ASAYİŞ - 11 Temmuz 2025 Cuma 15:34

Antalya’da aslanın kaçtığı hayvanat bahçesinin denetimi sürüyor

A
A
A
Antalya’da aslanın kaçtığı hayvanat bahçesinin denetimi sürüyor

Antalya’nın Manavgat ilçesinde bir çiftçiye tarlada saldırdıktan sonra ormanlık alanda itlaf edilen aslanın kaçtığı hayvanat bahçesinin komisyon tarafından başlatılan denetimi sürüyor.


Antalya’nın Manavgat ilçesi Ilıca Mahallesi’nde bulunan hayvanat bahçesinden 6 Temmuz Pazar günü saat 03.21’de bir erkek aslan kaçıp, tarlasını suladıktan sonra yakın bir noktada yere uzanan Süleyman Kır’a saldırarak yaralamıştı. Olayın ardından bölgeye sevk edilen ekipler tarafından kaçan aslanın izini sürüp ormanlık alanda olduğu tespit edilmiş ve aslan itlaf edilmişti.


Aslan saldırısında yaralanan Süleyman Kır’ın tedavisi devam ederken, hayvanat bahçesi Ankara ile Antalya’dan ilçeye geçtiğimiz günlerde gelen ve ilgili kurum yetkililerinden oluşan komisyon tarafından başlayan denetimlerin sürdüğü öğrenildi.


Denetimlerde hayvanların bakımı, kafeslerin güvenliği gibi konuların yetkililerce incelenip, sonuçlandıktan sonra bilgilendirme yapılacağı belirtildi.



Antalya’da aslanın kaçtığı hayvanat bahçesinin denetimi sürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da kendi kendine yeten belediyecilik modeli Kendi kendine yeten belediye misyonunu benimseyerek çalışmalarını sürdüren Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, üretim tesislerini ziyaret etti. Başkan Doğan, "Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin bir şekilde yürütürken, elde ettiğimiz tasarrufu daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üretim tesislerimiz, kendi kendine yeten belediyecilik vizyonumuzun sahadaki en güçlü yansımasıdır" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi asfalt üretiminden hasır çelik üretimine, kilit parke üretiminden beton santrallerine birçok alanda üretim yaparak altyapı ve üstyapı yatırımlarına hız kazandırırken, şehrin ekonomisine de katkı sunuyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin taş ocakları, konkasör tesisleri, doğaltaş elemanları fabrikası, beton santralleri, PMT santrali, asfalt plentleri, kilit parke ve bordür fabrikası, hasır ve çelik fabrikası gibi üretim tesisleri bulunuyor. Bu tesislerde 2025 yılında 1 milyar 99 milyon 663 bin 340 TL’lik üretim yapılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan üretim tesislerini ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı. Başkan Doğan; Doğaltaş Üretim Fabrikası, Adalar Şantiyesi, Toybelen Asfalt Plenti, İlkadım Beton Santrali, Canik Yılanlıdere Şantiyesi, Tekkeköy Kilit Parke Bordür ve Çelik Hasır Fabrikası’nı ziyaretinde çalışanlarla sohbet etti, yürütülen çalışmaları yakından takip etti. Ziyaretlerin ardından değerlendirme yapan Başkan Halit Doğan, "Büyükşehir Belediyemize bağlı birçok üretim tesisimiz ile şehrimize değer katmaya devam ediyoruz. Kendi kendine yeten belediye vizyonumuzla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Kendi üretim gücümüz sayesinde maliyetleri düşürüyor, yatırımlarımızı hızlandırıyoruz. Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin sürdürürken elde ettiğimiz tasarrufu ise daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üreten belediye güçlü şehir anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.