POLİTİKA - 12 Ağustos 2025 Salı 12:59

Antalya’da belediye ihalelerinde ‘rüşvet’ iddiasına yeni operasyon

A
A
A
Antalya’da belediye ihalelerinde ‘rüşvet’ iddiasına yeni operasyon

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında, Antalya Büyükşehir Belediyesi ihaleleri üzerinden oluşturulduğu öne sürülen milyonlarca liralık rüşvet zincirine yönelik yeni bir operasyon düzenlendi. Eş zamanlı baskınlarda 17 şüpheli gözaltına alındı.


Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 17 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, para transferlerine ve değerli maden işlemlerine ilişkin çok sayıda belgeye el konuldu.


Dosyada yer alan bilgilere göre, belediyeden ihale alan bazı iş insanları, hak ediş ödemelerini almak veya ruhsat, imar, arsa izinleri gibi işlemleri hızlandırmak amacıyla belediye başkanı ve yakın çevresine yüklü miktarda rüşvet verdiği belirtildi.


Paraların bir bölümünün döviz bürosu ve kuyumcular üzerinden altına çevrilerek kasalarda saklandığı öne sürülürken, bir bölümünün ise lüks araç alımlarında kullanıldığı değerlendirildi.


Savcılık, eldeki bilgi ve belgeler doğrultusunda, rüşvet zincirinde kritik rol oynayan 1 döviz bürosu ile 2 kuyumcu işletmesine kayyım atanmasını talep etti. Soruşturma kapsamında para hareketleri, sahte döviz ve altın işlemleri ile lüks araç alımlarının tümü mercek altına alındı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara’da yabancı uyruklu kadınları uygunsuz çalıştıran 9 eğlence mekanına operasyon: 29 gözaltı Ankara’da yabancı uyruklu kadınları usulsüz çalıştıran 9 ayrı eğlence mekanına yapılan operasyon sonucunda 29 şüpheli gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yabancı uyruklu kadınları usulsüz çalıştıran eğlence mekanlarına yönelik ihbarlara hakkında soruşturma başlattı. Ankara Asayiş Ahlak Büro, Çankaya’da bulunan 9 ayrı eğlence mekanını mercek altına aldı. Yapılan araştırmalar sonucu, Rusya Ukrayna Belarus gibi ülkelerden getirilen kadınların toplu bir şekilde otellerde kalmasının sağlandığı tespit edildi. Yabancı kadınlar servislerle eğlence mekanına getirilip götürüldüğü öğrenildi. Garson, temizlikçi gibi çalışma izni alınan kadınlara mekanlarda konsomatrislik yaptırıldığı tespit edildi. Yabancı kadınların içinde bulunduğu zor durumdan faydalanarak ve yanıltarak çalıştırılarak "İnsan Ticareti" yapıldı. Takibe alınan eğlence yerleri sorumluları çalışanları ve kadınlar adım adım izlendi, deşifreler yapıldı. Kadınlara kurallar konulduğu, otelden izinle dışarı çıktıkları, kurallara uymayanlara yevmiye kesintisi uyguladıkları ifadelere yansıdı. Araştırmaların ardından yapılan operasyon sonucu 29 şüpheli gece operasyonuyla gözaltına alındı. 13 Kazakistan, 11 Rus, 4 Belarus, 5 Etiyopya, 3 Ukrayna, 1 Brezilya, 1 Kenya uyruklu 38 kadın deport edilmek üzere Göç Müdürlüğü’ne teslim edildi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.