amacıyla aracın güneşliğini indirdiğinin tespit edilmesi üzerine elde edilen bilgiler Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ile paylaşıldı. Düzenlenen ortak operasyonla N.Z., belirlenen güzergah üzerinde yakayı ele verdi. Operasyonların devamında, "dolandırıcılık" suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ö.Ç., Karşıyaka Mahallesi’ndeki ikametinde yakalanırken, "bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık" suçundan 14 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan D.K. ile "alkol veya uyuşturucu maddenin etkisi altındayken araç kullanma" suçundan 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.S. de yürütülen çalışmalar kapsamında gözaltına alındı. Hükümlüler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından ceza infaz kurumlarına teslim edildi. Kent genelinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü bildirildi.